Рехабилитация - счупен крак?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Рехабилитация - счупен крак?

Мнение от speeder88 » 11 Юли 2014, 18:53

На 25.06 си счупих лявата бедрена кост тотално при катастрофа. Ден по-късно ме оперираха и ми поставиха пирон в костта. Имам три белега с по 2-3 шева отстрани на крака. Единият е малко над коляното, другите два са в горната част на крака. Преди два дни ми свалиха конците. В момента мога да го движа в почти всички посоки с малко усилие и сгъвам коляното малко над 90 градуса. Въпросът ми е към патили или обслужвали подобни наранявания на други хора. Как раздвижвахте мускула, използвахте ли кремове, мазила и т.н., помага ли ви рехабилитатор? На кой ден започнахте да поставяте тежест върху крака? Докторите ми казаха, че след 30-я ден мога да започна да го натоварвам, но в епикризата пише 60-я! Общо взето всякаква информация ще ми е от полза. Относно пирона - казаха ми, че може да остане вътре, а може и в определен период да го махна. За махането слушам коментари, че ако се изтърве периода става трудно изваждането. Възстановяването може да отнеме до 4 месеца. Четох също, че Ивет Лалова след нейната операция известно време се е състезавала с него, т.е. не е фатално ако остане.

Благодаря на всички споделили мнение!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Re: Рехабилитация - счупен крак?

Мнение от kener » 11 Юли 2014, 20:43

Търси си рехабилитатор, по възможност такъв, който работи със спортисти и задължително в клиника или болница. Аз след операцията на ахилеса(беше преди повече от 10г) отидох в спортния диспансер в Пловдив. Рехабилитаторите за 15 дни ме раздвижига така, че вече можех да тичам. За сравнение мой познат със същата операция се раздвижваше сам и му отне 2 месеца за да хвърли патерицита.
40653

Потребител
Аватар
Кара: е60
Мечтае да кара: м3

Мнение от bmw1111 » 11 Юли 2014, 21:27

Колега отиваи на рехабилитация в пирогов и не си прави маитап аз също хода и там са наи добрите ако искаш да питаш нещо 0879259557

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 11 Юли 2014, 21:28

Колега много лошо си пострадал.Съжалявам много.Преди 5-6 години от катастрофа и аз счупих бедрената кост точно над коляното (на 2 см. над капачката :mhihi: ) сложиха ми пирон вътре в костта и едни винтове за закрепване (само да ти кажа,че бях над 1 седмица в изкуствена кома и тн. и ВСИЧКИ МУСКУЛИ ми бяха атрофирали )и след операцията на сутринта ми казаха СТАВАЙ ДА ХОДИШ :kuku: Тогава ми искаха по 100 лева за 1 час рехабилитация да ми раздвижват краката.Взимаш едно бастунче и САМО разходки - ако можеш и по 10 км на ден :yes: Кремове не си взимай ,защото пак ще те режат на същите места.Най добре махни пироните до 1 година (като ходиш на контролни прегледи - демек снимки , те ще ти кажат кога може да ги махаш) ,защото сраства метала и после трудно се махат винтовете и пиронът!Ако си млад (в смисъл не ми се обиждай , но ако си под 50 ) МАХАЙ железата ,тъй като дори и 1 мм. да ти израсте кракът ще започнеш да куцаш :yes: .Не я гледай Ивет Лалова :mhihi: тя не е била с такива пирони (съседка ми е и съм израстнал с нея :bchug: ) и повярвай ми ще усещаш гадният метал в кракът ти.Аз като почнах да ходя и можех да тичам ми се получаваше дисбаланс (ако мога така да кажа) в краката и неможех (незнаех как ) да спра :mrgreen: Много е гадно.Ако имаш въпроси питай :bchug: Бързо възстановяване

П.П. Не ги слушай бабите какво ти казват,че като се разваляло времето ще боли счупеното - НЕ Е ВЯРНО ! :mrgreen: :bchug:

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Юли 2014, 22:38

И аз да ти разкажа моята история, макар че аз лошото съм го забравил и едва ли ще ти дам съвет :mhihi:
Имал си късмет, че е станало с пирон. При мен имаше разминаване на коста и ме оперираха за да ми поставят шина - точно както си го представяте - една шина надупчена с дупки и хваната за костта. Може би точно заради нея почти 6 месеца бях с патерици.
След една година ме оперираха отново и махнаха шината. Дори не ми я дадоха за спомен, а бях платил за нея около 700лв.
Мисля, че започнах натоварване след втория месец, но и аз самият гледах нещата да стават колкото се може по-плавно, защото можеше да получа скъсяване на крака. Не знам дали го получих, май си е наред :mhihi: Купих си крос тренажор и го натоварвах и там, но чак след 6 месеца. Ползвал съм рехабилитатор, но общо взето - с него и без него. Изпълнявай препоръките на лекаря и ще се оправиш. Моят случай беше преди 4 години, сега си тичам почти всяка сутрин по 2-3км без проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 11 Юли 2014, 22:44

chernobila написа:Колега много лошо си пострадал.Съжалявам много.Преди 5-6 години от катастрофа и аз счупих бедрената кост точно над коляното (на 2 см. над капачката :mhihi: ) сложиха ми пирон вътре в костта и едни винтове за закрепване (само да ти кажа,че бях над 1 седмица в изкуствена кома и тн. и ВСИЧКИ МУСКУЛИ ми бяха атрофирали )и след операцията на сутринта ми казаха СТАВАЙ ДА ХОДИШ :kuku: Тогава ми искаха по 100 лева за 1 час рехабилитация да ми раздвижват краката.Взимаш едно бастунче и САМО разходки - ако можеш и по 10 км на ден :yes:

Кога си започнал да ходиш след операцията, защото в момента аз се движа с патерици без да ползвам крака с пирона, а и докторите ми казаха 30 дни да не натоварвам. Млад съм! На 26 години! Как премина възстановяването при теб след изваждане на пирона?

bmw1111 написа:Колега отиваи на рехабилитация в пирогов и не си прави маитап аз също хода и там са наи добрите ако искаш да питаш нещо 0879259557

Благодаря за контакта, най-вероятно ще ти позвъня да поразпитам!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 12 Юли 2014, 9:26

© написа:Имал си късмет, че е станало с пирон. При мен имаше разминаване на коста и ме оперираха за да ми поставят шина - точно както си го представяте - една шина надупчена с дупки и хваната за костта. Може би точно заради нея почти 6 месеца бях с патерици.
След една година ме оперираха отново и махнаха шината. Дори не ми я дадоха за спомен, а бях платил за нея около 700лв.
Мисля, че започнах натоварване след втория месец, но и аз самият гледах нещата да стават колкото се може по-плавно, защото можеше да получа скъсяване на крака. Не знам дали го получих, май си е наред :mhihi: Купих си крос тренажор и го натоварвах и там, но чак след 6 месеца. Ползвал съм рехабилитатор, но общо взето - с него и без него. Изпълнявай препоръките на лекаря и ще се оправиш. Моят случай беше преди 4 години, сега си тичам почти всяка сутрин по 2-3км без проблем

И при мен имаше разминаване - костта ми беше счупена на две по средата и всяка част си гледаше в която си искаха посока, ако товаимаш предвид под разминаване. Как точно те раздвижва рехабилитатора, защото този, който ми даде насоки след операцията ми каза да стягам и отпускам мускулите, да движа стъпалото и да сгъвам коляното? Нещо друго?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Юли 2014, 12:52

След всичките ми травми съм използвал един и същ човек и съм много доволен от него. Китки, глезени, колена, врат и т.н. В моемнта имам минимални спомени от случките.
0888 577 389 Пепи. Сутрин до към 10:00 трябва да му звъннеш да ти запише час.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Потребител
Аватар

Мнение от jussy666 » 12 Юли 2014, 23:44

Пироните не са едни и същи , но са преимуществено от титан (много скъпите и по-малки от циркониев оксид) ! На Ивет Лалова просто са сложили от по-скъпите(вероятно??).
И не могат да ти дават за спомен шината, тва да не ти е да ходиш на зъболекар и да ти дадат млечното зъПче да го сложиш под възглавницата, това са биологични отпадъци с потенциална опасност, които се унищожават в инсинератора.
На колегата с фрактурираната бедрена кост....пич, скоростно възстановяване!Ще ти кажат каквото трябва и кога трябва.Ако имаш въпроси, мога да ти съдействам, баща ми е травматолог и прави такива операции.Ако искаш, ше направиме контакт!
Колкото до пироните....аз също съм хирург, но в друга област, може и да не ги сваляш, много хора предпочитат това.Въпрос на избор е и няма абсолютно никакво значение кога ще се свалят след 6тия месец, не става по-трудно махането им.Ако дразнят тъкани , тогава е наложително.
Ако искаш да ти споделя още някоя подробност, драсни едно ЛС!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 13 Юли 2014, 22:30

speeder88 написа:
chernobila написа:Колега много лошо си пострадал.Съжалявам много.Преди 5-6 години от катастрофа и аз счупих бедрената кост точно над коляното (на 2 см. над капачката :mhihi: ) сложиха ми пирон вътре в костта и едни винтове за закрепване (само да ти кажа,че бях над 1 седмица в изкуствена кома и тн. и ВСИЧКИ МУСКУЛИ ми бяха атрофирали )и след операцията на сутринта ми казаха СТАВАЙ ДА ХОДИШ :kuku: Тогава ми искаха по 100 лева за 1 час рехабилитация да ми раздвижват краката.Взимаш едно бастунче и САМО разходки - ако можеш и по 10 км на ден :yes:

Кога си започнал да ходиш след операцията, защото в момента аз се движа с патерици без да ползвам крака с пирона, а и докторите ми казаха 30 дни да не натоварвам. Млад съм! На 26 години! Как премина възстановяването при теб след изваждане на пирона?

bmw1111 написа:Колега отиваи на рехабилитация в пирогов и не си прави маитап аз също хода и там са наи добрите ако искаш да питаш нещо 0879259557

Благодаря за контакта, най-вероятно ще ти позвъня да поразпитам!

Колега започнах на другият ден да ходя БЕЗ да стъпвам на него.След 1 месец ми разрешиха да стъпвам вече.Мойте кости бяха разместени също и ме качиха на ДОЗЕР :mhihi: Съвсем сериозно - вързаха ме през кръста ,разкрачиха ми краката ,вързаха ги и тях и започнаха с някаква лебедка да ми опъват счупеният крак докато се намести .И това всичкото 8 часа операция в съзнание :kuku: Ако ми питаш мене не ти трябват никакви рехабилитатори.За по 100 лева на час ти дават една царевица да я търкаляш или бутилка....аре стига !По-добро раздвижване от ходенето НЯМА!Ако искаш и рехабилитаторите в Пирогов са ми близки приятели ... ще ти дам и техен телефон :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 14 Юли 2014, 8:10

Колеги, благодаря много на всички за отделеното време. Мненията ви бяха много ценни и поучителни. За момента ще видя как ще стъпя на крака след две седмици и ще преценя да се насочвам ли към рехабилитатор или не.

chernobila написа:Колега започнах на другият ден да ходя БЕЗ да стъпвам на него.След 1 месец ми разрешиха да стъпвам вече.Мойте кости бяха разместени също и ме качиха на ДОЗЕР :mhihi: Съвсем сериозно - вързаха ме през кръста ,разкрачиха ми краката ,вързаха ги и тях и започнаха с някаква лебедка да ми опъват счупеният крак докато се намести .И това всичкото 8 часа операция в съзнание :kuku:

Същата работа и при мен - само че мен ме тормозиха около 3 часа.

jussy666 написа:Пироните не са едни и същи , но са преимуществено от титан (много скъпите и по-малки от циркониев оксид) ! На Ивет Лалова просто са сложили от по-скъпите(вероятно??).
И не могат да ти дават за спомен шината, тва да не ти е да ходиш на зъболекар и да ти дадат млечното зъПче да го сложиш под възглавницата, това са биологични отпадъци с потенциална опасност, които се унищожават в инсинератора.
На колегата с фрактурираната бедрена кост....пич, скоростно възстановяване!Ще ти кажат каквото трябва и кога трябва.Ако имаш въпроси, мога да ти съдействам, баща ми е травматолог и прави такива операции.Ако искаш, ше направиме контакт!
Колкото до пироните....аз също съм хирург, но в друга област, може и да не ги сваляш, много хора предпочитат това.Въпрос на избор е и няма абсолютно никакво значение кога ще се свалят след 6тия месец, не става по-трудно махането им.Ако дразнят тъкани , тогава е наложително.
Ако искаш да ти споделя още някоя подробност, драсни едно ЛС!
:yes:

Kолега, благодаря за този пост. Ще видя какво ще каже лекуващият ме лекар и ако отговорите и препоръките са уклончиви ще те потърся.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Юли 2014, 22:14

Както казаха по горе рехабилитация си тря Пирогов или в някой спортен такъв,после Павел Баня...

Моята история няма да я разказвам повечето я знаят.
Окончателните диагнози като ги четат доктори ме питат тоя човек жив ли е?
Седма година живея с прешлен по-малко и титаниеви импланти в гръбначния стълб,две планки и осем винта.
Платно на коремната кухина... Интервенции по черва тънки,дебели ,черен дроб и т.н.
Травмата на белия дроб седма година не отминава още имам проблеми с дишането.
Травма имах на всички вътрешни органи до един. И голяма травма на мозъка.
На пук на всичко съм 107кг и нищо по външния вид не издава това дължа го на докторите и най-близките ми тогава хора.

Всички травми по кокалите не обичат студено,ходене на топъл минерален басейн е благодат...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 16 Юли 2014, 17:51

^Извинявам се, че се отклонявам от темата, но @madpetio, би ли споделил с каква скорост си катастрофирал ?
Предполагам, че става дума за много сериозно "отрицателно" G, за ди си увредиш органите така -може би стена /дърво ?
Моля да ме извиниш, ако сметнеш въпроса ми за неуместен или твърде "жълт" -просто ми стана любопитно ? :oops:
...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 17 Юли 2014, 9:24

Бях скъсал кръстна връзка, не знам дали има достатъчно общо.

Съветът ми е да започнеш максимално бързо да се арздвижваш - най-удачно е колело/велоергометър, защото натоварването е по-малко, отколкото при бягането, движението е значително по-плавно, ъгълът на натоварване е доста по-голям и позицията на краката е фиксирана - не можеш да стъпиш накриво например.

На мен ми отне около година да си увелича ъгъла на сгъване от 120 градуса докато петата ми опира задника.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 17 Юли 2014, 10:24

_galio_ написа:На мен ми отне около година да си увелича ъгъла на сгъване от 120 градуса докато петата ми опира задника.

Това определено ми беше от полза, защото съ мзачиклил малко над 90 и не ще да мърда. :lol: Аз си го понапъвам, но ме е страх да не скъсам сухожилие, да не навредя на зарастването и т.н. Тичането ще е последно в програмата. С нетърпени чакам да минат още 7-8 дни да го пусна на земята с някаква минимална тежест и патериците да видя как ще е.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата