Касетофонът липсва?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Касетофонът липсва?
Здравейте колеги! Имам едно питане защото колата ми ще дойде наи сетне от Германия края на този месец а още не съм се поинтересувал как да процедирам с липсващия касетофон колата е Е39 528i от 1996-08-01 VIN:WBADD51080BP09987 и по вин за аудиото излиза "Radio BMW Professional RDS"; "HiFi system Professional DSP" и "CD changer for 6 CDs" (като нов в света на е39 не знам дали това е добро аудио или не с колко говоритела е и тем подобни а колата още не съм я виждал наживо та...) да обаче под ужасната махагонова лаисна над MID-a няма никой

Питането ми е кое ще е най доброто решение за мен да търся оригинален касетофон(ако да то кой точно е бил моя от тези http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm ) или пък CD a може би да сложа някое не стоково CD но тогава ще ми работи ли пълноценно МID-a за мулти волана вече знам че ще ми трябва модул ако съм със CD SONY примерно но MID-a нз дали ще е пълноценнен в този случай? Борд компютъра до колкото разбрах трябва да се води "Големия" по вин "On-board computer V with remote control" с бутона BC на лоста за чистачките.

Посъветвайте ме какво да правя защото без аудио няма да стане. Принципно знам че е грозно но ако не пречи нещо на MID-a и може да се "завре" там бих сложил не стоково CD предвит това че го имам налично и разполага с USB Bluetooth AUX и други който лично аз доста ще ползвам но пък от друга страна ако дисплея и копчетата на MID-a под него седят фиктивни бих предпочел всичко да ми работи та дори и да има касетофон под лаисната
п.с. Съжелявам за лошото качество на снимките.

Питането ми е кое ще е най доброто решение за мен да търся оригинален касетофон(ако да то кой точно е бил моя от тези http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm ) или пък CD a може би да сложа някое не стоково CD но тогава ще ми работи ли пълноценно МID-a за мулти волана вече знам че ще ми трябва модул ако съм със CD SONY примерно но MID-a нз дали ще е пълноценнен в този случай? Борд компютъра до колкото разбрах трябва да се води "Големия" по вин "On-board computer V with remote control" с бутона BC на лоста за чистачките.

Посъветвайте ме какво да правя защото без аудио няма да стане. Принципно знам че е грозно но ако не пречи нещо на MID-a и може да се "завре" там бих сложил не стоково CD предвит това че го имам налично и разполага с USB Bluetooth AUX и други който лично аз доста ще ползвам но пък от друга страна ако дисплея и копчетата на MID-a под него седят фиктивни бих предпочел всичко да ми работи та дори и да има касетофон под лаисната

п.с. Съжелявам за лошото качество на снимките.
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
Re: Касетофонът липсва?
Няма да можеш да сложиш не оригинално ЦД или касертофон,без да се наложи да махнеш МИД дисплея.Обикновенно ЦД ново е мин 130-140 лева,толкоз върви и оригинално ЦД за тази кола и ще може да си го монтираш plug and play,ако не са отрязали и буксата.
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
kalingk написа:Няма да можеш да сложиш не оригинално ЦД или касертофон,без да се наложи да махнеш МИД дисплея.Обикновенно ЦД ново е мин 130-140 лева,толкоз върви и оригинално ЦД за тази кола и ще може да си го монтираш plug and play,ако не са отрязали и буксата.
Сигурен ли си, че няма как да се навре афтърмаркет там?
https://www.youtube.com/watch?v=B_wE_0MTpYM
AlCapone написа:
Колега, разгледай тази тема: viewtopic.php?f=35&t=366180
Аз съм се замислил за този начин и съм дал задача на един приятел да мисли как да го направим.
Aудиото ти трябва да е с 12 говорителя и суббуфер в багажника, щом си с DSP.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Ivo.Ganchew написа:kalingk написа:Няма да можеш да сложиш не оригинално ЦД или касертофон,без да се наложи да махнеш МИД дисплея.Обикновенно ЦД ново е мин 130-140 лева,толкоз върви и оригинално ЦД за тази кола и ще може да си го монтираш plug and play,ако не са отрязали и буксата.
Сигурен ли си, че няма как да се навре афтърмаркет там?
https://www.youtube.com/watch?v=B_wE_0MTpYMAlCapone написа:
Колега, разгледай тази тема: viewtopic.php?f=35&t=366180
Аз съм се замислил за този начин и съм дал задача на един приятел да мисли как да го направим.
Aудиото ти трябва да е с 12 говорителя и суббуфер в багажника, щом си с DSP.
Малко с напасване става,аз също съм в процес на опит да си сложа 2 -те успоредно.Взех си и адаптор за управление от волана.Остана само време да намеря и схемата да пробвам за да свържа Мида да свети поне и часовника както на клипа.За останалата информация наистина е сложно и още никой не се е похвалил да го е направил.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Добре колеги явно може да се сложи афтърмаркет но Мида ще е наполовина фукциионален така ли ако успееш да искараш часовника както на клипа? Понеже не съм запознат да попитам в оригиналното състояние на колата на МИДА каква информация се изписва? Ако мида не работи то къде излиза информацията от борд-а предполагам на таблото но информацията изписвана там еднаква ли е с тази на мид-а или на таблото ще е се изписва само за някой неща? Ако реша все пак да сложа стоков касетофон то кой е моя оригинален модел(предполагам този: http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... s_midG.jpg ) защото бих си купил такъв стоков и гледам че има възможност за изкарване на AUX кабел който пак е някъкво решение?
п.с. "Aудиото ти трябва да е с 12 говорителя и суббуфер в багажника, щом си с DSP." Звучи внушително и ако е в добро състояние ще е супер!
п.с. "Aудиото ти трябва да е с 12 говорителя и суббуфер в багажника, щом си с DSP." Звучи внушително и ако е в добро състояние ще е супер!
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
AlCapone написа:Добре колеги явно може да се сложи афтърмаркет но Мида ще е наполовина фукциионален така ли ако успееш да искараш часовника както на клипа? Понеже не съм запознат да попитам в оригиналното състояние на колата на МИДА каква информация се изписва? Ако мида не работи то къде излиза информацията от борд-а предполагам на таблото но информацията изписвана там еднаква ли е с тази на мид-а или на таблото ще е се изписва само за някой неща? Ако реша все пак да сложа стоков касетофон то кой е моя оригинален модел(предполагам този: http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... s_midG.jpg ) защото бих си купил такъв стоков и гледам че има възможност за изкарване на AUX кабел който пак е някъкво решение?
Най-вероятно твоя модел е бил с 2 отделни части (това на снимката може да е заедно,може и отделно) ,може да е било вместо касетка да е с диск пак отделно.Намери си горната част с диска,ако няма да слагаш афтърмаркет плеър,ако имаш чейнджър се слага на мястото на буксата която влиза в чейнджъра едно устройство GROM на което можеш да си слагаш флашка.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Да колега мисля да не слагам афтърмаркет поне първоначално ще търся стоковия касетофон и ще му изкарам AUX кабел/букса. Въпроса е кой е моя стоков касетофон за да си върви MID-a безпроблемно и пълноценно като го сложа без да трябва нещо да се прекодира или настройва да е само Plug and Play
Ако може да се вярва на справката по вин а мисля че може да и се вярва излиза това:
S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS
S672A CD WECHSLER 6-FACH CD changer for 6 CDs
S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL HiFi system Professional DSP
S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Provisions for BMW 6 CD changer
По пътя на логиката трябва да търся касетофон "BMW Professional RDS" а не "BMW Professional C RDS" до колкото разбрах втория изписва данните от РДС и на таблото а първия който трябва да е моя изписва само на MID-a поправете ме ако греша ако ли пък не да пускам една тема в "Kупува" че търся "BMW Professional RDS"?
Иначе да чеинджъра седи и съм запознат с GROM-а но чувам смесени отзиви за него а и не ми влиза в бюджета че сега като я вкарам ще са екотакси,обслужване гуми и какво ли още не. За стоковото СД също не ми се дават пари защото едва ли ще си записвам дискове по добре е касетофона с аукс и това е поне първоначално
Да обощим търся касетофон BMW Professional RDS и ако буксата не ми е отрязана слагам касетофона Plug and Play и всичко тръгва заедно с пълноценно работещ MID и Мултиволан нали?

S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS
S672A CD WECHSLER 6-FACH CD changer for 6 CDs
S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL HiFi system Professional DSP
S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Provisions for BMW 6 CD changer
По пътя на логиката трябва да търся касетофон "BMW Professional RDS" а не "BMW Professional C RDS" до колкото разбрах втория изписва данните от РДС и на таблото а първия който трябва да е моя изписва само на MID-a поправете ме ако греша ако ли пък не да пускам една тема в "Kупува" че търся "BMW Professional RDS"?
Иначе да чеинджъра седи и съм запознат с GROM-а но чувам смесени отзиви за него а и не ми влиза в бюджета че сега като я вкарам ще са екотакси,обслужване гуми и какво ли още не. За стоковото СД също не ми се дават пари защото едва ли ще си записвам дискове по добре е касетофона с аукс и това е поне първоначално

Да обощим търся касетофон BMW Professional RDS и ако буксата не ми е отрязана слагам касетофона Plug and Play и всичко тръгва заедно с пълноценно работещ MID и Мултиволан нали?
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Хаиде де колеги каже прав ли съм или не? Все едно съм във форума на Volvo чакам по една седмица някой да ми отговори.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Щом си с DSP, GROM-a едва ли ще ти върши работа. По-добре извади AUX.
Мисля, че това е твоят касетофон, според данните на VIN-a:
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search
Мисля, че това е твоят касетофон, според данните на VIN-a:
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
ОК колега мерси започвам да го издирвам пък дано да няма други премеждия като го взема 

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Аз съм с DSP и GROM и си работи супер, само трябва да се купи (или да си направиш, ако разбираш) това - http://www.gromaudio.com/store/accessor ... n_kit.html
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ето една оферта колега:
http://olx.bg/cd-changer-i-bmw-professi ... -i35458175
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Ето една оферта колега:
Евала колега !!!
13 мнения
• Страница 1 от 1