Гони ли ви панически стрес когато ...
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гони ли ви панически стрес когато ...
Ситуацията е следната. Току що сте приключили с ремонт по колата си. Сменяли сте си примерно носач. Когато се качите и направите тест, как се държи колата, усещате ли, че може всеки момент някой болт да се развие или се запитвате: "Какво ще стане ако сега се откачи някой болт?"
Мен поне винаги ме тресът подобни питанки. Даже и гумата да си сменя и да знам, че съм я затегнал перфектно, след 100-тина километра пак си я проверявам и ако е всичко е наред, приемам че вече няма от какво да се притеснявам. Предполагам, че може би не си вярвам или просто съм прекаленно предпазлив, не знам.
Вие как сте?
Според вас вие ли сте по-добри в затягането на болтове и вярвате ли си или се доверявате на 100% на майсторите при които ходите?
Мен поне винаги ме тресът подобни питанки. Даже и гумата да си сменя и да знам, че съм я затегнал перфектно, след 100-тина километра пак си я проверявам и ако е всичко е наред, приемам че вече няма от какво да се притеснявам. Предполагам, че може би не си вярвам или просто съм прекаленно предпазлив, не знам.
Вие как сте?
Според вас вие ли сте по-добри в затягането на болтове и вярвате ли си или се доверявате на 100% на майсторите при които ходите?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
на бат Йонко факира - 200% доверие
сам - само болтове на някоя гума ако недай си боже ми се наложи, иначе не разбирам достатъчно за да си бърникам колата аз ...

сам - само болтове на някоя гума ако недай си боже ми се наложи, иначе не разбирам достатъчно за да си бърникам колата аз ...

Относно затягането на болтове на джантите при демонтаж/монтаж на гума, аз лично невярвам на никой! Винаги сам затягам или дозатягам. Когато сменявам части по окачването носачи,накрайници,щанги стоя плътно до монтьора и наблюдавам какво и как го прави. Не за друго но понякога возя и други хора освен себеси в колата и се притеснявам предвит това че колата се движи със 150+ извън града.
Това е моето виждане
Това е моето виждане
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз на времето като си джитках москвича бях сменял накладки и после тръгвам по София и след 1км. спокойно каране викам бе кво тресе бе
а аз съм забравил да завия болтовете. И на двете задни гуми 

Въпроса не е само до болтовете на гумите. Те принципно са направени да се самозатягат от въртеливото движение. Питам общо за цялата кола. Дори когато си сменяте крушка на халогена, пак има опасност да се получи лоша инфекция
Спомням си като малък, бащата имаше една лада. Отивахме да взимаме картофи и тогава гумата просто падна. Много неприятно. От тогава не съм имал подобен проблем, но се стремя да съм максимално предпазлив

Спомням си като малък, бащата имаше една лада. Отивахме да взимаме картофи и тогава гумата просто падна. Много неприятно. От тогава не съм имал подобен проблем, но се стремя да съм максимално предпазлив

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
redex написа:Относно затягането на болтове на джантите при демонтаж/монтаж на гума, аз лично невярвам на никой! Винаги сам затягам или дозатягам. Когато сменявам части по окачването носачи,накрайници,щанги стоя плътно до монтьора и наблюдавам какво и как го прави. Не за друго но понякога возя и други хора освен себеси в колата и се притеснявам предвит това че колата се движи със 150+ извън града.
Това е моето виждане
абсолютно, когато не съм им седял на главите, почти винаги съм имал проблеми... единственото ми притеснение е било дали ще се справя сам. съвета ми е - купете си Е30 и ще се научите на устройството на автомобила в детайли

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Мене постоянно ме гони параноя, че на тая кола ще й изпадне я някое колело, я скоростната кутия, я нещо друго по пътя!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
На всеки му се е случвало нещо да не завие или да не дозатегне. Майсторите не са изключение. Аз обаче, преди да приключа с работата по даден детайл, винаги правя тест на всички крепежни елементи, и като се уверя, че са затегнати добре, повече не се притеснявам.
Нали знаете, болтовете се завиват до скъсване и после малко назад.
. Майтапа настрана, ама колко 6-тици съм изпокъсал...
Нали знаете, болтовете се завиват до скъсване и после малко назад.

It's not who You are, it's who You know...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Мойта кола не я пипа кой да е. Който я пипне знае какво прави и какво да натяга и колко . . . включително и аз за тези неща които си позволявам да правя сам.
Такаче първото нещо което правя след като си взема колата от сервиз е да проверя дали още дрифти
Такаче първото нещо което правя след като си взема колата от сервиз е да проверя дали още дрифти

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Pin2 написа:Въпроса не е само до болтовете на гумите. Те принципно са направени да се самозатягат от въртеливото движение. ...
Наистина е принципно

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Точно затова винаги наблюдавам когато някои друг пипая по колата ми и след това задължително тестово кръгче
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
преди година ми сменяха някаква джаджа по предницата (носач май беше) и като тръгнах от сервиза я позасилих колата да видя как е - върви прекрасно. Малко по-късно правя обратен завой и тъкмо изправям волана, включвам втора, газ, и се чува едно "прас" и колата сама зави в лявата лента, натискам спирачката - тц, АБС-а рита лудо и аз се тътря по инерция. след 30 метра спирам, слизам, лявото колело отчекнато перпендикулярно на купето ... добре, че не се отчекна, когато я пробвах дали е ОК
Оказа се, че на майстора някакъв чирак забравил да завинти някакъв болт ...
И освен всичкото друго, изгорях и с две чисто нови гуми, защото лявата се разпра, а се оказа, че немога бързо да намеря същата гума и се наложи да купя 2 нови ...

Оказа се, че на майстора някакъв чирак забравил да завинти някакъв болт ...
И освен всичкото друго, изгорях и с две чисто нови гуми, защото лявата се разпра, а се оказа, че немога бързо да намеря същата гума и се наложи да купя 2 нови ...

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
То дифа падна ко да го чакашvicho написа:Мене постоянно ме гони параноя, че на тая кола ще й изпадне я някое колело, я скоростната кутия, я нещо друго по пътя!![]()
![]()

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
аз пък имам друга теория, "мислиш ли за лошото сам си го навличаш на главата" затова се опитвам никога да не мисля "ами ако сега се скъса някой болт, ами ако стане това, ами ако стане онова" така според мен сам си навличаш неприятностите. Когато се усетя че мисля за нещо негативно веднага се опитвам да спра да мисля за него и да си отклоня някак вниманието. Досега проблеми по пътищата никога не съм имал 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2