Най-добрите квартали за живот в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-добрите квартали в София?

Център
17
9%
Банишора
2
1%
Зона Б-5
8
4%
Медицинска Академия
3
2%
Иван Вазов
16
8%
Стрелбище
11
6%
Южен Парк
19
10%
Лозенец
38
20%
Докторски Паметник
10
5%
Оборище
14
7%
Яворов
10
5%
Изток
23
12%
Изгрев
9
5%
Гео Милев
13
7%

Общо гласове : 193
старши ентусиаст
Аватар

Re: Най-добрите квартали за живот в София

Мнение от Kris » 23 Юни 2014, 9:55

:lol::lol::lol:
madpetio написа:
Bogat-Beden написа:Ще споделиш ли приблизително къде живееш? :oops:

с.Вакарел

Я па ти, селски сме.

Sent from my Kraden Phone using Stanga

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 23 Юни 2014, 10:07

Аз съм израснал в Бъкстон - тихо и спокойно е, сравнително недалеч от центъра, много близо до Витоша, но има само панелки (и няколко нови блока, но цената на кв. е висока и са празни).
Една година живях в центъра, няма такъв ужас, смрад, стари и рушпащи се сгради, нищо че отвътре са направени.
6 месеца живях в Дианабад, има доста ново строителство, но близостта със Студентски град си казва своето и точно поради тази причина не го харесвам.
Сега от 4 години живея в Лозенец, долната част и съм мноооого доволен. През деня е доста шумно и няма места за спиране, но аз през деня работя и ме няма. Вечер е спокойно, светло, места за спиране бол, с метрото очовечиха района, няма наркомански подлези, троатоарите са чисти и нови, пазара го няма (на мястото на CCS). Страшно комуникативно място - за 5 мин. пеша (който обича да ходи като мен) си на Раковска и Графа, има огромен парк зад Хилтън, на 10 мин. си от Южния парк. Панелки няма, като недостатък отчитам застаряващото население (или може би около мен е такова :mhihi: ) и липсата на парно.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 23 Юни 2014, 21:30

Kris написа::lol::lol::lol:
madpetio написа:
Bogat-Beden написа:Ще споделиш ли приблизително къде живееш? :oops:

с.Вакарел

Я па ти, селски сме.

Sent from my Kraden Phone using Stanga

:yes: :yes: :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Юни 2014, 22:17

Bokrael написа:
steeN написа:
Bokrael написа:А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте. :mhihi:

+1 Ама и ти прекали с тия Люлин, Надежда и т.н. ;) Само да излезеш от София трябва да се разцепиш от пътуване... или дори само до центъра да искаш да стигнеш.

От Люлин до центъра е 6км? Ако ще пътуваш през Перник, Дупница и тн. от тази част на София е мн. по-близо, дейстивтелно за половдив имаш повече път докато излезеш от София. А в Обеля има не малка част, само от къщи при това вече повечето са доста скъпарско изглеждащи на спокойни улички и момента с кокошките е в пъти по-рядък от Бояна и тн., а цените са на половина. :bchug:

Колега дано повече хора мислят като теб, че да си останат спокойни скъпите квартали в полите на Витоша.
А за кокошките, какво да ти кажа, по добре да имам кокошки в двора и да ям истински яйца, аз и децата ми, същото важи и за доматите и краставиците, и за фасула и за ябълките и крушите в градината, да са ни живи и здрави бабите и дядовците, че да поддържат градините.
Пък ти пазарувай в лидл :mhihi: и вместо да те буди кучешки лай или някой петел, ще се будиш от дивните ритми на някоя три дневна циганска сватба :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 23 Юни 2014, 22:33

В Бояна сега ми е екстра, като минус бих изложил това, че без кола не си го представям и зимата без 4х4 е тегава работата. Иначе съм израснал в младост и си го харесвам като квартал, особено района около последната спирка на 306 - яко зеленина между блоковете, хем парк има наблизо, хем далече от шумните булеварди хем на 3 мин с кола до неща като големи магазини, молове, кино няколко поликлиники + окр. болница и т.н.

В Надежда също съм прекарал доста време и там не е лошо, особено блоковете разположени близо до ломско шосе.

В Яворов няколко години изкарах - абе готино е но така и не можах да свикна - хем всичко е близо, хем без кола е неудобно, а работа с колело трудно се върши. Отделно повечето сгради са си на годинки и общите им части плачат за ремонт но хората са възрастни повечето и нямат възможности. В допълнение - скъп квартал - пазара Ситняково е пословичен а единствения читав магазин тогава беше 345, който си е тесла.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2014, 23:07

Кво лошо има в кокошките? Като вдигна къща живот и здраве мисля и аз да завъдя едно ято. :mhihi: Колко живее тва нещо, че ако го гледам няколко години за яйца не виждам как ще го ям после. Все едно да си заколя кучето. :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 24 Юни 2014, 0:39

bum_bum написа:Хубавите райони по дефиниция са южните. В тая посока към Подгумер и Войняговци живях две години и вече като мина по Околовръстното от там си обръщам главата на другата страна. Няма такива гнусни селяци. :ranting:

Колега, дай повече инфо, че съм се зарибил супер много точно на Войнеговци и района наоколо, просто много обичам гледка, а там е най-добрата гледка изобщо в Софийска област. Това за доста далечно бъдеще де, но парцела го търся в момента.

Иначе за квартали съм писал Иван Вазов и Южен парк. Доста спокойни, много близо до центъра и със сравнително приятни обитатели. Преместването ми там е приоритет номер 1 преди дъщеря ми да стане на 5г. Сменил съм доста квартали на София - Люлин, Овча Купел, Горна баня, Манастирски ливади и сега съм в Надежда. Е ще ме извинявате с тея крайни квартали, но тук в Надежда има толкова мангусти, колкото нямаше и в Овча Купел. Не е лош иначе квартала, има огромни междублокови пространства, но атмосферата в квартала, която зависи в много голяма степен от жителите е под всякаква критика. Преди време седим с жената и бебето в едно заведение да обядваме и неква фешън майка седи там с детето си, момиченце на около 3г. и някакви други жени. Говорят си възвишени неща и по едно време каза на малката "Я кажи как ми викаш като те ядосвам?" и момиченцето отговори "Кучкоооу" :shock: Аз в тва време минавам покрай тях и съм така :shock: , а тея кляфките ми се хилят. И после там да расте малката, никакъв шанс.
Освен това кварталите около южния парк се намират около т.н. зелен клин, който идва от Витоша и стига до НДК и е направен с цел теченията от Витоша да влизат по-лесно и да пречистват въздуха по-ефективно. Вярно, че вече понамаля зелената площ, но все още е сравнително свежо и въздухът в Манастирски ливади беше в пъти по-свеж от тоя в Надежда, та не знам колегата от съседния Люлин за какъв чист въздух говори, аз от една година не съм го видял/подушил.
Да кажа естествено и за къщите в покрайнините. Това за мен е супер живот, но само ако не трябва да ходя на работа. В Горна Баня гледката беше велика, въздуха перфектен, къщата жестока и сметките убийствени, а ходенето на работа отнемаше час и половина в една посока. Та ще си запазя това удоволствие за времето след баловете на децата ми...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Юни 2014, 16:02

Лозенец, където и живея сега в старата част, спокойно,тихо и си на 5 минути пеш от Попа.
Със спирането беше станало много тягаво, но от както пуснаха метрото на Хемус и Васил левски е доста по лесно
Общо взето като сложиш добрите и лошите страни, май е най читав, поне за мен и нуждите ми
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Юни 2014, 16:56

N.Mihaylovski написа:Лозенец, където и живея сега в старата част, спокойно,тихо и си на 5 минути пеш от Попа.
Със спирането беше станало много тягаво, но от както пуснаха метрото на Хемус и Васил левски е доста по лесно
Общо взето като сложиш добрите и лошите страни, май е най читав, поне за мен и нуждите ми

Да, за старата част съм с две ръце!
:yes:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 25 Юни 2014, 17:36

Най-добрите - там, където живея сега - Хиподрума и там, където съм отрасла и все още имам две къщи - Мърчаево :mhihi: За тези, които не го знаят, това е селото след Владая ;) :lol: По-люта е зимата там, по-малко магазини и почти никакви заведения, но пък лятото е супер прохладно. Едната къща се продава между другото. Странно е, но изобщо не ми се връща на село, май още не съм остаряла достатъчно :roll: Лятна вила си имам, уикендите барбекюта, шезлонзи, природа, иначе удобството на апартамента с отлична локация и много близо до Южния Парк :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2014, 17:59

Спокойно мога да сменя заглавието на "къде живеете" :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 25 Юни 2014, 18:15

:mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Юни 2014, 18:16

bum_bum написа:Спокойно мога да сменя заглавието на "къде живеете" :mhihi:

Ти кажи наистина ли не струват хората в селата около северната дъга, че аз същото съм чувал за района след Княжево към Перник. А Южните села/квартали в подножието на Витоша първо са супер застроени вече и второ цените са безбожни... От другата страна около Нови Искър има супер много пространство и някак по-свободно се чувства човек...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 25 Юни 2014, 18:43

Не мога да разбера как сравнявате Нови Искър и Бояна примерно. От едното място си за 10 минути в центъра, а от другото за час и нещо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Юни 2014, 18:49

Не ги сравнявам като местоположение. Както вече написах предпочитам апартамент около южния парк, където за 10 мин. пеша си в центъра. Това за Нови Искър е идея за къща извън града, беше засегнат и тоя въпрос. Иначе е ясно, че ако искаш да живееш активно в София Бояна е много по-добър избор от Нови Искър.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата