Проблем със задната чистачка - побърка се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- niki87bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
- Мечтае да кара: M5
Проблем със задната чистачка - побърка се
БМВ - Е39 530 Д комби
Проблема е че при неравност / минаване през някоя малка дупка / задната чистачка си пуска сама течност за чистачки и същевременно ччистачката не спира работата си в продължение на минута , 2 . Като за временно решение отстраних бушона за да не ме дразни с постоянното си чегъркане .Модула на чистачката е подменян от предишния собственик , ремонта е извършен от оторизиран сервиз на БМВ Бургас.Забелязах че когато отворя само задния прозорец и го затворя малко по - грубо тогава се активира чистачката .Има слаба връзка някъде според мен - но къде ? Моля за съдействие защото е изнервящо и досадно да се пуска сама и когато си пожелае .Благодаря предварително на отзовалите се
Проблема е че при неравност / минаване през някоя малка дупка / задната чистачка си пуска сама течност за чистачки и същевременно ччистачката не спира работата си в продължение на минута , 2 . Като за временно решение отстраних бушона за да не ме дразни с постоянното си чегъркане .Модула на чистачката е подменян от предишния собственик , ремонта е извършен от оторизиран сервиз на БМВ Бургас.Забелязах че когато отворя само задния прозорец и го затворя малко по - грубо тогава се активира чистачката .Има слаба връзка някъде според мен - но къде ? Моля за съдействие защото е изнервящо и досадно да се пуска сама и когато си пожелае .Благодаря предварително на отзовалите се

ЖЕНА и БМВ не ми ли въртят дупе не ми ги хвали !!!!
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем със задната чистачка - побърка се
възможно е и лоста да е проблема
- niki87bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
- Мечтае да кара: M5
ам как да разбера от какво е ? ако измъкна буксата на лостчето и чистачката не се задейства , логично погледнато трябва да е лостчето проблема ! или има и друг вариянт .И най - странното което забелязах днес е че не ми мята течност и на предното стъкло , чистачките работят , помпичката се чува но течност до пръскалките няма / течове не се забелязват от никъде / ! Днес опитах да си върна бушона за задната чистачка на мястото , но моторчето моментално се активира заедно с чистачката - но течност няма до пръскалката .Течност има минимум 3 литра от какво е тази аномалия според вас ?
ЖЕНА и БМВ не ми ли въртят дупе не ми ги хвали !!!!
- radsarno83
- Потребител
-
Здравейте колеги понеже имам сроден проблем реших да пиша тук .
При мен задната чистачка работи непрекъснато и пръска вода когато лоста е в спряно положение, когато го преместя напред за да я *пусна* работи нормално без да пръска вода за да я спра съм извадил бушона . От какво може да е този дефект не намерих реле лоста за чистачките така че не знам дали е лоста или нещо друго.
Ще съм благодарен за всякъкви съвети.
П.С. BMW-то е комби Е46
При мен задната чистачка работи непрекъснато и пръска вода когато лоста е в спряно положение, когато го преместя напред за да я *пусна* работи нормално без да пръска вода за да я спра съм извадил бушона . От какво може да е този дефект не намерих реле лоста за чистачките така че не знам дали е лоста или нещо друго.
Ще съм благодарен за всякъкви съвети.
П.С. BMW-то е комби Е46
4 мнения
• Страница 1 от 1