530d vs 525d - вървеж
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d torque monster
- Мечтае да кара: 550i supercharged
- Детайли за колата: Actual: 535d e61 pre-LCI 370 hp 750 nm
Previous: 540i e39 Black 5 speed manual, 335i N54 e91 Black 07' pre-face 306 hp
Re: 530d vs 525d - вървеж
И такива дето ги няма никви до 4500-5000. Един голям "турбо" лаг, а после плавен вървеж. Като искаш да караш и вадиш душата и връщаш 2 скорости назад. Имам 525d ръчка и удоволствието след чип е несравнимо с 525, а дори и с 530i. Колата тръгва като попарена когато и да я бутнеш след 1600-1700 оборота. Кеф ти завой, кеф ти права. 212 к.с на мотор. За автоматиците съм съгласен, че са тромави(особено 525da), ръчката е истината , а 525d e много еластичен мотор(особено след качествен чип).
Не ангажирам никого с мнението си
Поздрави!
Не ангажирам никого с мнението си
Поздрави!
BMW 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
advokata25 написа:Аз моите изводи си ги направих. Наистина целта ми беше да разпаля дискусия. В общи линии притежателите на дизел не можаха да защитят честа на печките. Бензиновите двигатели си мълчаха. В крайна сметка БМВ правят бензинови шестаци и това. характерни и разпознаваеми отдалеч.
BMW има и награди за дизелови двигатели...
За мен например, твоите проблеми с този автомобил ми се струват нищожни и изискващи съвсем малко парични средства, за да бъдат отстранени, сравнение примерно с разход за 6 дюзи, турбина, реставрация на цялата ходова част/както при мен/, маховик и други такива скъпи ремонти. Този модел е доказал своята дуракоустойчивост, но не е както се казва "объл камик", за да не изисква никакви грижи...
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Не искам да ви преча на спора, само искам да кажа, че въпросът, с който пуснах темата е не кое върви повече, а колко се усеща разликата между 2.5d и 3.0d. Ясно ми е, че по всички таблици 3.0d го дават по-бръз.
Относно ръчката - не искам. Вече 12 години карам кола с ръчни скорости, а от поне 5 години мечтая за автоматик. Мисля да прежаля динамиката за сметка на кефа да не се занимавам повече със скоростен лост и съединител.
Относно ръчката - не искам. Вече 12 години карам кола с ръчни скорости, а от поне 5 години мечтая за автоматик. Мисля да прежаля динамиката за сметка на кефа да не се занимавам повече със скоростен лост и съединител.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
totopz написа:Не искам да ви преча на спора, само искам да кажа, че въпросът, с който пуснах темата е не кое върви повече, а колко се усеща разликата между 2.5d и 3.0d. Ясно ми е, че по всички таблици 3.0d го дават по-бръз.
колега щом искаш хафтомат ти трябва минимум 530 ама за 15 годишен автомат познай колко е в час
колкото до колегата за бензиновите лами... то кво да му казвам да е жив и здрав аз си настъпвам 245 магарета на 500 нютона и предполагам че ми гори по малко от всеки един бензин 
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Z3Ro* написа:advokata25 написа:Аз моите изводи си ги направих. Наистина целта ми беше да разпаля дискусия. В общи линии притежателите на дизел не можаха да защитят честа на печките. Бензиновите двигатели си мълчаха. В крайна сметка БМВ правят бензинови шестаци и това. характерни и разпознаваеми отдалеч.
![]()
BMW има и награди за дизелови двигатели...Колкото до проблемите на твоята кола, помисли, че тази кола е един голям компютър. След това се замисли, дали има компютър, който примерно 10-15 години да не изисква подмяна на някой компонент...
![]()
За мен например, твоите проблеми с този автомобил ми се струват нищожни и изискващи съвсем малко парични средства, за да бъдат отстранени, сравнение примерно с разход за 6 дюзи, турбина, реставрация на цялата ходова част/както при мен/, маховик и други такива скъпи ремонти. Този модел е доказал своята дуракоустойчивост, но не е както се казва "объл камик", за да не изисква никакви грижи...
Съгласен съм, че тия ремонти са незнатичелни, но аз подмених цялата ходова част, климатичната система, термостатите, тампоните на двигателя, повдигачи на фарове, ел стъкла - предни, и говорим за 3000 к с оригинални части. А колата я взех на 10500 к. Имал съм и други коли ама такива идиотии не съм имал да правя - фарове и ел. стъкла, лентови кабели, ръчни и др. И най страшното е че е възможно всеки момент да изпляскат помпи, дюзи и турбина. При все че са смененени скоро. АКо това стане .....
Ако знаех за алпината нямаше да се колебая, но при тая й цена вече бих налял в е60, кола от тоя век.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
TERLIKA написа:totopz написа:Не искам да ви преча на спора, само искам да кажа, че въпросът, с който пуснах темата е не кое върви повече, а колко се усеща разликата между 2.5d и 3.0d. Ясно ми е, че по всички таблици 3.0d го дават по-бръз.
колега щом искаш хафтомат ти трябва минимум 530 ама за 15 годишен автомат познай колко е в часколкото до колегата за бензиновите лами... то кво да му казвам да е жив и здрав аз си настъпвам 245 магарета на 500 нютона и предполагам че ми гори по малко от всеки един бензин
С бензиновите лами ще настъпва 4.4 286 магарета газифицирани и щему гори по малко като пари, а v8 си е v8
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Да, v8 e мания! И с едно копче минава от газ на бензин. Малко цигания, ама живеем в бг. ПО хубаво тия пари за дрехи да се дадат от колко за снобария.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
А е 39 4.4 с ръчна какво представлява

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нз що се върти някаква много тънка линия от типа на тва как покупката на 5та серия втора ръка е съвместимо нещо с това да се кара "евтино" и без много ремонти.Човека не пита за това долкото видях. Тва да не е е36 дето частите и моторите (и малките при е39 бензин) са смешни пари?!
В крайна сметка човека питаше струва ли си да взима 3.0д за малко повечее вървеж, вместо 2.5д и да го чипне примерно. Толкова полезна работа му свършихте, че няма на къде. Пак всеки хвали квото има или каквото харесва. Накрая пак ще стане като с онова убиващото йеМ-ки 3.0д е46... супер смислено...
В крайна сметка човека питаше струва ли си да взима 3.0д за малко повечее вървеж, вместо 2.5д и да го чипне примерно. Толкова полезна работа му свършихте, че няма на къде. Пак всеки хвали квото има или каквото харесва. Накрая пак ще стане като с онова убиващото йеМ-ки 3.0д е46... супер смислено...
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Струва си да се вземе 530D и да се ремапне. Въпреки, че на практика не върви естествено повече от 540 усещането вътре е сякаш дърпа доста повече. Моите 500 Nm са повечко от 430 на 540 и въпреки, че върви по - слабо от 540 чупи врата повече от него. Всеки сравнява 525 с чип с 530, добре ама вземете 530 и му сложете чип и отново няма да има нищо общо с 525.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
host написа:Нз що се върти някаква много тънка линия от типа на тва как покупката на 5та серия втора ръка е съвместимо нещо с това да се кара "евтино" и без много ремонти.Човека не пита за това долкото видях. Тва да не е е36 дето частите и моторите (и малките при е39 бензин) са смешни пари?!
Темата се изчерпа още преди 2 стр. Има разоика межд 525 и 530, усеща се и ако е автомат да се насочи към 30-ката. Ремапи, бензини беше междудругото
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Карали сме и 4.4 ръчка и к'во мислите че е нещо невиждано ли?
От тук натам нищо хубаво не вещае тази тема.
Лека нощ.
От тук натам нищо хубаво не вещае тази тема.
Лека нощ.
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Аз бих те посъветвал да вземеш 525да,разлика във вървежа ИМА ,но не е съществена.На 525д гражданската и данъка са му по-евтини и харчи с литър-два по-малко(зависи от карането).Като поддръжка са еднакви.
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Малко ОФФ:
Тая тема къде тръгна, къде отиде.....
Тая тема къде тръгна, къде отиде.....