Проблем с чистачките - РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Проблем с чистачките - РЕШЕН
Здр. колеги проблема е следния като включа чистачките на 1ва степен и се получва едно зацикляне, опитват се да трагнат, но се отместват около 1 см от първоначалното им състояние и до там, като превключа на 2ра степен или 3та няма проблем сработват и се движат. Поствам видео клипче за придобиване на по ясна представа.
http://upload.bg/?get_file=9e36aa78e109 ... 090cc6dd61
Колата е бмв е39 тдс. 1997г.
http://upload.bg/?get_file=9e36aa78e109 ... 090cc6dd61
Колата е бмв е39 тдс. 1997г.
Последна промяна KARAIVANOV на 02 Авг 2014, 14:58, променена общо 1 път
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Проблем с чистачките
Провери кафявото реле под десния (пасажерския) филтър в кутията при компютъра.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Проверено е не е от него.
- SlavchoSlavchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0D 218 (2008)
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Карал:
520i e39 (97г)
e46 coupe 323 (2.5) 170 HP (2000г)
Не гледах клипчето, но ще ти кажа на мен какво ми правиха на скоро. Имах подобен на описания проблем като в даден момент спря да работи на всички скорости. Отидох и ми разглобиха чистачките и самото моторче (вътре в него имаше кал,вода,ръжда абе квото се сетиш). Момчето го почисти, понацапа с грес и всичко тръгна като ново. При мен бяха запушени самите канали за отводняване и там се беше насабрала кал и от нея съответно към моторчето. Може да погледнеш при теб как са нещата (може да ти се наложи да махнеш кутията на филтрите, но те се махат доста лесно).
Надявам се да съм помогнал
Надявам се да съм помогнал

- todor_garchev
- Потребител
-
- Кара: e39
Все едно клипчето си го снимал на моята кола... имах същия проблем и както каза колегата над мен, почистих отводняването под шофьорския филтър и се оправи за момент, не съм разглобявал моторчето, но мисля да го направя скоро. Ти имаш ли проблем с уплътнението на челното стъкло, защото мисля че от там влизат боклуците и запушват?
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
До сега веднъж се запушиха отводнителните канали и беше влязла вода в купето, тия дни ще проверя дали има запушване както каза колегата и ще пиша.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Колеги отстраних проблема, след като махнах рамената на чистачките и кората на предното стъкло - смених я с нова, тъй като старата се бе начупила и извадих моторчето, което беше пълно с вода и кал. След почистване, смазване и сглобяване по обратния ред, всичко работи перфектно. Благодаря на колегите, които ме насочиха къде да търся проблема.
п.п. За изваждане на рамената на чистачките ви трябва скоба, чрез която да се извадят, а моторчето се пълни с вода, защото дупката на отвода за вода е малка или понякога се запушва от листа и други боклуци , което довежда до недобре изтичане на водата. За повече подробности пишете на ЛС.
п.п. За изваждане на рамената на чистачките ви трябва скоба, чрез която да се извадят, а моторчето се пълни с вода, защото дупката на отвода за вода е малка или понякога се запушва от листа и други боклуци , което довежда до недобре изтичане на водата. За повече подробности пишете на ЛС.
7 мнения
• Страница 1 от 1