Отчупено парче от ръба на джанта
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Отчупено парче от ръба на джанта
Имаме една джанта 17", оригинална на БМВ. Срещна един бордюр, при което от външния ръб се отчупи няколко сантиметра парче (показал съм на изображението). Позапилихме го да не дере гумата, напомпи се без проблеми, а джантата междудругото е права като конец
Сега момчето си я кара, но раздава газ тук-там по завоите, т.е. гумата търпи сериозно странично натоварване. Възможно ли е нещо да се изметне там, където липсва алуминии и да излезе, или знам ли... Изобщо нещо опасно да се случи. Ще се ремонтира въпросното място, но не сега. Мерси предварително на отзовалите се! 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Отчупено парче от ръба на джанта
Естествено,че е опасно ремонтирайте го в най скоро време и леко в завоите.Всеки момент може да отлепи гумата.Ремонта не е кой знае колко .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Чак да отлепи няма. Все пак ръба на гумата ляга върху ръба на джантата. Аз по-скоро искам професионален съвет. Защото съм виждал всякакви аварии на джанти, съответно карани много време без ядове. А на нас ни трябва за не по-вече от месец дето се вика.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Дали може да кара така зависи от агрегата на твоя човек, щото ако задрифтва на първа едва ли ще е кой знае каква драма, ако се отлепи гумата, ма ако подава обилно на трета може да е проблем...не твърдя, че ги разбирам много, ама така ги виждам нещата
И все си мисля, че можеше поне да снимаш колко РЕЛНО е строшена джантата и профила на борда, щото така на пейнта не е кой знае колко ясно размера на липсващото парче...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Аз пуснах темата с идеята някой с професионален поглед върху нещата да се включи. Снимка нямам и няма нужда, с пейнта съм показал 1:1 каква е ситуацията. Тя колата така или иначе се кара от няколко дни вече, просто исках да знам евентуалните последици (ако има такива), а не теоретични, каквито и без да питам някого мога да "предскажа".
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Dirty M5 driveR написа:Аз пуснах темата с идеята някой с професионален поглед върху нещата да се включи.
В смисъл? Пилот изпитател на преебани джанти?
Коя е професията, която би ти свършила работа?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Абе напоследък полезна дейност в тоя форум има ли?!?! Аз под човек, който би могъл да ми каже реално мнение е някой, който примерно кара такава джанта от няколко месеца. Или някой, който се занимава с джанти/ремонт на джанти и е навътре в материята. То е ясно, че който и да хвана от улицата ще изкаже некво мнение, ама аз не търся това. Както и да е, случая е приключен. Лека вечер!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Dirty M5 driveR написа:Аз пуснах темата с идеята някой с професионален поглед върху нещата да се включи.
виж си удебеленото пак

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Няма кво да гледам. Вече почвам да разбирам защо определени хора спряха да пишат.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
мда и аз виждам ...
ама се опасявам, че виждаме различни неща

...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Да си кара спокойно.Джантата не залепва в отчупената част,а по-навътре
Не знам как да ти го обясня,но не е проблем да си покара така.Евентуално може да отлепи ако удари силно в дупка точно на счупената част.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Dirty M5 driveR написа:Абе напоследък полезна дейност в тоя форум има ли?!?! Аз под човек, който би могъл да ми каже реално мнение е някой, който примерно кара такава джанта от няколко месеца. Или някой, който се занимава с джанти/ремонт на джанти и е навътре в материята. То е ясно, че който и да хвана от улицата ще изкаже некво мнение, ама аз не търся това. Както и да е, случая е приключен. Лека вечер!
Нормалните разумни хора не карат джанта с липсващо парче

В нормалните държави счупена джанта се изхвърля,не се ремонтира

K_Ilkov написа:мда и аз виждам ...

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
немо написа:Dirty M5 driveR написа:Абе напоследък полезна дейност в тоя форум има ли?!?! Аз под човек, който би могъл да ми каже реално мнение е някой, който примерно кара такава джанта от няколко месеца. Или някой, който се занимава с джанти/ремонт на джанти и е навътре в материята. То е ясно, че който и да хвана от улицата ще изкаже некво мнение, ама аз не търся това. Както и да е, случая е приключен. Лека вечер!
Нормалните разумни хора не карат джанта с липсващо парче![]()
В нормалните държави счупена джанта се изхвърля,не се ремонтира
K_Ilkov написа:мда и аз виждам ...
Ето професионално мнение

only rear wheel drive
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
(bubsa) написа:Да си кара спокойно.Джантата не залепва в отчупената част,а по-навътреНе знам как да ти го обясня,но не е проблем да си покара така.Евентуално може да отлепи ако удари силно в дупка точно на счупената част.
За мен спокойно може да си кара само ако джанта е здрава,
в противен случай бих бил изключително внимателен ако изобщо карам такава джанта
Ще обясня и защо - не професионално, а от личен опит.
Друсвам в дупка, не беше голяма, не карах бързо 80-90, но удара си беше силен, гледам всико 6.
На другата сутрин там където е бил удара боята надута (бяха боядисвани по щета от застраховател, имах и счупена джанта писана смяна нова).
Свалям гумата - заварка. Точно там където съм ударил. Джантата видимо здрава, но пукната на заварката.
После им го изкарах през носа на застрахователите, но тва е друг въпрос. Ако беше със 150-200 или в по-голяма дупка ...
Та мисълта ми е, че те така стават нещата - точно там и точно тогава ...
немо написа:Нормалните разумни хора не карат джанта с липсващо парче![]()
В нормалните държави счупена джанта се изхвърля,не се ремонтира![]()

да ама ето ти пример как някой беше решил вместо мен, че заварката си е супер ...

...
Аз карах с отчупено парче около 3-4 години беше дълго около 3 см и широко 1-2см. сега човека на когото продадох колата още си я кара така 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2