Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Най-добрите квартали за живот в София
Vanqu1sh написа:Не мога да разбера как сравнявате Нови Искър и Бояна примерно. От едното място си за 10 минути в центъра, а от другото за час и нещо.
Ми ако си устроил така живота си че постоянно са ходиш до центъра сигурно няма да е приятно, но има много хора дето не са всеки ден в центъра. На мен примерно основната част от работата ми е на две преки от нас, другата част у нас, хората и фирмите с които работим повечето са около нас и за това много рядко има ходене към центъра или другата част на София. Та много ме интересува къде ми е центъра, паля колата и отивам като имам работа.
Другото.. не говорят за Нови Искър защото той е долу в ниското (само Кътина което се води квартал на Нови Искър е на високо), а за селата в по-високите части на Стара Планина които гледат към София и наистина има гледка към нея, не като в Бояна и Драгалевци където колкото и да гледаш погледа все ще ти стигне до триетажна къща на някой съсед (има и такива имоти с гледка де, но те не са много, а и цените са..)
[quote="pampo"
Ти кажи наистина ли не струват хората в селата около северната дъга, че аз същото съм чувал за района след Княжево към Перник. А Южните села/квартали в подножието на Витоша първо са супер застроени вече и второ цените са безбожни... От другата страна около Нови Искър има супер много пространство и някак по-свободно се чувства човек...[/quote]
Е не са тузари като тия в полите на Витоша. Много повече са си селяни и "селяци" (не че отсреща няма селяци ама с еС класи и мл-и)
Специялно за Подгумер мога да кажа че е приятно село, има що годе добра инфраструктура хубав площад с градинка, нов стадион, улиците са с прилична настилка. Нагоре има къде да се разхождаш из гората, супер е особено за фенове на офф роуда с всякакви дву и четири колесни машини. Преди няколко години (сигурно станаха пет) кумовете на наще си посториха от сглобяемите къщи в края на селото с хубаво дворче, наистина се вижда цяла София, нагоре гледката е боровата гора. До тях мястото мисля се продава, също е хубаво с лек наклон на главния път, които там е преасфалтиран не много одавна, има канализация и т.н.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз две години не можах да изкарам в Нови Искър. И по-рано щях да се изселя ако се беше продала къшата.
Достъпа ми беше много гаден, щото се минава през най-голямата мизерия в Илиянци, Требич и само пътя от там ми скапваше настроението.
Бях в район с няколко нови къщи, всичките непреценили възможностите си- без огради, всичко на тухла без изолация, гадни дворове и купчини пясък и чакъл отпред.
Някой от съседите като ме видеше да мета и мия улицата пред нас или да чистя сняг ме питат "нямаш си работа ли"?
От всички къщи на улицата само аз имах тротоар, щото си го направих сам. Всички останали газеха в калта.
Тока спира често. Водата лятото още повече.
Всички се топлят на дърва и пролетта и есента според зависи кой кога е намерил пари през деня ако речеш да приклопиш очото забрави. Нон-стоп хеви метал. Запалят ли печките не се диша, става някаква ужасна мъгла.
Есенно време всеки носи кибрит в джоба си и види ли суха трева се чувства задължен да я подпали. Веднъж бях ходил да тичам покрай една стара влакова линия в посока Кубратово някъде и на връщане някой подпалил едни папури до линията и заобикалях незнам колко километра. Пожарната дойде ама няма от къде да влезе там, пообикаля малко и си замина.
Понеже живеех близо до края до една огромна поляна ходех там да си спортувам често, бяха я обърнали на сметище.
Много още неща има ама не ми се мисли за тях. Добре че замина тая къща.
Достъпа ми беше много гаден, щото се минава през най-голямата мизерия в Илиянци, Требич и само пътя от там ми скапваше настроението.
Бях в район с няколко нови къщи, всичките непреценили възможностите си- без огради, всичко на тухла без изолация, гадни дворове и купчини пясък и чакъл отпред.
Някой от съседите като ме видеше да мета и мия улицата пред нас или да чистя сняг ме питат "нямаш си работа ли"?

От всички къщи на улицата само аз имах тротоар, щото си го направих сам. Всички останали газеха в калта.
Тока спира често. Водата лятото още повече.
Всички се топлят на дърва и пролетта и есента според зависи кой кога е намерил пари през деня ако речеш да приклопиш очото забрави. Нон-стоп хеви метал. Запалят ли печките не се диша, става някаква ужасна мъгла.
Есенно време всеки носи кибрит в джоба си и види ли суха трева се чувства задължен да я подпали. Веднъж бях ходил да тичам покрай една стара влакова линия в посока Кубратово някъде и на връщане някой подпалил едни папури до линията и заобикалях незнам колко километра. Пожарната дойде ама няма от къде да влезе там, пообикаля малко и си замина.
Понеже живеех близо до края до една огромна поляна ходех там да си спортувам често, бяха я обърнали на сметище.
Много още неща има ама не ми се мисли за тях. Добре че замина тая къща.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 17 Ное 2020, 12:56, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ето я и моята сметка:
Колежка имах от Люлин идваше до Слатина за 60минути и вечно закъсняваше....
Аз идвам от с.Вакарел до Слатина за 30минути
по колкото дни да го смятате това е
Като гледах за къща исках до мен да има магистрала,това беше определящо. Освен магистралата имам и старо шосе...
Няма как да купя къща в Нови Искър,Божурище до Слатина да пътувам цял ден.
по колкото дни да го смятате това е

Като гледах за къща исках до мен да има магистрала,това беше определящо. Освен магистралата имам и старо шосе...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда, съгласен... за това говоря. Не мисля, че са много такива места обаче.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
Е.Димитров написа:Най-добре е да кажем в квартал Долни Лозен,

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
vanko 318i написа:Е.Димитров написа:Най-добре е да кажем в квартал Долни Лозен,
точно така,не си заменям къщата в Лозен дори за цял блок в който и да е квартал на София
+1 Само да завършим ремонта на къщата ни там.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
madpetio написа:Ето я и моята сметка:
по колкото дни да го смятате това е![]()
А ако ти работеше в Люлин?
Който има желание не закъснява и си преценява времето

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ако работех в Люлин щях да съм си купил къща в Божурище или там по пътя за Калотина има бая села 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
madpetio написа:Ако работех в Люлин щях да съм си купил къща в Божурище или там по пътя за Калотина има бая села
Да,НО местоработата може да се сменя периодично

(bubsa) написа:madpetio написа:Ако работех в Люлин щях да съм си купил къща в Божурище или там по пътя за Калотина има бая села
Къщата също.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Kris написа:(bubsa) написа:madpetio написа:Ако работех в Люлин щях да съм си купил къща в Божурище или там по пътя за Калотина има бая села
Къщата също.
Да, то къщата е като краставица, сега решаваш, сега продаваш...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d