Избор на 5-ца комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Избор на 5-ца комби
totopz написа:От няколко месеца месеца ми се иска да си взема една 5-ца след фейслифта 2.5d или 3.0d автоматик. За мое нещастие когато разгледах обявите и набелязах колите, които ми харесват установих, че 90% са комбита.
От прочетеното в този форум хич не ми се иска комби заради следните неща:
1) Пукат се възглавници на окачването и те оставя на пътя. Проблемът се оправя с доста пари (450 лв./възглавница).
2) Комбитата возят доста по-твърдо от седаните.
3) Комбито си наводнява багажника при всеки дъжд.
4) Комбито е доста по-грозно на външен вид и малко по-дълго от седана (+2 см).
5) Обемът в комбито е доста голям и предполагам, че лятото трудно ще се охлажда, а зимата бавно ще се сгрява.
6) След като между пътниците и багажника няма преграда предполагам, че в комбито ще е по-шумно от задните гуми и гърнетата.
Разбира се може и да греша за някои от изброените неща, но както казах - с такива впечатления съм останал от това, което съм чел тук.
Сега и плюсовете, които виждам:
1) Ще имам задна чистачка и дори когато вали дъжд, ще мога да гледам на зад.
2) Ако си купя хладилник или пералня, ще мога да си я возя с личния автомобил насам-натам.
3) Като вали дъжд мога да вдигна задния капак и да седна под него в багажника на сушина.
Като цяло се надявам да ми кажете, че греша, че комбитата имат доста положителни черти и че няма да ме е яд ако си купя комби.
1) Пукат се ама не е задължително и да стане се ремонтират веднъж. Има комбита и с пружини отзад, срещат се толкова често колото и седан с нивомат.
2) Че е по-твърдо по-твърдо е ама чак пък много.
3) Възможно е ако не са наред уплътненията на задната врата или пък уплътнението на пръскалката на задното стъкло.
4) Ми и комбито може да стане доста по-красиво от един седан, как пък ще се разбере тази разлика от 2см.
5) Необходими са около 10-15 минути лятото за да се смъкне температурата от 50 на 25 градуса. Зимата започва да топли веднага щом загрее двигателя около 15-20 мин. зависи от студа.
6) Има малко повече шумове но като се уплътнят корите всичко си заспива.
Ето и някои плюсове и от мен:
- Ако е с нивомат колкото и да се товари не се променя стойката на колата, мойта е возила и около 250кг багаж + още 3-ма човека без да помръдне. За 5 години проблем с новомат не съм имал.
- Наистина задната чистачка си е плюс
- Ако се наложи да се събере нещо обемисто пак се събира. Иначе казано товари и много и малко.
- Като се свалят задните седалки отзад си става цяла спалня. Идеално е за излет, може да се ползва за палатка

- За семейна кола си е идеално

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
larry_boy написа:Аз пък мойто мисля да го бартеросвам или да го продавам и да си взема седан.Мойто не го товаря грам,даже в повечето пъти сам си се возя.Просто исках БМВ,преди това карах Пежо което не успях да го продам 1 година и бартеросах пежото за комбито,но не съжалявам страхотен автомобил,но седана ми харесва повече
Ми ако си и беше купил БМВ, а не нафтова печка, можеше и да ги бартеросаме![]()
![]()
![]()
Аз си обичам дизелчетата досега бензинова кола не съм имал по простата причина,че дизела има доста по голямо КПД,а и не обичам газ-та

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Аз съм много доволен от комбито. Доста обемисти покупки съм си прекарал без да ми се налага да взимам бус или баничарка от работата. За мен единствения минус е твърдата возия особено ако е и със спортното окачване, но и с нея се свиква. Доста е стабилно иначе. А пък с едни 18-ки на 10j отзад и 265 гума стойката е много , много добра. 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
totopz написа:От няколко месеца месеца ми се иска да си взема една 5-ца след фейслифта 2.5d или 3.0d автоматик. За мое нещастие когато разгледах обявите и набелязах колите, които ми харесват установих, че 90% са комбита.
Като цяло се надявам да ми кажете, че греша, че комбитата имат доста положителни черти и че няма да ме е яд ако си купя комби.
Ами може и да те яд,ако комбито си го разкарваш сам.Ако си купил вече бойлер,печка,мастар и там подобни и се чудиш за какво ти е това нещо

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2