Най-добрите квартали за живот в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-добрите квартали в София?

Център
17
9%
Банишора
2
1%
Зона Б-5
8
4%
Медицинска Академия
3
2%
Иван Вазов
16
8%
Стрелбище
11
6%
Южен Парк
19
10%
Лозенец
38
20%
Докторски Паметник
10
5%
Оборище
14
7%
Яворов
10
5%
Изток
23
12%
Изгрев
9
5%
Гео Милев
13
7%

Общо гласове : 193
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Най-добрите квартали за живот в София

Мнение от bum_bum » 22 Юни 2014, 11:21

Да де ама за да пътуваш 100км на ден трябва да ги изкараш тия пари пък те и с една доволно икономична кола са си 10-тина лв само за гориво. При тоя пробег ще имаш и по-сериозна подръжка.. Тук е твърде трудно осъществимо, особено ако имаш и деца нали се сещаш кви разходи стават.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 22 Юни 2014, 11:28

Да, факт е че не е приложимо ВСЕ още за БГ.
Но при едни идеални условия - Държава :arrow: Пътища :arrow: Заплащане :arrow: Липса на тревоги и остатъчно време да си гледаме живота здравословно и т.н. :arrow: всеки ще избяга от "промишлената" зона.
Живял съм в центъра и не виждам какво би примамило всеки разумен човек - да живее в тая мизерия там!
Затова "най-добрите" квартали ми се струва относително понятие и за всеки е различно.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 22 Юни 2014, 11:54

Винаги съм искал да има място където да спирам...уви до Южния парк такова място все още не съществува :D .И все пак спирам колата си в диапазон от Paradise mall до Кошарите и тъй като живея по средата ми е някакво горе-долу удобно.А колкото до това сутрин да изляза, да си взема кроасан и кафе и да отида в Южния парк, който ми е на 5 метра ... по-яко няма.Ако човек има и куче или някакво друго животно(дете например) :lol: , също не е лошо за разходки.Проблемът понякога идва от това, че когато е топло става нещо страшно - коли навсякъде.Няма да коментирам колко пъти ми е удряна колата за последната година там (добре,че има каско).До станцията на метрото на СУ ми е 20-25 минути, в зависимост от това колко чакам метрото и 10-тката ако е студено и не ми се ходи пеша.Като цяло е доста удобно и приятно място за живеене.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 22 Юни 2014, 12:06

Bokrael написа:
Пилев написа:Бояна, драгалевци, симеоново, над икеята- не знам как се казва. Лозен. Манастирски ливади, витоша.

Лично за мен е изключително важно в полезрението ми да няма нито една панелка. Действа ми страшно подтискащо. А пък никога не бих се забил в центъра в тази смад.

Мога и да дам най-лоши според мен. Люлин, надежда, левски, дружба, младост, модерно предградие, овча купел, зоните.

Съгласен съм с теб колега, че панелките не са най-красивото нещо, но и да се прибереш с е39-тката зимно време в Бояна и околните квартали с тия замръзнали баири е мисията невъзможна 8, да не говорим колко по-сурова е зимата там. А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте. :mhihi:

Това че за теб е мисията невъзможна да си прибереш колата в зимно време нали знаеш че се отнася само и единствено за теб! Ние дълги години си прибираме колите само на задно до вкъщи а че байрите са големи и зимата също си прав но проблеми нямаме такаче тия ги разправяи другаде....
За кокошките,люлин и т.н няма да те коментирам.. :mhihi:
П.П Иначе както казаха по-назад автора първо да беше научил кварталите.. :!:
Последна промяна boksioraE39 на 22 Юни 2014, 12:15, променена общо 1 път
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лада 2101
Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!

Мнение от integrale4life » 22 Юни 2014, 12:14

Аз живея на квартира в центъра. Единствените плюсове са, че ми е близо до университета и наема е доста нисък. Останалото са минуси. За спокойствие не може да се говори нито денем, нито нощем. Все ще се намери някой да подаде повечко газ или група младежи на моите години, които са подпийнали тежко в някой от клубовете и си мерят тембъра на гласа. :ranting:

Ако имах възможност, бих избрал да живея по-далеч от центъра.
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 22 Юни 2014, 12:17

Хаджи Димитър! Имам поликлиника, 3 училища, детска градина, 3 банки, пазар, два денонощни магазина, 2 базара, парк, 3 игрища, 2 бр. Фантастико, Била, Кауфланд, Лидъл, Пени и ДМ. Винаги има място около блока и градинките, които са много и са чудесни за отпускане с приятели или съседи...
За точно 10 минути съм почти където си поискам по София с кола. Имам като транспорт рейсове 85,86,285 и разни други, тролеи: 2,4,1 и това като цяло покрива всички нужди за пътуване с градски в София.

Не бих се изнесъл от тук освен ако нещо супер важно не го изисква! :yes:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 22 Юни 2014, 12:35

Защо пък Люлин да е ужасен квартал за живеене. Аз цял живот живея в Люлин, най-малкото, че имаме всичко нужно, за да не ходиме до центъра например. Сега и МОЛ ни строят, кой друг квартал има на територията си 2 басейна? Толкова училища, детски градини, площадки? В кой друг квартал, въздуха се сменя по 4 пъти на ден?
Никога не бих напуснал Люлин, лично за мен един от най-добрите квартали за живеене.

Sent from Люлин using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Юни 2014, 13:07

kagebista написа:Старият ми началник беше виден главен архитект в София. Мечтаеше за нещо и го осъществи - къща на 50 км от София. Явно е имало защо.
Плюс1
най-добрите места за живеене в София и според мен са далеч от София :lol:
Ако сте ходили в Локорско има едно къще тип ФЛинтстоун от дялън камък са му стените :shock: (друг в въпроса близостта да Кремиковци за 30на и повече години какъв Менделеев коктейл е оставила на района .. :confused: )

Ако трябва да сме по-сериозни- може би Симеоново и Бояна но-най-високите им части, където нямаш съседи и се вижда смока-тоест не те брига мръсния въздух ,да не забравяме и Владая
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 22 Юни 2014, 13:14

randity написа: В кой друг квартал, въздуха се сменя по 4 пъти на ден?

Sent from Люлин using Tapatalk

Как се сменя въздуха ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Юни 2014, 14:01

Ако имаш кола, никога няма да можеш да паркираш в твоя квартал (освен ако нямаш гараж )

Само дето повечето имат гараж , а и да нямаш, за 50-100лв ще си намериш . При всички положения по-добре отколкото да се блъскаш всяка вечер пред панелката и да се чудиш сутринта къде са ти броните, фаровете,джантите... или поне черти от ключове по вратата :dunno:

И къде е зона Витоша - Симеоново,Бояна , Драгалевци - или и в тази тема най-скъпарските квартали ще се класират под обеля , щото няма лидел наблизо :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Юни 2014, 14:14

Тая тема просто е толкова безмислена,че няма на къде наистина ! Според мен най-добре е в ботунец !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 22 Юни 2014, 14:23

Maxmadness написа:Тая тема просто е толкова безмислена,че няма на къде наистина ! Според мен най-добре е в ботунец !

+1
Сега всеки ще почне да си хвали селото и да казва на черното бяло! :mhihi:
Вместо ботунец бих предложил гниляне! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Юни 2014, 14:28

Всичко зависи от това на колко години си. Да си на 20 и да живееш в някакво село на 50 километра от София е доста тъпо. Не можеш нормално да отидеш на едно кафе, камо ли на дискотека. Нали трябва да не пиеш, каквото и да правиш един час ти е пътуването в едната посока, покрай теб шибани чичаци бабички и една гледка(дори да е към Витоша), която след 1 година ти е писнала. Обратното, да се набуташ в една гарсоиера в иделаен център на София и да си на 40+ е доста деперсиращо. Нито ходиш на дискотеки, нито ходиш да сваляш девойки по кафетата. На тия години вече работата те изморява тотално и като се върнеш искаш пространство и тишина. Тогава един двор 2+ декара и една поляна те зареждат повече от ходенето в мола. Другите важни неща са къде са ти приятелите, къде ти е работата, наличието на престъпност, съседи, училища, такива работи. да ти шибам Бояната, ако днес трябва да навъртя хиляда километра за да закарам децата на училище, да отида на работа, да се видя с някой приятел, да прибера децата от училище, да напазарувам. Едно такси в провинцията не върти толкова километри.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Юни 2014, 14:34

ukelichko написа:Всичко зависи от това на колко години си.....

:yes:

като си на 20 се чувстваш щастлив, че у квартала имаш 2 басейна за 300 000 души.
като навъртиш годинки се радваш на личния си басейн в двора :mrgreen:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 22 Юни 2014, 14:49

Аз живея в Редута и винаги много съм харесвал квартала. Хем съм сравнително близо до центъра, хем е спокойно и приятно. Няма сини зони и лесно се намира място за паркиране (имам си и гараж). Има къщи и малки 3-4 етажни блокчета. Парка ми е близо, а и квартала си има почти всичко необходимо. Единствен минус е че улиците не са в кое знае колко добро състояние.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата