Бебе в колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Re: Бебе в колата

Мнение от ивайло81 » 15 Май 2014, 17:54

Колеги, четете през редовете и ме цитирате без основание все едно съм в грешка. Да обобщя- колежка каза, че до 3- годишна възраст детето трябва да се вози отзад в столче, обратно на посоката на движение. При което аз възразих, че не вярвам да има такъв закон, както и се оказа.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 16 Май 2014, 10:14

За категориите превозни средства не съм запознат кое какво се води, но в ЗЗДвП има това в Член 133:

Чл. 133.

(1) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство. Допуска се в лек автомобил да се превозва допълнително на задната седалка още две деца до 7 години или едно до 14 години.

(2) Превозването на деца до 10-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.

Това би трябвало да разрешава возенето на децата на предна седалка на лек автомобил при използване на столче. Друг е въпросът как при BMW да знаем дали Airbag компютърът е отчел наличие или не на малкия пасажер и кое от двете е по-добре, когато детето е по-голямо и е обърнато напред по посока на движението. При бебета с кошче поставено обратно на посоката на движение съм виждал на вратата на BMW само забранителна картинка, докато при VW например под нея пише да се изключи пасажерският Airbag. :dunno:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Май 2014, 12:51

Преди малко точно ги четох тия работи. Възрастта за горе споменатото е 12г., а не 10. И още нещо на предна седалка е забранено да се монтира столче освен ако не е изключен или да липсва airbag-а.

Сега не ме карайте да търся и да цитирам членове и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Май 2014, 11:34

И аз знам за 12 г., но цитатът ми е от тук:
http://www.kat.mvr.bg/zakonch2.htm :dunno:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 03 Юли 2014, 22:50

по запознатите биха ли споделили какво трябва да натоварим в колата задължително
ако тръгнем към морето с пампаец до 3год.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Юли 2014, 23:08

Е па ти си на 30мин от морето бе :mhihi: ..... Аз натоварих бабата .......... те това е инструмента :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 03 Юли 2014, 23:16

B U L L I написа:по запознатите биха ли споделили какво трябва да натоварим в колата задължително

Каквото и да ти кажем, жена ти ще натовари всичко що е пред погледа й + още малко за всеки случай. :mhihi:

Иначе:

Задължително играчки, вода, нещо за хапване, мокри кърпички.

Климатика ако е много горещо като тръгвате го пусни на високи градуси и после си го настрой на колкото искаш (постепенно смъквай темп. в купето, аз препоръчвам не по-ниско от 22 градуса), и съответно няколко км. преди да пристигнете го изключи за да се покачи тем. в купето до приблизителната външна.

P.S.
Вземи си предварително детски кремчета (на Бочко на нас ни харесват и вържат работа) против комари и за след ухапвания. Както и тази щуротия за в контакта с таблетките. Че миналата година нямаше в никъде в града и ходих до другия, а цената естествено беше тройна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Юли 2014, 9:25

B U L L I написа:по запознатите биха ли споделили какво трябва да натоварим в колата задължително

Не му се стягайте толкова на бебето - памперси, кърпички, храната и лесна за събличане/обличане горна дрешка са напълно достатъчни. Вие сте близо до морето, но си предвиди 2 спирания за по 15 мин и сте ОК.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Юли 2014, 9:36

Leon написа:

Не му се стягайте толкова на бебето - памперси, кърпички, храната и лесна за събличане/обличане горна дрешка са напълно достатъчни. Вие сте близо до морето, но си предвиди 2 спирания за по 15 мин и сте ОК.

Специално за пътуването - чакаме я да се измори достатъчно ,преди обедния сън - горе долу заспива почти по едно и също време и тръгне лид а заспива (колата натоварена преди това) само палим и черта ,за 2 часа от София при спокойно каране се стига почти Сливен - останалите 100+км докато се събуди както трябва и да почне да мрънка сме стигнали до дестинацията . :mhihi:

Най-добре е обаче,ако не мрънка много в колата - или вечер или рано сутрин,за да няма климатик,аз го ползвам - пускам да охлади на 23гр и след това изключвам то духа студено достатъчно време,после обратното,климатика е много шибано нещо,но в случая помагат и черните стъкла - определно най-доброто решение.
Ние както често тръгваме по обяд ,ако навън е 30гр ,на магистрланите спирки ще е отгоре ,всичко нагрято и ако е било на клима вътре после като се отвори вратата и ако излезе навън шока е голям - дори за нас...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 04 Юли 2014, 10:07

Аз носех и микровълнова със стерилизатор за шишетата :mhihi:
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Юли 2014, 10:07

Gqbriel написа:Ние както често тръгваме по обяд ,ако навън е 30гр ,на магистрланите спирки ще е отгоре ,всичко нагрято и ако е било на клима вътре после като се отвори вратата и ако излезе навън шока е голям - дори за нас...

Имаше и смъртен случай на 6 месечно бебе преди няколко години... Така че внимавайте с климатиците.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Юли 2014, 11:08

drago_pavlov написа:
Gqbriel написа:Ние както често тръгваме по обяд ,ако навън е 30гр ,на магистрланите спирки ще е отгоре ,всичко нагрято и ако е било на клима вътре после като се отвори вратата и ако излезе навън шока е голям - дори за нас...

Имаше и смъртен случай на 6 месечно бебе преди няколко години... Така че внимавайте с климатиците.

Затова казвам,че климатика се пуска от време на време само,леко да охлади ,през останалото време,при 140км/ч въздуха не е горещ,който духа вътре и като се охлади леко ,поне 30 мин няма нужда да се пуска..

BULLI тва с микровълновата :bowdown:

Това побира 46цата ,повече не можах да натъпча :)
2 торби само играчки,некви камиончета,надуваеми магарета,палатката за плажа,матрака за леглото :kuku:
IMG_3350.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 04 Юли 2014, 13:04

Аз карам на климатик и детето го завиваме с една пеленка да си гуши и да си спи,че иначе е голяма мрънканица ако е буден.Като минаваме през някое населено място отварям прозорци да подишаме въздух.Иначе климатика не е не макс,колкотото да е приятно пътуването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Юли 2014, 14:31

Ако не е пуснат климатика става по-лошо, в колата не се диша изобщо, детето прегрява, като изкараш и го лъхне вятър настива лесно и т.н. Като се сложи на 22-23, дори 24 (ако навън е много горещо) градуса става ОК в колата, предвид, че на дълъг път почти цялата жега от мотора се набива в купето. То и без бебе това за здравословните градуси.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 04 Юли 2014, 17:36

Aз общо взето предпочитам да тръгнем по-раничко (за протокола аз от морето навътре де.....като тръгна на почивка лятото). А като ше се връщаме към морето тръгваме привечер чак и когато стигнем.
И да се събуди при пренасянето като го подруса малко и заспива пак и тогава баща му...... :driving: , че да минем повече от пътуването......
С климатика...е не можах да постигна консенсус с жената, като го пусна духало (ше настине), като го спра - ...ше се задушим тука...отзад.......нема угодия :banghead:

А вие като идвате към морето пазете бебоците и ги следете какво слагат в устата, къде пипат...и миналата, а явно и тази година ще е бум на стомашните проблеми. Та пригответе си в багажите и съответните прахчета и нещо против висока температура (сиропчета, свещички...)
ДА не си развалите почивката, защото е много неприятно и по-добре да не го изпитвате нито вие нито децата
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата