Измамник, продавач на гуми !ВАЖНО!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Измамник, продавач на гуми !ВАЖНО!

Мнение от randity » 13 Юли 2014, 17:24

benzin написа:как не сте го набили незнам......според мен това е трябвало да стане

Абсолютно. Ще си затрия времето, ще ми бяга с парите, ще го гоня 1 час и накрая да си тръгне със здрав нос... нема как. Само побой за такива измекяри, евала и на момчето от гумаджийницата, че ти е казало що за стока е..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 13 Юли 2014, 18:12

Аз купих гуми DOT 12 от колега от форума, с добър грайфер и състояние на добра цена. Просто решил да мине на 18-ки, така че не виждам проблем да се купят хубави гуми втора употреба, но повече трябва да се внимава.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Юли 2014, 19:12

Има си и такива, които внасят автомобили с 2 комплекта гуми, единия комплект се продава :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Юли 2014, 20:28

P1tbuL написа:Подкрепям го автора напълно! Най- мразя некоректни дебили, които само ти хабят нервите и джоба!
Относно колегите със съветите за нови гуми и т'ва че карал бил колегата стари 18ки на дърта кола- айде да си гледате във вашите панички. Нито сте му майка- нито баща! А и интернет моралистите са ни ясни на всички. Пише тука за нови гуми а кара с крушки от левче и си мие 36-цата 2 пъти през лятото на петминутката! Колко от хората в тоя форум карат нови коли?! По вашата логика около 65-70% от българите трябва да ходят пеша!

Благодаря на автора за темата! :bchug:

Да сравняваш, миенето на колата с гуми е смешно, но иначе си прав всеки си преценява, но в 90% от случайте , най-евтинити нови гуми са по-добре от повечето стари...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юли 2014, 22:03

Не е вярно. Какво значи в 90%-та? Знаеш ли колко народ познавам, които сега търсят да купят нещо КИТАЙСКО голям цолаж ново защото било евтино? Хайде сега ти ми кажи какъв е проблема да си вземеш 18-ки на водещ производител с ДОТ на максимум 3 години(което значи, че още 2 поне може да ги търкаляш спокойно)които след монтажа да са перфектни, вместо да купиш на хун-мун-джан боклука, който има МЕКО казано съмнително качество? Нито на тестове показват нещо, нито нищо. Ще ги завъртя два пъти на някое кръстовище и после или са усукани, или разкашнати. Да не говорим по нашите пътища ако леко ги тропнеш в някоя дупка.
За шофьори пък, които карат все бавно със скорост на каруца да не говорим, че стари или нови гуми, все ги карат по предназначение - да държат въздух.
Като знаеш какво купуваш и може да го пробваш, не виждам къде е проблема.
Аз догодина ще си купувам нови гуми за БМВ-то, но на повечето ми коли никога не бих си дал парите за нова гума, при положение, че имам минимум двама гумаджии, които си ми дават страхотни гуми втора ръка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 13 Юли 2014, 22:58

Нови фиренца спрямо мишлен с дот10 и 13(карани само един сезон) ... купени на 5хил км познайте кое е по-добре и спиране, и на държане в завой... Всеки сам решава, обаче наистина ако имаш търпение да търсиш винаги може да намериш читави гуми на добра цена втора ръка. Новото си е ново ама сравняваме в един и същ клас. Като с колите. Щото ново рено(примерно) често е по-зле от 5г бмв...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 13 Юли 2014, 23:13

///M Power написа:
P1tbuL написа:Подкрепям го автора напълно! Най- мразя некоректни дебили, които само ти хабят нервите и джоба!
Относно колегите със съветите за нови гуми и т'ва че карал бил колегата стари 18ки на дърта кола- айде да си гледате във вашите панички. Нито сте му майка- нито баща! А и интернет моралистите са ни ясни на всички. Пише тука за нови гуми а кара с крушки от левче и си мие 36-цата 2 пъти през лятото на петминутката! Колко от хората в тоя форум карат нови коли?! По вашата логика около 65-70% от българите трябва да ходят пеша!

Благодаря на автора за темата! :bchug:

Да сравняваш, миенето на колата с гуми е смешно, но иначе си прав всеки си преценява, но в 90% от случайте , най-евтинити нови гуми са по-добре от повечето стари...

Що да е смешно бе колега?! То от там тръгват проблемите: няма да я мия днеска щото утре ще вали; абе защо да дам 20лв. за крушки като мога да мина с 10; абе я да си взема гуми за 200лв а не за 400; абе я да си направя предницата за 200лв. вместо за 600...... те си вървят нещата по реда.
Не казвам, че задължително е така, но често се наблюдава горния сценарии! Последното, което чух е, че автоматите на бензиновите Е39-ки били кекави! Каза ми го човек- каращ си колата с Dextron 2D. Сещайте се що били кекави...

Но много се отплеснах от темата. Принципно и аз предпочитам употребявана гума на добър производител за през лятото. За зимата- никакви компромиси (разбирайте добър производител и чисто нова гума)!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 14 Юли 2014, 0:09

Китайчетата със сигурност не са най-добрите гуми на света, но нови съм сигурен че са по-добри от 50-60 процента от втората ръка, а и тук стана въпрос друго, втора ръка 18-ки или нови 16-ки. За миенето имах предвид, че може външно колата да не е най-добрата, но трябва да е добра в спирачки, окачване и гуми.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юли 2014, 1:20

Достатъчно по темата за сравнение на нови и стари гуми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 14 Юли 2014, 17:25

Според вас има ли какво да направя, за да намаля количеството излъгани от въпросния персонаж хора?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Юли 2014, 17:42

Генералното решение на проблема е да го поръчаш :mhihi:

А иначе можеш да си копираш първото мнение в максимално голям брой автомобилни форуми, фейсбук групи, както и да го докладваш в сайтовете, където има обяви.
Похвално е, че си споделяш горчивият опит, с цел да спестиш нерви и пари на други хора :yes: .

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Юли 2014, 21:17

Към колегата, пуснал темата - добави му на въпросния човек телефонния номер в първото ти мнение. Много хора като търсят определена информация за даден продавач в нета, го търсят по тел. номер. Като им излезе темата във форума, ще си имат едно на ум. :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юли 2014, 21:26

аз лично никога не бих си купил използвани гуми защото никога не знаеш какво са били правени преди това. без значение цената. освен ако не ги купувам с цел бърнаут и нищо друго.

аз лично след няколко здрави обиколки съм късал нови (първокласни) гуми които отвън след това са изглеждали прекрасно (дори след обстоен визуален преглед) но отвътре са били бербат - отслабени стени, скъсани телове... беше ми обяснено също така, че понякога теловете вътре и да не се скъсат се разместват при високи натоварвания и температура и започват да "хлопат" - при това положение гумата няма балансиране и при високи скорости много лесно се разлепя защото има луфтове отвътре които я карат да бие до саморазрушение.

затова като чуя "гума на старо" и си представям това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юли 2014, 21:37

На теб това ти се е случило с първокласни гуми, а представи си някое китайче от метро/кауфланд/лидл, като го напънеш. За мен значение нови или втора употреба - трябва да се внимава какво се купува.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юли 2014, 21:50

TNT написа:На теб това ти се е случило с първокласни гуми, а представи си някое китайче от метро/кауфланд/лидл, като го напънеш. За мен значение нови или втора употреба - трябва да се внимава какво се купува.

мисълта ми беше, че разрушената/ опасна гума понякога не можеш да я познаеш само с гледане- и да внимаваш и да не внимаваш- просто не се вижда. трябва по "скъпия" начин да я разбереш, че е кофти- монтиране, каране по магистралата и тн... или ако имаш гумаджия с машина за баланс с притискащ валяк.. но иначе може да изглежда прекрасно, да се балансира добре и ... да е бомба със закъснител щото италианеца я е карал със 200 на 1.2 атмосфери две седмици...

а китайчето от лидл - знаеш си че е китайски боклук и имаш едно на ум като го напънеш. или най-добре изобщо не ги напъваш....
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата