Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Най-добрите квартали за живот в София
Дано следващата тема не е "Кой са най-добрите БМВ-та за каране" ....
Сега явно трябва да защитавам мястото където живея и да твърдя, че за съседи имам Адам и Ева ... но уви живея в центъра работата ми е на 7 минути пеша, имам къде да паркирам, но трябва да водя детето ми всеки ден до другия край на София на детска градина и съответно вечерта да го прибера (яко нали
, но това е София). Имам църква, парк, мол и метро, но нямам басейн
(голям -) въздуха е страхотен както в цяла София, абе много е яко
Колега, където и да живееш ще има -/+, най-добре реши кое е най-важно за теб и направи своя избор ...
Сега явно трябва да защитавам мястото където живея и да твърдя, че за съседи имам Адам и Ева ... но уви живея в центъра работата ми е на 7 минути пеша, имам къде да паркирам, но трябва да водя детето ми всеки ден до другия край на София на детска градина и съответно вечерта да го прибера (яко нали

Колега, където и да живееш ще има -/+, най-добре реши кое е най-важно за теб и направи своя избор ...

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо

zazomazo написа:ukelichko написа:Всичко зависи от това на колко години си.....
![]()
като си на 20 се чувстваш щастлив, че у квартала имаш 2 басейна за 300 000 души.
като навъртиш годинки се радваш на личния си басейн в двора
Не колега, просто е така. Не го хваля, щото аз живея тук. Много хора са го казвали, и да, Люлин е един малък град с голямо население. Кое да хваля, Драгалевци които нямат канализация? Дружба, която след тези дъждове смърди на канализация и е пълно е хлебарки? Центъра, където нямаш място да пръднеш, Иван Вазов и там покрай южния парк, където няма място карфица да пуснеш? Да, бих имал една къща в Банкя, но до там. Бояна също не ми харесва, една улица и само улички с дупки. То е ясно, че всеки си гледа от неговата камбанария и за това няма да споря с никой, всеки има различни виждания за "хубав квартал".
П.П. Въздуха се сменя, защот сме близо до Витоша и Люлин, от там има течения.

Sent from Люлин using Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тва да не е стая да я отвориш днес 4 пъти и да се проветри толкова? То има и едни легенди, че въздуха от Кремиковци се завихрял и отивал над Бояна и там било много мръсно, а над Кремиковци всичко е цветя и рози и то докато работеше комбината
Като погледна от Банкя се вижда доста смог над Люлин пък не знам колко да се сменя и какви течения има.

Като погледна от Банкя се вижда доста смог над Люлин пък не знам колко да се сменя и какви течения има.
^^
Бате, далеч съм от мисълта да те упреквам за предпочитанията ти
просто се съгласих с колегата, че с годините се променят приоритетите.
споменах басейните само щото е абсурдно да се изтъква като плюс за даден квартал от 300 хил. че има басейни за 1000 /дали са и за толкова/. в Левски Г примерно има само един басейн, но квартала едва ли наброява повече от 20 000...
за хлебарките- тях в Люлин ги няма, не ги допуска фейс контрола
и за да не съм тотално в офтопик- бих се радвал на едно къще с прилично дворче във високите части на Панчарево или Кокаляне
Бате, далеч съм от мисълта да те упреквам за предпочитанията ти

просто се съгласих с колегата, че с годините се променят приоритетите.
споменах басейните само щото е абсурдно да се изтъква като плюс за даден квартал от 300 хил. че има басейни за 1000 /дали са и за толкова/. в Левски Г примерно има само един басейн, но квартала едва ли наброява повече от 20 000...
за хлебарките- тях в Люлин ги няма, не ги допуска фейс контрола

и за да не съм тотално в офтопик- бих се радвал на едно къще с прилично дворче във високите части на Панчарево или Кокаляне

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз съм в Хиподрума! Еми к'во да ви кажа, нямам деца все още, но определено ми се набиват на очи 2-3 градини, още толкова училища! Парка зад ритуланата е удобен и за разходка на дете и на куче. Нагоре по Дойран има 800 различни магазина. Има и доволно кръчми, ако ми се приходи на бар имам La Cubanita! По България надолу съм в центъра за 5 минути, по Прага за 3. Най-голямия зор с паркирането ми е бил да паркирам пред съседния блок. Толкоз. След време като порасна на чикии съм замислил една къща в селата на около 20-30км от София! Колкото до децата - същото е като да живеете в някой краен квартал. Сутрин се дигате цялот осемейство с колата, разхвърлят се всички по райони и вечер обратната схема. Като поотраснат и влязат в гиманзия един двустаен или гарсониера и са те!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
randity написа::roll::roll::roll:zazomazo написа:ukelichko написа:Всичко зависи от това на колко години си.....
![]()
като си на 20 се чувстваш щастлив, че у квартала имаш 2 басейна за 300 000 души.
като навъртиш годинки се радваш на личния си басейн в двора
Не колега, просто е така. Не го хваля, щото аз живея тук. Много хора са го казвали, и да, Люлин е един малък град с голямо население. Кое да хваля, Драгалевци които нямат канализация? Дружба, която след тези дъждове смърди на канализация и е пълно е хлебарки? Центъра, където нямаш място да пръднеш, Иван Вазов и там покрай южния парк, където няма място карфица да пуснеш? Да, бих имал една къща в Банкя, но до там. Бояна също не ми харесва, една улица и само улички с дупки. То е ясно, че всеки си гледа от неговата камбанария и за това няма да споря с никой, всеки има различни виждания за "хубав квартал".
П.П. Въздуха се сменя, защот сме близо до Витоша и Люлин, от там има течения.
Винаги съм се чудил защо люлин ме кефи толкова повече от драгалевци - то било заради канализацията и чистия въздух, дето се сменя 4 пъти на ден

Баце спирай наркотиците , че работата не е на добре
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:
Винаги съм се чудил защо люлин ме кефи толкова повече от драгалевци - то било заради канализацията и чистия въздух, дето се сменя 4 пъти на ден![]()
Баце спирай наркотиците , че работата не е на добре
То затва - апартамент в люлин 30 000 евро а, къща в драгалевци 300 000 и то не много голяма.
Иначе люлин сам по себе си вярно си е отделен град и има всичко, и там 8,9,10 люлин по новите са хубави. Ама да ме прощавате 1,2 са пълно гето и има доста познати от люлин определено не е място където искам детето ми да порасне. Смисъл всяка 2ра дума им е "ти е№а майката" Не казвам ,че всички са такива.
Относно драгалевци - като цяло е тъпо село. Канализация - няма , няма и да има скоро. Път под всякаква критика. Почистване сметоизвозване - мираж. Улицата ми е черен път, кофата ми за боклук е на 100 метра стръмен баир. Аз поне съм бая на високо - отоплителният ми сезон започва един месец по рано и свършва един месец по късно. Отиват много пари за гориво, отиват пари за отопление, за сметки. Прителката ми в центъра отива до магазина за същото време за което аз отивам само до колата ако е паркирана отвън.
НО - въздуха различен, зимата със сноуборд са се прибирал до входната ми врата. Лифта ми е на 10 мин пеша, гората ми почва от входната врата. Като се обърна на една страна се вижда само планината, на другата се вижда София на длан.
Обядвам на двора и чуруликат пиленца и съм на 15-20 мин от НДК. Правя си каквото си поискам купони, шум няма проблеми, нямам проблем с паркирането, от 13 годишен карам коли и мотори просто щото и полиция няма много.
Та плюсове и минуси.
Вилните квартали са хубави, но просто се живее по различен начин и доста по скъпо.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз лично предпочитам Мрамор и Житен пред комплексарските Бояна и Драгалевци!Причини имам много,а също и наблюдения.
Темата се е превърнала в на кой квартала е по-хубав и както във всички останали теми,не успяхте да бъдете обективни
Темата се е превърнала в на кой квартала е по-хубав и както във всички останали теми,не успяхте да бъдете обективни

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
(bubsa) написа:Аз лично предпочитам Мрамор и Житен пред комплексарските Бояна и Драгалевци!Причини имам много,а също и наблюдения.
Ти с това че си бил предпочитал нещо си пръщиш от обективност!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
boksioraE39 написа:(bubsa) написа:Аз лично предпочитам Мрамор и Житен пред комплексарските Бояна и Драгалевци!Причини имам много,а също и наблюдения.
Ти с това че си бил предпочитал нещо си пръщиш от обективност!
Казвам си мнението,без да се задълбавам в глупавата тема,която вече уакахте

ПС Ако темата беше тръгнала добре,щях да се аргументирам,но е безмислено.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bum_bum написа:(bubsa) написа:Аз лично предпочитам Мрамор и Житен пред комплексарските Бояна и Драгалевци!
Ми на далавера си. С парите с които в Мрамор ще купиш половината село в Бояна и "здрасти" няма да ти кажат. Харесвам и нехаресвам са субективни понятия, тъй че кво по-хубаво това, което е в пъти по-евтино от другото да ти харесва повече.

А тая канализация какво я спрягате не знам.. какво като няма? Ако имаш 2-300к и нагоре да си построиш къща и още 100-200 за парцел няма да имаш още 6-7 да си направиш перфектна пречиствателна станция ли? Няма лайнарка, няма химикали, няма смърдели и мизерии. Тва с канализацията е някакъв стар лаф пак на тия, дето вярват че да живееш в Кремиковци е по-яко от Драгалевци.
- SpaRk0
- Потребител
-
- Кара: BMW X5
- Мечтае да кара: BMW G Power
Според мен кв.Суходол , също е добър избор. Като изключим сметището, но като квартал е доста добър, не защото аз живея там. 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Аз преди две години се изнесох от "хубавите" квартали на София
в момента живея на 35км от Паметника Левски всеки ден минавам 80-100км което не ми е проблем струва ми точно 6-7лв гориво
Сутрин като спра на светофара на Горубляне и ме удари мириса на изгорели газове и се чудя как да не стъпвам в София
Лятото нямам жега винаги е с пет градуса надолу от София... Зимата също,но не задължително когато в София е мъгла при мен няма.
Сметките са ми много по-ниски от "престижните" квартали
Тишината е несравнима!
п.с. Да и за възрастта сте прави,на 18г никога нямаше да стъпя в къща на село...

в момента живея на 35км от Паметника Левски всеки ден минавам 80-100км което не ми е проблем струва ми точно 6-7лв гориво

Сутрин като спра на светофара на Горубляне и ме удари мириса на изгорели газове и се чудя как да не стъпвам в София

Лятото нямам жега винаги е с пет градуса надолу от София... Зимата също,но не задължително когато в София е мъгла при мен няма.
Сметките са ми много по-ниски от "престижните" квартали

Тишината е несравнима!
п.с. Да и за възрастта сте прави,на 18г никога нямаше да стъпя в къща на село...
Последна промяна madpetio на 22 Юни 2014, 21:36, променена общо 2 пъти
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Бум, не става дума само за кенефи и т.н. Когато изпращахме Тошко на бала му минахме от там, локвите бяха страховити.. демек като вали излизаш с джет-а, като пече слънце със Ес класата, а зимата с багера...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
randity написа:Бум, не става дума само за кенефи и т.н. Когато изпращахме Тошко на бала му минахме от там, локвите бяха страховити.. демек като вали излизаш с джет-а, като пече слънце със Ес класата, а зимата с багера...
Тежката зима на 2011/2012 работих във Симеоново и ходих със БМВто на работа, с доста посредствени гуми - как пък един път не закъсах

Мисля че се дадоха обективни мнения (БМВдрайвъра) и се обясни - кой на каква възраст , какви са му приоритетите. Аз бих казал - къща в Бояна и гарсониера в Иван Вазов