Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
Re: Жега около КТБ
miro20 написа:Не бе бате, путя и руснаците са виновни. Искат да завземат Велика България.
Кажи ми защо като вярваш на хората на опашката, а не на банкерите, парите ти са в банката, а не в къщи или в някой от опашката (щото нали им вярваш)?
И ако блокират сметки, няма да е само в лева а другите да са ОК. Блокират се всички пари, по всички сметки в дадената банка.
.........
Е тая глупост и елементарни тъпи заяжданици как да ги коментирам ?
Никак
Ако съм виновен за това че споделих ЛИЧЕН опит, сори.. но дори го смятам за мой плюс.
За разлика от многи тук не се заяждам с офтопици и неподкрепени с нищо измишльотини.
Само последно да те успокоя - не , не съм теглил пари, не съм се паникьосал, не съм чакал на опашки , и няма да го правя.. Споделих нещата които разбрах и видях от собствения интерес към моята си банка.
Проблем ?
И да може наистина да не си могъл да изтеглиш пари. Но това може да е защото наистина е натоварена системата или банкоматите са "опразнени" заради поредните писания по форуми, вестници и т.н. (вкл. и твоите)
Уау какво прозрение !
Медал !
А сериозно казано - и мен ме притеснява вълната и опашки към всички банки.
Затова и го сравних със изборния синдром 15/15 - съчетание от неграмотност и глупост.
А дали сме овце.. едва ли .. по интелект и образование сме много по напред от много водещи страни.
Разликата е че те си имат уредена социална система, и държавна законова защита.
Това именно успокоява хората, независимо дали са овце или гросмайстори
Бате, нещо се оплете.
Какъв опит споделяш? Че някой ти бил казал.... А да ти кажа честно ако всеки път когато банкомата не ми пусне пари пусках личен опит вярвай ми щях да нащракам към 10 000 мнения в извън темата (където не се броят) .
И да 70 % от българите са прости като гъдулка. Един жокер, България не е само 5-6 от гомемите градове, а аз съм бил в доста от по - малките за по седмица две. Нема такива овце.
Само прегледай колко 3-ки с залепено ///М от зад и вече са с пакет, някои даже са истински. И овцете ги купуват, че и са горди.
И сега малко сериозно, никой ли не мисли че тия работи са изкуствени за да може после да се използват предизборно. Само ми е интересно всички ли ще опитат да извлечат ползи (да киснат другите) .
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
© написа:Само в тази тема фалираха поне още 4 банки освен КТБ и ПИБ.
Затова е по-добре модераторите да ударят ключа на темата

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Sharo написа:Jordana написа:Тайм аут два дена .Който още се колебае дали да тегли или не ,има два дена за размисъл.
Мен лично не ме устройва да ми блокират сметките ако ще и за един ден да е .
Теб и много други не ги .. Фирмите още повече.
Чудно ми е тия дето теглят и заради тях ще вземе да цъкнат паузата и на тая банка като отидат при работодателя си и искат заплати, а той им каже, че ще трябва да изчакат да пусант банката кво ще правят. Или още по-зле ако вземе да фалират поради това, че няма да могат да оперират с парите си..
Масово мислим ден за ден и никой не се замисляза другата седмица
Бърка ме ,но не тая банка която се разсипва в момента .Това за фирмите не си прав защото ако ти блокират една прилична сума оборотни средства ще трябва да теглиш заем за да можеш да работиш .А в тая ситуация бърз заем е равно на убийствени условия .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Jordana написа:Sharo написа:Jordana написа:Тайм аут два дена .Който още се колебае дали да тегли или не ,има два дена за размисъл.
Мен лично не ме устройва да ми блокират сметките ако ще и за един ден да е .
Теб и много други не ги .. Фирмите още повече.
Чудно ми е тия дето теглят и заради тях ще вземе да цъкнат паузата и на тая банка като отидат при работодателя си и искат заплати, а той им каже, че ще трябва да изчакат да пусант банката кво ще правят. Или още по-зле ако вземе да фалират поради това, че няма да могат да оперират с парите си..
Масово мислим ден за ден и никой не се замисляза другата седмица
Бърка ме ,но не тая банка която се разсипва в момента .Това за фирмите не си прав защото ако ти блокират една прилична сума оборотни средства ще трябва да теглиш заем за да можеш да работиш .А в тая ситуация бърз заем е равно на убийствени условия .
Да де и аз това казах, че така ще си фалират работодателите и ще си останат само на спестяванията...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
И сега малко сериозно, никой ли не мисли че тия работи са изкуствени за да може после да се използват предизборно. Само ми е интересно всички ли ще опитат да извлечат ползи (да киснат другите) .
Разбира се че е изкуственно или поне малко го назориха проблема
кой има ползи ли ?
"Какви са ползите? Който има да връща кредити на банката печели. Когато тя фалира, тези дългове може да се изкупят на 30-ина процента от реалната им стойност от фирми пак на същите хора, които са взели кредитите. Тоест, ако си взел 250 млн. кредит за да си купиш „Булгартабак”, като фалираш банката, ще си изкупиш дълга за 70-80 млн. И нека сега всеки си го представи, като умножи това по група фирми, а не само за един кредит"
Последна промяна Din на 27 Юни 2014, 20:29, променена общо 1 път

steeN написа:
Никой няма да ни пусне в Еврозоната с разбита банкова система. То сега не отговаряме на условията. А за еврото... то ние сме го приели вече. Това, което пишеш няма никаква логика. Никаква! Не знам кой ги мисли тия фантасмагории. ЕС не ядат колците с доматите... не им трябва втора Гърция да си набият на сила за нищо, щото точно това ще спечелят ако искат първо да ни сринат банковата система и после да ни наложат Еврото. Безсмислици...
Не знам колко отговаряме ние, но Гърция я приемат със 7 драхми за евро, Испания също е с подобен курс. ЕС реално не ги бърка дали сме фалирали, нашата икономика е 50 млрд, гръцката преди кризата е 340, аналогия няма, това което ги бърка обаче е дали сме с ЕС или с Русия

Иначе и 1997 никой не е виждал логика да се срива лева, но други станаха милионери за седмица. Който и да клати ситемата, идеята му е да наплаши народа и го направи успешно, другата седмица не знам кой какво ще говори, но ако не успокои народа, хората ще фалират системата.
Последна промяна acer на 27 Юни 2014, 20:33, променена общо 2 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Проблема, не е само да ти блокират оборотните пари, и в това, че блокират парите на твой клиенти и от там се завърта колелото, сега и ПИБ ако стане като КТБ и ще стане страшно за бизнеза, за работниците за всички.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
acer написа:Иначе и 1997 никой не е виждал логика да се срива лева, но други станаха милионери за седмица. Който и да клати ситемата, идеята му е да наплаши народа и го направи успешно, другата седмица не знам кой какво ще говори, но ако не успокои народа, хората ще фалират системата.
Т.е. ти обвиняваш ЕС, че се опитват да сринат лева ли

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Ако го нямаше валутния борд щеше да е страшно.....помня как 97 г заплатата на шеф механик в голямо предприятие достигна 6 долара
ЕЦБ няма интерес да клати лодката в която тя седи,лошото е че не може да се предвиди до кьде ще стигне всичко,ако това е само началото ......

ЕЦБ няма интерес да клати лодката в която тя седи,лошото е че не може да се предвиди до кьде ще стигне всичко,ако това е само началото ......

steeN написа:acer написа:Иначе и 1997 никой не е виждал логика да се срива лева, но други станаха милионери за седмица. Който и да клати ситемата, идеята му е да наплаши народа и го направи успешно, другата седмица не знам кой какво ще говори, но ако не успокои народа, хората ще фалират системата.
Т.е. ти обвиняваш ЕС, че се опитват да сринат лева ли97ма печатаха като идиоти, какво може да стане...
Посочи къде съм казал че ЕС срива лева? Нещо не си разбрал

И не е нужно ЕС да бутат системата, а просто нищо да не правят, ЕС не признаваха австрийски националист и се намесиха и го сринаха, а тука ги оставиха 1г. Орешарски и вчера тегли 3млрд кредит, като фалират цялата държава, идва МВФ с голямата ножица и налагат квото искат.
Последна промяна acer на 27 Юни 2014, 21:06, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Противоречиш си сега
. Борда може да бъде застрашен единствено ако всички почнат да продават левове и си купуват чужда валута, което е равносилно на сриване на лева. Ти беше писал, че ЕС имат роля в цялата тази работа. Държавата е много далече от фалит... издадоха дълг с рекордно ниска доходност 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Виждам, че има вече доста желаещи темата да се заключи.
Мисля че това е най-правилното решение към този момент.
С цел да се избегне форумът да не се използва за среда, предизвикваща излишна паника и истерия, а така също с оглед спазването на законите на РБългария, темата е дотук.
Мисля че това е най-правилното решение към този момент.
С цел да се избегне форумът да не се използва за среда, предизвикваща излишна паника и истерия, а така също с оглед спазването на законите на РБългария, темата е дотук.