Помощ за прехвърляне!!!
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- chrissko3
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D Individual
- Мечтае да кара: e46 CSL
Помощ за прехвърляне!!!
Здравейте, колеги! Трябва ми малко информация. Реших да купувам една кола, но се оказа, че собственика не я е зачислявал в данъчно, обаче имал нотариус, който може да направи договора без бележка от данъчното. При евентуална покупка, трябва да пререгистрирам колата в КАТ Враца. Интересува ме в КАТ ще ми търсят ли данък.. ще ми правят ли проблеми при прехвърлянето.. после мога ли да си зачисля колата без проблеми в общината.. и още всякаква информация, за която се сетите. Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобна тема и аз пускам тази, но не намерих нищо, което ми върши работа като информация в търсачката..
Не искам слава и пари, а бирата и бензина на старите цени!
Re: Помощ за прехвърляне!!!
Аз бих си го направил по каналния ред, т.е. човекът да си плати данъците, за да е чиста работата, а и това с нотариуса мисля, че вече едва ли може да стане.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Доколкото съм запознат, бележка за платен данък се иска от нотариуса.
Не съм сигурен обаче че при регистрацията няма да ти искат копие
и то защото са наясно за "схемите".
Най-добре за теб е продавача да си плати данъците. За да го убедиш му кажи че при регистрация я искат, а тогава и той "гори".
Не съм сигурен обаче че при регистрацията няма да ти искат копие

Най-добре за теб е продавача да си плати данъците. За да го убедиш му кажи че при регистрация я искат, а тогава и той "гори".

- Spark 50
- Потребител
-
- Кара: N57D30O1
- Детайли за колата: F10 530d Xdrive
Отговорността си е за нотариуса.Ти си регистрираш колата в КАТ и почваш да си плащаш данъка от датата на регистрацията.Разбира се ако можеш да я регистрираш без документа за платен данък,защото се изисква но.....в Бг можеш да я регистрираш и без него.
На къдем е работата, на едни искат копие, на други не. Зависи в какво настроение ще е лелката в КАТ. По-добре, както казва колега по-горе, накарай го да си плати данъка, да ти е спокойно.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Никога не са ми искали бележка за платен данък в КАТ София.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Минавате нотариус без данък (при неговия човек)......продавача си мисли ,че е надхитрил системата
След това отиваш в данъчното, завеждаш си я на твое име , плащаш данък до края на годината...като по това време ще е по малко от 50% ...........всичко останало от данъка си остава за продавача.
Вече имаш бележка от данъчното и спокойно отиваш в КАТ
Вече няма мърдане от данъка
Бавят ама не забравят гадовете му с гадове 

След това отиваш в данъчното, завеждаш си я на твое име , плащаш данък до края на годината...като по това време ще е по малко от 50% ...........всичко останало от данъка си остава за продавача.
Вече няма мърдане от данъка

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- chrissko3
- Потребител
-
Hito написа:Минавате нотариус без данък (при неговия човек)......продавача си мисли ,че е надхитрил системата![]()
Вече няма мърдане от данъкаБавят ама не забравят гадовете му с гадове
А за да си я заведа в данъчното, не трябва ли да се явя с талоните, които трябва да съм взел от кат

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
chrissko3 написа:Hito написа:Минавате нотариус без данък (при неговия човек)......продавача си мисли ,че е надхитрил системата![]()
А за да си я заведа в данъчното, не трябва ли да се явя с талоните, които трябва да съм взел от кат
Мисля ,че можеше и с договора за покупко-продажба.
При една от последните коли които продадох ми направи впечатление, че в момента в които аз я отписвам от мое име...директно я завеждат на новия собственик. Изобщо не го чакаха да ходи и да си "признава" ,че е купил кола

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Сега бях в подобен филм с предишна моя кола, която не бях декларирал и не бях плащал никакви данъци, ама се наложи да оправя всичко за да може да отиде при новия собственик. Та ей тея неща ти трябват за да си я декларираш в общината, иначе започва заяжданка:

- chrissko3
- Потребител
-
Прав си, че всичко става, но някак не ми се рискува, за да не изгоря с няколко бона
. Ще се оглеждам за нещо друго и редовно. За сега се спрях на е тия 2-те коли http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6zlyt1 и http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6zlyt1
. За кабриото ми става ясно за какво иде реч, но е30-ката.... Ако някой има инфо за тия коли, ще съм му благодарен, ако сподели нещо 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Hito написа:Минавате нотариус без данък (при неговия човек)......продавача си мисли ,че е надхитрил системата![]()
В случая, не само ще си мисли, че е прецакал държавата, защото колата не е заведена в общината и няма кой да му търси този данък, дори и да го установят, ще е след години и с изтекла давност

За да се заведе кола в данъчното е нужен документ за собственост ( голям талон ), без него не става!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
13 мнения
• Страница 1 от 1