530d vs 525d - вървеж
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: 530d vs 525d - вървеж
220 cdi и вървеж в едно изречение?!
Адокате защо реши че другите 525/530 имат нещо общо с твоя автомобил?!
Не обърквайте хората с подобни измислици и газови тарикатлъци,човека пита за дизел а не за 40ка с газ...

Адокате защо реши че другите 525/530 имат нещо общо с твоя автомобил?!
Не обърквайте хората с подобни измислици и газови тарикатлъци,човека пита за дизел а не за 40ка с газ...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Еми човека е попаднал на някво не особенно вървящо 525 щом Шипка му се вижда зорно 

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Видях мойта щот и аз бая ги покарах да ти кажа честно. И 525 и 530 Д. Алпина не съм. Но, ако бях прочел коментари като моите, сериозно бих се замислил. Просто се опитвам да бъде полезен. И аз имах някви идеи на времето. Държа да споделя, че преди това имах и е60, 530 д. Там плюсът беше скоростната кутия. Доста по добра и адекватна. На е39, GM- a, не знае кви ги върши. Е, нормални, ако на някой е39 525 да му е първата кола, да си мисли, че е самолет

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Предишната ми е39-ка беше 30dА (193), сегашната е 25dА (163). Като разход аз разлика не намирам, и двете Софийско градско в най-големия мазаляк ми дават 12/100. Извънградско също (7.5/100 защото не всички караме със 110 по магистралите). Поддръжката за мен от към цени също е идентична. И идва момента с вървенето - на пръв поглед 30 к.с. не са много, но според мен се усещат в малко отношения (предимно ако си сам
). Доускорение, може би в стартове, естествено че 30-ката върви повече, няма как да не... НО да не забравяме, че това са печки и според мен основната им цел е да те возят причлично с (относително) малък разход на гориво. Ако трябва да избирам между двете бих се спрял на по-запазения и по-"наточен" така да се каже екземпляр. 

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
larry_boy написа:Пробвал съм и двете. Моето мнение е да си вземеш бензин. Мани ги тия стари изтърбушени димялки. Карам такава и знам кво е. Гори 8/10 нафта извън града. До тук добре, и аз споделям същото мнение.
За справка CL500 гори 9/10 извън града. За кво говорим, а ?!![]()
![]()
КОГА???
колега на кофти бройка си попаднал, това е цялата истина, за това си разочарован

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Истината е че едно гледано М57 може да те надживее.. 

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Истината е че всяка кола може да те надживее 

Колега не знаеш ли ,че от кола до кола има огромна разлика?
Не си мисли ,че всички 2,5 ци или 3.0д са зле
Не си мисли ,че всички 2,5 ци или 3.0д са зле

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
advokata25 написа:Истината е че всяка кола може да те надживее
Значи не си покарал достатъчно.

Автора разбра каквото иска,даже мога да му направя кръгче с едно 30д дето прескача и S 320 cdi..

- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Хора, дайте времето за доускорение от 80 до 120 при автомата и на ІV-та за ръчните при 530д и 525д. Ако става за ~6,5 секунди, значи си вървят чудесно. Не може никой да не е пробвал. Само не гледайте сайтове, защото в същия цитиран по-напред сайт дават с 2 сек. повече време за това упражнение на моя навес, който не е бмв към момента
- 80-120 на ІV-та за 10, а тя ги прави за 8. На трета май е към 6, шест и нещо. Това не съм го засичал. Иначе 70-120 на трета ми е 7,8 сек.

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Е то голяма гордост 530 д да се прескочи с320цди - огромната лимузина на мерцедес. Аз знам че от кола до кола има разлика. Това е ясно. Ама моля ви целта ми беше да обясня за дизела и файдата от него. 525да или 530 да са морално остарели двигатели с абсолютно неадекватна скоростна кутия.Инак мойта мечта е да карам фейсова бензинка над 2.5. Пак подчертавам, карам 525да в момента, сигурно последната свалена от поточната линия. Но съм реалист........
- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Вземи си с ръчна кутия или карай на ръчен режим. Купето е тежко и няма как да е вратотрошач и да нагъва асфалта. Това не става дори в алпина 550д, където нютоните и конете са о`две. Колата е тежка, комфортна, обезшумена и усещанията за скорост за притъпени в добрия смисъл на думата.
Едно време така са правени автоматичните кутии. Къде е по-адекватна - в ауди ли
?! Даже си мисля, че в бмв софтуерът е друг и кутиите сменят по-адекватно.
Ако ще говорим за вървеж, мисля да не споменаваме автомата, защото ... може и аз да съм попадал на амортизирани и не в ред коли..., но минава известно време докато изпълзи от черупката си. С нетърпение чакам някой да качи клип 80-120
Едно време така са правени автоматичните кутии. Къде е по-адекватна - в ауди ли

Ако ще говорим за вървеж, мисля да не споменаваме автомата, защото ... може и аз да съм попадал на амортизирани и не в ред коли..., но минава известно време докато изпълзи от черупката си. С нетърпение чакам някой да качи клип 80-120

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
andy_forresite написа:Вземи си с ръчна кутия или карай на ръчен режим. Купето е тежко и няма как да е вратотрошач и да нагъва асфалта. Това не става дори в алпина 550д, където нютоните и конете са о`две. Колата е тежка,ни в добрия смисъл на думата.
Едно време така са правени автоматичните кутии. Къде е по-адекватна - в ауди ли?! Даже си мисля, че в бмв софтуерът е друг и кутиите сменят по-адекватно.
Според мен има сериозна разлика между ръчката и автомата както във вървежа така и в разхода в полза на ръчката.Това си е лично мое наблюдение и не ангажирам никой с него, и въпреки това пета серия дизел е всичко друго но не и състезателна кола.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Виждам, че тук голям спор се е разразил. Искам първо да кажа за бензина - мина ми през ум и за 528i, 525i и 530i, но в България такива коли на практика няма. Като казвам няма имам в предвид, че като отворя mobile.bg не мога да си харесам и 3 бензинки. Хем са малко хем повечето изглеждат много измъчени още по снимките. Отделно моят стил на шофиране (пак казвам не съм състезател) е такъв, че колите в мои ръце горят много (карам E36 320i на газ ми гори минимум 11/100). Ако карам 530i съм сигурен, че дори извънградско разхода няма да пада по 12/100, а на мен това ми се вижда много. В момента имам кола на газ и не ми се иска пак да се занимавам с газ. Да много е евтино и чак ми е кеф като отида на бензиностанцията, но неща като проблеми с газовия инжекцион, малкият пробег с една бутилка, страхът дали няма бутилката да гръмне или някоя тръба да се откачи и да се запаля ме карат да не помислям отново за газ.
Относно морално остарялата скоростна кутия - искам да кажа, че всички сме с различни финансови възможности. И на мен ми се иска да отида и да изкарам една нова 5-ца от магазина с всички екстри, но за момента доживях само до 11-13 годишна 5-ца с GM кутия. От години мечтая за автоматик и все ме спираше това, че автоматиците "много се трошат", но сега най-накрая реших да си взема един пък ако се строши ще му мисля.
Мисля да се слушам в съветите и да не избирам колата по мотор. Дали ще е 525d или 530d само ми се иска да си намеря запазена колица с прилични екстри, която няма да ме разори от ремонти.
Относно морално остарялата скоростна кутия - искам да кажа, че всички сме с различни финансови възможности. И на мен ми се иска да отида и да изкарам една нова 5-ца от магазина с всички екстри, но за момента доживях само до 11-13 годишна 5-ца с GM кутия. От години мечтая за автоматик и все ме спираше това, че автоматиците "много се трошат", но сега най-накрая реших да си взема един пък ако се строши ще му мисля.
Мисля да се слушам в съветите и да не избирам колата по мотор. Дали ще е 525d или 530d само ми се иска да си намеря запазена колица с прилични екстри, която няма да ме разори от ремонти.
- sash_clev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
- Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D
Абе, колега, не се заниmай с глупости да задаваш въпроси, каква кола да си купиш!!! В този форум, а и във всеки друг мненията са 50/50%. Харесай си кола, пробвай я ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и ако ти хареса договаряш се и отиваш в КАТ. Всички коли се чупят и всички харчат!
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"