525д Прекъсва и понякога гасне до около 2000 оборота.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Balflear
- кандидат ентусиаст
-
525д Прекъсва и понякога гасне до около 2000 оборота.
Здравейте колеги,
Имам сериозен проблем с моята 5-ца(525д ръчка) който немога да оправя. Колата прекъсва и понякога гасне в ниските оборото до 2000, без значение дали е на скорост или не. Това прекъсване съм го забелязал от доста време, но си беше съвсем леко до сега. Съмнявам се в дебитомер, или помпата в резеорвоара, защото при подаване на силно газ колата си дърпа без предърпвания и си хваща 200-220 без проблем. Горивен и въздушен филтър съм сменил преди 2 месеца, също и датчик на колянов и разпределителн вал миналата година затова ги изключвам тях.
Благодаря предварително.
Поздрави,
Костадин
Имам сериозен проблем с моята 5-ца(525д ръчка) който немога да оправя. Колата прекъсва и понякога гасне в ниските оборото до 2000, без значение дали е на скорост или не. Това прекъсване съм го забелязал от доста време, но си беше съвсем леко до сега. Съмнявам се в дебитомер, или помпата в резеорвоара, защото при подаване на силно газ колата си дърпа без предърпвания и си хваща 200-220 без проблем. Горивен и въздушен филтър съм сменил преди 2 месеца, също и датчик на колянов и разпределителн вал миналата година затова ги изключвам тях.
Благодаря предварително.
Поздрави,
Костадин
Re: 525д Прекъсва и понякога гасне до около 2000 оборота.
Balflear написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително.
Поздрави,
Костадин
Провери гумичките на клапана за регулиране на налягането в рейла.Намира се на помпата за високо налягане.Тези гумички с времето се скапват и почват проблемите,за които питаш.Има вероятност и клапана да се заминал.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Дебитомер, помпа в резервоара, датчик колянов и разпределителен вал, клапан за високо налягане- до тук кръгът за решаване на проблема се "стеснява", предполагам, че ще има и още идеи. Колега, мисля, че без добра диагностика, ще загубиш доста време и пари.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз продължавам да се чудя, как някой преди да пусне поредната тема, заобикаля диагностиката. Да ме прощават модераторите, ама ще напиша това, по този начин: КОЛЕГИ, НЕ КАРАТЕ ЛАДИ ИЛИ ЖИГУЛИ. КОЛАТА ВИ Е ТЪПКАНА С ЕЛЕКТРОНИКА. МНОГО ОТ ПРОЦЕСИТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ И ЗАВИСЯТ ОТ ТАЗИ ЕЛЕКТРОНИКА. ПОРАДИ КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОВЕРКА С НЯКАКЪВ ДИАГНОСТИЧЕН СОФТУЕР, НА РАБОТАТА НА ТАЗИ ЕЛЕКТРОНИКА. ПРЕДИ ВСИЧКО ДРУГО, ИЗКЛЮЧАЯ ЧИСТО МЕХАНИЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ.ТОВА Е КАТО, А И Б.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
В добавка казвам ,че може да се търси мнение след направена диагностика с или без резултат от нея .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Balflear
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Диагностиката показа грешки в DDE/DME.
0105 Atmoshepre pressure sensor - (Integrated in thw control unit)
1E40 - Analogue/Digital converter - test tension
0190 - Rail pressure sensor
1190 - Rail pressure regulation
Диагностиката я направих с carsoft.
Знаете ли къде се намират тези датчици и възможно ли е наистина да е от тях.
Благодаря на всички за помощта.
Balflear написа:Здравейте колеги,
На карсофта не му вярвай.Третата грешка е следствие от последната.
Виж какво съм писал по-горе

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Клапанът, за който колегата е споменал, е номер 20 от схемата:http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=13_0802&hg=13&fg=15
Първата грешка е за MAP сензора - свали го и го почисти, че ако не си го правил, може да е доста омазан...
И наистина е по-добре да пробваш с друг софт за диагностика...
Първата грешка е за MAP сензора - свали го и го почисти, че ако не си го правил, може да е доста омазан...

И наистина е по-добре да пробваш с друг софт за диагностика...

- Balflear
- кандидат ентусиаст
-
Колеги здравейте,
Колата се оправи, като проблемът беше в клапана за високо налягане, бил е мръсен каза майстора и го е почистил. След това почистване колата си върви за сега поне. Който има такъв проблем да провери първо при клапана за високо налягане.
Благодаря на всички за отзивите и съветите.
Поздрави,
Костадин
Колата се оправи, като проблемът беше в клапана за високо налягане, бил е мръсен каза майстора и го е почистил. След това почистване колата си върви за сега поне. Който има такъв проблем да провери първо при клапана за високо налягане.
Благодаря на всички за отзивите и съветите.
Поздрави,
Костадин
Здравейте и аз имам същият проблем с моето BMW с малката разлика че е 330.Прекъсва и даже понякога ми гасне на светофар,преди го правеше на рядко но сега вече не става за каране.Може ли някой да ми каже къде точно се намира този клапан за високо налягане,бих желал и аз като вас да го сваля и да опитам да го изчистя.
10 мнения
• Страница 1 от 1