какво не харесвате на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: какво не харесвате на е39

Мнение от mfandakov » 14 Юли 2014, 20:14

advokata25 написа:Най големия недостатък на този автомобил, е се усеща някак несигурен на равен път. Подскача един такъв и дава усещане че поднася. Това го усетих вчера по пазарджишко шосе.

По пазарджишко има много неравности особено отстрани на пътя :mhihi: ,Иначе на рогошко има стенд можеш да я качиш да я раздрусаш колата с тест за амортисьорите, и обезателно стенд на задницата
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 9:29

Колата се усеща нестабилна. Всички е39 се усещат нестабилни. Като минат през неравност отскачат в ляво или дясно и създават чувство за несигурност. Пробвал съм поне 5.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Юли 2014, 9:37

Да наистина като минеш през напречна неравност с голяма височина при 180 км/ч колата леко, мърда. Сигурно Koenigsegg Agera R е една идея по-добре вероятно с нея сравняваш ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Юли 2014, 9:58

advokata25 написа:Колата се усеща нестабилна. Всички е39 се усещат нестабилни. Като минат през неравност отскачат в ляво или дясно и създават чувство за несигурност. Пробвал съм поне 5.

Абе не са всички, но сигурно Ц класата, с която обичаш да сравняваш е по-добре. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 10:51

Е добре, изключвам тия с Мтех 1 и 2. Както и разните му жълти тръби. Пак казвам, че се опитвам да бъда обективен. Е36 купето ми беше в пъти по стабилно, все едно беше залепнало на земята. Е39 си сее и подскача. Просто автомобил с такава тежест си е редно да е на активно окачване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Юли 2014, 11:04

Колега колата ти е технически неизправна, не съдя по това от десетките теми, които си наотворил за разнообразни проблеми, а от описанието ти на пътното й поведение.

Е39 е изключително стабилен автомобил, както в завой, така и при резки маневри (тип еленов тест), без изобщо да намесваме DSC системата. Не е нужно да е М5 или с S-EDC, за да е стабилна.
Именно заради лошо поддържани БМВ-та в такива теми се изписват тон простотии.

Защо се стига до това -> Защото хора с доходи за Жигула си купуват БМВ (не визирам никой), всеки си е господар на собствената нищета.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 11:21

Колега, колата ми е изцяло технически изправна. Натворил съм 100 теми, защото действително всеки ден изниква по нещо за правене и това е нормално - сложна и комплексна машина. И да не са само моите 100 теми в тоя форум или само моята има проблем? Истината е адски много харесвам марката, ама не съм фанатичен по отношение на нея. Няма друга кола от тоя клас, на която и се чупят повдигачите на фаровете, на която и изгаря пиксели на дисплея, на която и се прецакват ел стъклата толкова често, неадекватен климатроник с таралежи и катерици, и тем подобни уж дребни забележки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 15 Юли 2014, 11:53

deyan-enchev написа:Колега колата ти е технически неизправна, не съдя по това от десетките теми, които си наотворил за разнообразни проблеми, а от описанието ти на пътното й поведение.

Е39 е изключително стабилен автомобил, както в завой, така и при резки маневри (тип еленов тест), без изобщо да намесваме DSC системата. Не е нужно да е М5 или с S-EDC, за да е стабилна.
Именно заради лошо поддържани БМВ-та в такива теми се изписват тон простотии.

Защо се стига до това -> Защото хора с доходи за Жигула си купуват БМВ (не визирам никой), всеки си е господар на собствената нищета.

:yes: :mhihi: :mhihi:
Не съм забелязал колата ми да е НЕ стабилна :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 15 Юли 2014, 11:59

advokata25 написа:Колега, колата ми е изцяло технически изправна. Натворил съм 100 теми, защото действително всеки ден изниква по нещо за правене и това е нормално - сложна и комплексна машина. И да не са само моите 100 теми в тоя форум или само моята има проблем? Истината е адски много харесвам марката, ама не съм фанатичен по отношение на нея. Няма друга кола от тоя клас, на която и се чупят повдигачите на фаровете, на която и изгаря пиксели на дисплея, на която и се прецакват ел стъклата толкова често, неадекватен климатроник с таралежи и катерици, и тем подобни уж дребни забележки.

За повдигачите подкрепям напълно!!! В събота 3 часа си играх с пинсетата да ги сменя, че нали сме много важни и фаровете след '02 не се отварят.. Все едно не успяха да разберат до тогава за 6 години производство, че схемата на фаровете им е сбъркана и водачите са от смотана пластмаса + грешен чертеж, който уморява материала допълнително...
Последна промяна Batov на 15 Юли 2014, 11:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 11:59

Коя кола ти е под ред, това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 15 Юли 2014, 12:01

На мен второ Е39 и второ със строшени водачи. Първото беше '97г и 5 години по-късно нищо не се е променило в здравината на въпросните водачи...
Последна промяна Batov на 15 Юли 2014, 12:01, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 15 Юли 2014, 12:01

advokata25 написа:Колега, колата ми е изцяло технически изправна. Натворил съм 100 теми, защото действително всеки ден изниква по нещо за правене и това е нормално - сложна и комплексна машина. И да не са само моите 100 теми в тоя форум или само моята има проблем? Истината е адски много харесвам марката, ама не съм фанатичен по отношение на нея. Няма друга кола от тоя клас, на която и се чупят повдигачите на фаровете, на която и изгаря пиксели на дисплея, на която и се прецакват ел стъклата толкова често, неадекватен климатроник с таралежи и катерици, и тем подобни уж дребни забележки.

Всъщност изобщо не си прав , почти всички коли от тези години го имат този проблем и той е изцяло свързан само с едно ГОДИНИ , просто нищо не е вечно и всичко се сдухва рано или късно. Сменял съм повдигачи и съм оправял механизми за джамове на бая марки коли и по-скъпи и по-евтини. Дисплейте от такъв тип в която и да е кола сложени сдухват ( VAG групата също страдат от същото ), опел също и т.н. и т.н. Таралежа не знам кво не му харесвате , случва се да се развали ама не е всеки ден.

"защото действително всеки ден изниква по нещо за правене и това е нормално - сложна и комплексна машина" Не не е нормално, нормално е 1-2 пъти на година да изникне нещо от старост , но по-често говори или за зле поддържана кола или за кола която е строшена от каране и е на предела на силите си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 15 Юли 2014, 12:13

Принципно си прав колега, но и БМВ се славят като доста чупливи коли. А 1 или 2 пъти в години, като численост, няма да ти се развали и чисто новата кола. Е 36 /моя кола назад във времето/ имаше същите проблеми които цитирах. След нея карах над 20 японски и 1 опел и 1 един мерцедес. ВАГ групата не я харесвам изобщо. Прехвалена пластмаса и по зле от БМВ :driving: Инак признавам, да, на дарак попаднах и за това хвърлих бая.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 15 Юли 2014, 12:20

За ел джамовете потвърждавам и аз- предните мойте ги правих, на познати също сме ги оправяли, за водачите на фаровете също, но не е голям филма при нефейсовите модели и не са скъпи. За стабилността съм на мнение, че колата си е камък- стабилна е и то доста при изправно окачване. Аве пичове коли на по 15+год и на 300 000++км коли.......... Какво да очакваме да стават все по-здрави.... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 15 Юли 2014, 12:51

advokata25 написа:Инак признавам, да, на дарак попаднах и за това хвърлих бая.

:wave:

ПредишнаСледваща

Назад към E39