НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: НВ-ВМХ

Мнение от _galio_ » 20 Юни 2014, 10:24

zazomazo написа:а гледам пишете, че жулите яко масло.
да споделите конкретна марка?

Аз лично пазаря "Добрев" и напоследък - на млекарница "От фермата" - имат изключително добро масло, най-доброто на което съм попадал.

Всичко вносно ме съмнява изключително.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Юни 2014, 11:38

bum_bum написа:Глюкозо-фруктозен сироп. Там бедата е, че се преработва само от черния дроб и дефакто можем да приемем, че изпивайки литър кола го натоварваме толкова колкото ако изпием литър ракия. За това по-добре пийте рИкия :mhihi:

Нямам идея как седят нещата с ГМО производните там, но вероятно да- след като нещо е произведено от ГМО продукт следва то да носи всичките негативи на суровината. Не знам как е в световен мащаб, но САЩ 80% от царевицата, която се отглежда е ГМО и то по данни от 2011-та някъде. Соята беше над 90%. Житото е манипулирано още през 60-те в следствие на което огромния брой алергии към глутен ако забелязвате напоследък колко много безглутенови продукти има заради това. Всяка хапка хляб от това жито уврежда храносмилателната система. В нас мисля, че има единствено и само такова. В САЩ вече са изчезнали над 97% от разнообразието зеленчукови сортове.

През 2010-та някъде имаше доклад, че изяждаме около 100 000 тона ГМО соя годишно. Практически всички колбаси, лютеници, сладки, вафли, полуфабрикати, консерви съдържат ГМО.

:yes:

Всички големи западни производители на храни хитруват, така че избягвайте техни продукти - Президент, Данон, Мегле, Бондюел, Нестле, всичко е трагедия. Даже пакетирани ядки и замразени зеленчуци се поливат с глюкозо-фруктозен сироп от ГМО царевично нишесте. Това дето ни го говорят официалните власти, че в България няма ГМО са глупости, 90-те години познавах хора, които внасяха кораби със соя, жито и царевица за посев от САЩ, с оглед на написаното от Иво ви е ясно какво ядем в момента.

Гърците масово хитруват с млечните продукти, не им се лъжете, май само в Турция останаха качествени млечни продукти, близки до нашите. Гледам, че се навъдиха малки български мандри, които правят качествени неща, но се намират трудно. Жалко, че се наложи семейството ми да се раздели с този бизнес.
Never mistake motion for action...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Юни 2014, 12:23

Jordana написа:Я кажете за безалкохолните напитки , ГМО ли се водят ? Захарта в тях както знаете не е натурална захар а изкуствен подсладител получен от царевица чрез химична обработка .Тоест изкуствена захар ,която се нарича фруктоза . :mhihi: Това е научното и наименование ,не се чудете не е плодова захар .Плодовата захар си е плодова захар.Та ГМО ли са тия напитки ако царевицата ползавана за суровина е ГМО ?
Аз така или иначе освен вода нищо друго не пия ,може би един път в месеца една кола и толкова ми е касателството с тия напитки .Прекалено много захар има вътре 120гр на литър както и всички сокове също.

Колата отдавна замениха захарта с глюкозо-фруктозен сироп. Практически доста по-силен, по-евтин заместител на захарта и се ползва масово. Интересното там е, че метаболизирането му напълно заема всякакъв ресурс от черния дроб. Примерно докато захарта се метаболизира едновременно с други неща, с глюкозно фруктозния сироп не е така.
Аз от доста време съм српял да пия кола, фанта, спрайт и т.н., пия Pepsi от време на време, то си е с истинска захар (все още) :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юни 2014, 13:06

Аз само спрайт с мента :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юни 2014, 13:09

http://rosmamash.ru/shop/molochnoe-obor ... 1-5-2.html

Скоро спирам да купувам масло :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юни 2014, 13:33

Масло спираш да купуваш ама купуваш мляко .То трябва да е от животни които са хранени с чист от ГМО фураж . :lol: На село едно време имаше едно такова за биене на масло , висок тесен дървене хаван и с едно като бутало вътре блъскаш с часове като аптал .Маслот остава по стените на тая дървена чутура .Проста технология но много изнервяща.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 20 Юни 2014, 14:45

bum_bum написа:http://rosmamash.ru/shop/molochnoe-oborudovanie-dlya-pererabotki-moloka/separatoryi/separator-slivkootdelitel-osrp-ip-1-5-2.html

Скоро спирам да купувам масло :mhihi:

Наскоро четох някъде, че едно време бабите си биели маслото с перални "Рига" - тия с неръждаемия казан, дето мангалите правят казани от тях. Стока с възможна 3-на употреба оказва се :mhihi:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Юни 2014, 15:24

Биенето на масло не е проблем с каквото си искаш да го правиш, микесер, буркан, домашен робот. Аз дори като купувам течна сметана докато я домъкна от магазина до нас със скутера от друсането по стените става масло :mhihi: Въпроса е преди това да добиеш сметана. Избиването на масло от нея после е лесно.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юни 2014, 23:43

aз пък ще помоля автора или някой по-запознат да разясни ако може и иска ,каква е вредата от растителните мазнини?
Веднага пояснявам,прекалено много ми харесват таханите-слънчогледов,сусамов,от тиквени семки,лен..
ПолодЙавам ако не ям по килограм на седмица-с домашен кашкавал-близо 5 месеца почти нищо друго не ям :shock: :kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2014, 23:48

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Юни 2014, 0:17

steeN написа:http://www.marksdailyapple.com/healthy-oils ...

да де, ама това не е за тахана,а за олиото от тези чудесийки и за термичната им обработка,което мен не ме касае :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юни 2014, 5:27

Е ми не знам, питаш "каква е вредата от растителни мазнини".
Тахана не е нещо специално, нали е смелени семена... Ето за семена тогава :dunno:

http://www.marksdailyapple.com/quick-guide-edible-seeds
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 24 Юни 2014, 15:50

Някой знае ли, кеде да си намеря кетчуп органик на хаинц? Няква идея по 2 дъвки на ден, захарта..... как се отразява на режима?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2014, 17:26

Почти навсякъде по веригите го има. Има един по-хубав във Фантастико ама не помня марката. По-късно ще го погледна.

Захарта в дъвките не би трябвало да е проблем, колко захар да има в дъвка?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 24 Юни 2014, 17:34

При 2000kcal на ден ВМ хранене организма усвоява правилно 75гр. въглехидрати. Това са около 150 гр. шоколад, 200гр. хляб и т.н. От на Милко брошуркте го знам. Имаше и дадено количество маруля - 4700г. ХИХИХИ 5 кила маруля!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата