Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
Re: Най-добрите квартали за живот в София

madpetio написа:Bogat-Beden написа:Ще споделиш ли приблизително къде живееш?![]()
с.Вакарел
Я па ти, селски сме.
Sent from my Kraden Phone using Stanga
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Аз съм израснал в Бъкстон - тихо и спокойно е, сравнително недалеч от центъра, много близо до Витоша, но има само панелки (и няколко нови блока, но цената на кв. е висока и са празни).
Една година живях в центъра, няма такъв ужас, смрад, стари и рушпащи се сгради, нищо че отвътре са направени.
6 месеца живях в Дианабад, има доста ново строителство, но близостта със Студентски град си казва своето и точно поради тази причина не го харесвам.
Сега от 4 години живея в Лозенец, долната част и съм мноооого доволен. През деня е доста шумно и няма места за спиране, но аз през деня работя и ме няма. Вечер е спокойно, светло, места за спиране бол, с метрото очовечиха района, няма наркомански подлези, троатоарите са чисти и нови, пазара го няма (на мястото на CCS). Страшно комуникативно място - за 5 мин. пеша (който обича да ходи като мен) си на Раковска и Графа, има огромен парк зад Хилтън, на 10 мин. си от Южния парк. Панелки няма, като недостатък отчитам застаряващото население (или може би около мен е такова
) и липсата на парно.
Една година живях в центъра, няма такъв ужас, смрад, стари и рушпащи се сгради, нищо че отвътре са направени.
6 месеца живях в Дианабад, има доста ново строителство, но близостта със Студентски град си казва своето и точно поради тази причина не го харесвам.
Сега от 4 години живея в Лозенец, долната част и съм мноооого доволен. През деня е доста шумно и няма места за спиране, но аз през деня работя и ме няма. Вечер е спокойно, светло, места за спиране бол, с метрото очовечиха района, няма наркомански подлези, троатоарите са чисти и нови, пазара го няма (на мястото на CCS). Страшно комуникативно място - за 5 мин. пеша (който обича да ходи като мен) си на Раковска и Графа, има огромен парк зад Хилтън, на 10 мин. си от Южния парк. Панелки няма, като недостатък отчитам застаряващото население (или може би около мен е такова

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Kris написа::lol::lol::lol:madpetio написа:Bogat-Beden написа:Ще споделиш ли приблизително къде живееш?![]()
с.Вакарел
Я па ти, селски сме.
Sent from my Kraden Phone using Stanga

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Bokrael написа:steeN написа:Bokrael написа:А пред вас бабите да си разхождат кокошките и кравичките, създава усещане за живот обратно в 17ти век, само дето цената на имота там е все едно взимаш къща на някой плаж на Хавайте.
+1 Ама и ти прекали с тия Люлин, Надежда и т.н.Само да излезеш от София трябва да се разцепиш от пътуване... или дори само до центъра да искаш да стигнеш.
От Люлин до центъра е 6км? Ако ще пътуваш през Перник, Дупница и тн. от тази част на София е мн. по-близо, дейстивтелно за половдив имаш повече път докато излезеш от София. А в Обеля има не малка част, само от къщи при това вече повечето са доста скъпарско изглеждащи на спокойни улички и момента с кокошките е в пъти по-рядък от Бояна и тн., а цените са на половина.
Колега дано повече хора мислят като теб, че да си останат спокойни скъпите квартали в полите на Витоша.
А за кокошките, какво да ти кажа, по добре да имам кокошки в двора и да ям истински яйца, аз и децата ми, същото важи и за доматите и краставиците, и за фасула и за ябълките и крушите в градината, да са ни живи и здрави бабите и дядовците, че да поддържат градините.
Пък ти пазарувай в лидл

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
В Бояна сега ми е екстра, като минус бих изложил това, че без кола не си го представям и зимата без 4х4 е тегава работата. Иначе съм израснал в младост и си го харесвам като квартал, особено района около последната спирка на 306 - яко зеленина между блоковете, хем парк има наблизо, хем далече от шумните булеварди хем на 3 мин с кола до неща като големи магазини, молове, кино няколко поликлиники + окр. болница и т.н.
В Надежда също съм прекарал доста време и там не е лошо, особено блоковете разположени близо до ломско шосе.
В Яворов няколко години изкарах - абе готино е но така и не можах да свикна - хем всичко е близо, хем без кола е неудобно, а работа с колело трудно се върши. Отделно повечето сгради са си на годинки и общите им части плачат за ремонт но хората са възрастни повечето и нямат възможности. В допълнение - скъп квартал - пазара Ситняково е пословичен а единствения читав магазин тогава беше 345, който си е тесла.
В Надежда също съм прекарал доста време и там не е лошо, особено блоковете разположени близо до ломско шосе.
В Яворов няколко години изкарах - абе готино е но така и не можах да свикна - хем всичко е близо, хем без кола е неудобно, а работа с колело трудно се върши. Отделно повечето сгради са си на годинки и общите им части плачат за ремонт но хората са възрастни повечето и нямат възможности. В допълнение - скъп квартал - пазара Ситняково е пословичен а единствения читав магазин тогава беше 345, който си е тесла.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво лошо има в кокошките? Като вдигна къща живот и здраве мисля и аз да завъдя едно ято.
Колко живее тва нещо, че ако го гледам няколко години за яйца не виждам как ще го ям после. Все едно да си заколя кучето. 

bum_bum написа:Хубавите райони по дефиниция са южните. В тая посока към Подгумер и Войняговци живях две години и вече като мина по Околовръстното от там си обръщам главата на другата страна. Няма такива гнусни селяци.
Колега, дай повече инфо, че съм се зарибил супер много точно на Войнеговци и района наоколо, просто много обичам гледка, а там е най-добрата гледка изобщо в Софийска област. Това за доста далечно бъдеще де, но парцела го търся в момента.
Иначе за квартали съм писал Иван Вазов и Южен парк. Доста спокойни, много близо до центъра и със сравнително приятни обитатели. Преместването ми там е приоритет номер 1 преди дъщеря ми да стане на 5г. Сменил съм доста квартали на София - Люлин, Овча Купел, Горна баня, Манастирски ливади и сега съм в Надежда. Е ще ме извинявате с тея крайни квартали, но тук в Надежда има толкова мангусти, колкото нямаше и в Овча Купел. Не е лош иначе квартала, има огромни междублокови пространства, но атмосферата в квартала, която зависи в много голяма степен от жителите е под всякаква критика. Преди време седим с жената и бебето в едно заведение да обядваме и неква фешън майка седи там с детето си, момиченце на около 3г. и някакви други жени. Говорят си възвишени неща и по едно време каза на малката "Я кажи как ми викаш като те ядосвам?" и момиченцето отговори "Кучкоооу"

Освен това кварталите около южния парк се намират около т.н. зелен клин, който идва от Витоша и стига до НДК и е направен с цел теченията от Витоша да влизат по-лесно и да пречистват въздуха по-ефективно. Вярно, че вече понамаля зелената площ, но все още е сравнително свежо и въздухът в Манастирски ливади беше в пъти по-свеж от тоя в Надежда, та не знам колегата от съседния Люлин за какъв чист въздух говори, аз от една година не съм го видял/подушил.
Да кажа естествено и за къщите в покрайнините. Това за мен е супер живот, но само ако не трябва да ходя на работа. В Горна Баня гледката беше велика, въздуха перфектен, къщата жестока и сметките убийствени, а ходенето на работа отнемаше час и половина в една посока. Та ще си запазя това удоволствие за времето след баловете на децата ми...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Лозенец, където и живея сега в старата част, спокойно,тихо и си на 5 минути пеш от Попа.
Със спирането беше станало много тягаво, но от както пуснаха метрото на Хемус и Васил левски е доста по лесно
Общо взето като сложиш добрите и лошите страни, май е най читав, поне за мен и нуждите ми
Със спирането беше станало много тягаво, но от както пуснаха метрото на Хемус и Васил левски е доста по лесно
Общо взето като сложиш добрите и лошите страни, май е най читав, поне за мен и нуждите ми
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
N.Mihaylovski написа:Лозенец, където и живея сега в старата част, спокойно,тихо и си на 5 минути пеш от Попа.
Да, за старата част съм с две ръце!

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Най-добрите - там, където живея сега - Хиподрума и там, където съм отрасла и все още имам две къщи - Мърчаево
За тези, които не го знаят, това е селото след Владая
По-люта е зимата там, по-малко магазини и почти никакви заведения, но пък лятото е супер прохладно. Едната къща се продава между другото. Странно е, но изобщо не ми се връща на село, май още не съм остаряла достатъчно
Лятна вила си имам, уикендите барбекюта, шезлонзи, природа, иначе удобството на апартамента с отлична локация и много близо до Южния Парк 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
bum_bum написа:Спокойно мога да сменя заглавието на "къде живеете"
Ти кажи наистина ли не струват хората в селата около северната дъга, че аз същото съм чувал за района след Княжево към Перник. А Южните села/квартали в подножието на Витоша първо са супер застроени вече и второ цените са безбожни... От другата страна около Нови Искър има супер много пространство и някак по-свободно се чувства човек...
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Не мога да разбера как сравнявате Нови Искър и Бояна примерно. От едното място си за 10 минути в центъра, а от другото за час и нещо.
Не ги сравнявам като местоположение. Както вече написах предпочитам апартамент около южния парк, където за 10 мин. пеша си в центъра. Това за Нови Искър е идея за къща извън града, беше засегнат и тоя въпрос. Иначе е ясно, че ако искаш да живееш активно в София Бояна е много по-добър избор от Нови Искър.