Имам странен проблем със автоматик на 3.5 бензин

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар

Re: Имам странен проблем със автоматик на 3.5 бензин

Мнение от evtimcho_g60 » 30 Юни 2014, 0:51

gentata написа:
evtimcho_g60 написа:....
Дори и "кольо къмпани" ....

Има го като вариант да се използва инсталацията на "новия" двигател и да се присажда на мястото на тази на "стария"..

Моля те,умолявам те,прочети 3 пъти на глас каква безсмислица казатоку-що и спри да коментираш.
Ще се занимава някой да опъва 2 снопа кабели,при положение,че ги има готови,ОЕМ,заводски,на ръка разстояние....На колегата по-горе - не мисля,че има какво да се извинявам и на кого,авторае написал,че след смяна на МОТОР заради воден удар,който е засегнал камбаната,има проблем със СКОРОСТИТЕ!!!!НИКОЙ не е коментирал мотора,а тук велики размисли и страсти си правите. Факта,че е написано във първия пост,че колата е запалила,била 3.5 сега е 4.4 ,мотора е от кола с ръчка..значи малко поназнайва "твореца над колата". питането беше : Може ли да се строшат скоросфи от воден удар,не коя инсталация е сложена на железата на мотора??? Тъпата кола нямаше да запали,ако кутията не беше свързана(което предполага,че инсталацията е сложена каквато колата си иска),защото има защита и пали само и единствено на Р и НИКоЯ ДРУГА позиция на лоста. Написано е,че единственото,което се случва при включване на движеща предавка не се случва НИЩО,освен леко исещане за натоварване на работата на мотора. Никакъв шум,виене,тресене,винрации. Аре стига деградивни постове след този!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 30 Юни 2014, 2:40

Пак казвам изобщо незнам на какъв хал са от къмпанито за това съм писал за възможните варианти за инсталацията и пак казвам от първия пост това не беше ясно, но както и да е.
Бай Кольо досетил ли се е да провери нивото на маслото в кутията след като видимо е изтекло някакво количество при ремонтите. Ако е необходимо да се долее (като се спазват процедурите дето ги пише по книгите), а не да се върти директно ключа и да си бръмчите в гаража.
Айде и без лоши чувства, опитваме се да помогнем малко или много :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 30 Юни 2014, 12:37

Върви да сваляш кутията и да я разглобяваш, да си търсиш грешката...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 30 Юни 2014, 14:07

Най-вероятно е преебан вече торк конвертора защото не е било зацепен като хората :) Тогава се троши един "зъб" и само на стругат може да се направи "втулка" иначе трябва нов( втора ръка).

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 30 Юни 2014, 18:07

omegaart написа:Най-вероятно е преебан вече торк конвертора защото не е било зацепен като хората :) Тогава се троши един "зъб" и само на стругат може да се направи "втулка" иначе трябва нов( втора ръка).

я кажи малко повече за кой зъб имаш предвид?

имам две турбини из мазето от М62 афтомати..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 30 Юни 2014, 19:26

понеже не разчитам много много на този форум заради един куп "разбирачи" дето искат само да вземат кинтите на човек се мандахерцам из чуждите където си намирам отговори на 99% от нещата.

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... rbox-issue

Ето тук може да се прочете за моят проблем със смянта на кутията, при мен се счупи тая част ( не я помня как изглежда даже ) ама така или иначе си имах 2-ри конвертор си го врътнах :)

Предишна

Назад към E39