Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Най-добрите квартали за живот в София
CTORH написа:boksioraE39 написа:П.П И аз не съм от Бояна но на черното бяло не мога да кажа.
П.П Горна баня съм.
На мен Горна баня повече ми харесва от Бояна. ..
И на мен ми харесва Горна Баня,но след нея нагоре посока Бонсови Поляни или планината, където има изоставено и разрушено поделение пък още повече ми харесва

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
[FF]GODFLESH написа:някой има ли наблюдения върху село Пожарево?
Имам преки наблюдения. Според мен за събота/неделя става, но за живеене постоянно си трябват малко екстри. Иначе дестинацията не е лоша и бързо се стига.
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
bum_bum написа:vicho написа:
за мангали там - не знам, чи скъпо иде, ако са премиум сигани - може
Не е тва циганското. Нащо е на паркинга на лифта. Скъпо е, но тия явно са по-богати манговци.
Както казах печен циганин не съм виждал, но бих искал. В буквален и преносен смисъл.
Ей тъй та искам ве моой !!!

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
bum_bum написа:Както казах печен циганин не съм виждал, но бих искал. В буквален и преносен смисъл.

+1
Нито е расизъм, нито геноцид, просто споделя впечатления човекът. И си е прав.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
София като цяло е гадно място за живеене, но от всичкото гадно хубавото е само около Оборище/Докторски паметник/Сан Стефано. Също част от кв. Изток. В полите на Витоша бих живял само срещу голям рушвет, замислях се преди време да бягам към Равно Поле, Нови Хан и района. Освен местоположението има и друг фактор, който е важен за анкетата - къща или апартамент 

Never mistake motion for action...
Въпреки че работата не свършва - къща, и сега живея в къща и незнам как се живее в апартамент. Единствено като малък исках да съм в блок за да може да сме още повече деца навън защото си мислех че 20-тина сме малко. Това все пак беше доста отдавна, тогава все още си играехме навън, а не пред компа (то и нямаше
).

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
CTORH написа:bum_bum написа:Както казах печен циганин не съм виждал, но бих искал. В буквален и преносен смисъл.
![]()
+1
Като стана дума за хора с неестествен цвят на кожата, оказа се че съм съсед и с Пенка от ББ

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Като стана дума за хора с неестествен цвят на кожата, оказа се че съм съсед и с Пенка от ББ
сега вече съм 100 % сигурен, че Fashion level-а ти се е дигнал с поне 5 пункта

п.с. да не се окаже Пеньо?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:CTORH написа:bum_bum написа:Както казах печен циганин не съм виждал, но бих искал. В буквален и преносен смисъл.
![]()
+1
Като стана дума за хора с неестествен цвят на кожата, оказа се че съм съсед и с Пенка от ББ
И какво се оказа?Избяга от "селяните" за да си фиешън та се забоде на мангали и истински селтаци...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
ебахте мамата на темата, или по темата или катинара
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
На първо място е Младост (всички номера, най-много 4). Следва Студентски, Дианабад, Цариградския комплекс, много мисля и за варианта с комплекса до Нови хан, ама за съжаление за него жената ми налага вето, не било в града 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Живея в Лозенец и не мога да повярвам че за болшинството от гласувалите този квартал е най добър 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз съм израсъл в Младост 1А. Ми хубаво си беше докато в един момент квартала не стана от 27 на 55 блока, на почти същото пространство и една трета от тях в зелените площи, да не говорим за автомобилите. Навсякъде по тротоарите и зелените площи. Преди 4 години бях в Триъгълника - там къща, двор - тишина някак си - хубаво е. Ся съм в една вилна зона преди Панчарево, еми с гръб съм към Самоковско, гледам си Витоша и съм доволен, засадих си бор в двора
,бабата и дядото се постарали, има лозе, малини, ягоди, круша, ябълка, череша, вишна, праскова, кайсия, лешник и др. Пием си биричка и си кося тревата през 2 седмици. Асфалт нямаме, съседи - хм, имаме ама всеки си гледа своето. Нямаме магазин, ама е къде е МЕТРО... Детската градина ни е на "Стамобилийски" ама не съм умрял - само на 7км. съм от Младост 3 или Експоцентъра, до там с колата и после с метрото... цивилизация де*а
Седя си на двора една Събота и си мисля "Абе кво ли правят другите по цял ден в апатаментите?!"
Хората дето идват от провинцията искат да са в апартаментите, тия от апартаментите искат да са извън София, еволюция
Иначе наща фирма построихме 80 апартамента в Бояна, първите сме с канализация... ама кво от това, то нема тротоар да си разходиш детето... зимата не минава ни рейс, ни снегорин... джипки и батки, ама да не се отклоняваме...

Седя си на двора една Събота и си мисля "Абе кво ли правят другите по цял ден в апатаментите?!"
Хората дето идват от провинцията искат да са в апартаментите, тия от апартаментите искат да са извън София, еволюция

Иначе наща фирма построихме 80 апартамента в Бояна, първите сме с канализация... ама кво от това, то нема тротоар да си разходиш детето... зимата не минава ни рейс, ни снегорин... джипки и батки, ама да не се отклоняваме...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
streetz написа: не било в града
то щото младост е може би

честно, не разбирам как една поляна на 10 км от София застроена с панелно строителство може да бъде атрактивно място за живеене...особено 4-та част,

Реално погледнато младост си е и пространствено и транспортно и културно отделен от останалата част на софия. Дори люлин е по-"интегриран". Имам приятели от Младост, които без да преувеличавам, не бяха ходили до София месеци наред! Аз ако не се кача до Младост те никога няма да слязат. Работа в бизнес парка, на разходка във Витоша, кино и магазини - на околовръстното, купон и кафета - в Студентски.