Микробус 5-6.5 кубика..
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Микробус 5-6.5 кубика..
Здравейте.
Пускам темичката тук заради високата посещаемост, и си мисля, че все ще има хора с опит.
Търси се микробус с товарен обем 5 до 6.5 кубика и възможно най-нисък разход.
Вариянтите тук са:
- Opel Vivaro/Renault Traffic/Nissan Primastar - един и същи бус с различни имена
- Ford Transit T260 2.0tdci/T330 2.4tdci
- Mercedes Sprinter ?
Става дума за бюджет около 7000лв, буса ще се кара 5-6 месеца в годината и около 15000км.
Някой може ли да сподели отзиви за надеждност на горните, разход и пoддръжка. Досега в семейството cа минали 4 японски буса, на всеки са сложени по 300-350 000км, и не е имало сериозни ремонти. За съжаление обаче, японските бусове са до около 4 кубика и в случая не вършат работа..
Пускам темичката тук заради високата посещаемост, и си мисля, че все ще има хора с опит.
Търси се микробус с товарен обем 5 до 6.5 кубика и възможно най-нисък разход.
Вариянтите тук са:
- Opel Vivaro/Renault Traffic/Nissan Primastar - един и същи бус с различни имена
- Ford Transit T260 2.0tdci/T330 2.4tdci
- Mercedes Sprinter ?
Става дума за бюджет около 7000лв, буса ще се кара 5-6 месеца в годината и около 15000км.
Някой може ли да сподели отзиви за надеждност на горните, разход и пoддръжка. Досега в семейството cа минали 4 японски буса, на всеки са сложени по 300-350 000км, и не е имало сериозни ремонти. За съжаление обаче, японските бусове са до около 4 кубика и в случая не вършат работа..
Последна промяна ръб на 15 Юли 2014, 14:35, променена общо 1 път
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Re: Микробус 5-6.5 кубика..
Тези нямат нищо общо с японските ако търсиш нисък разход и ако товара не ти е тежък до някъде Транзит 100/300 2.0.Около мен колеги с спринтери,крафтери,и ситроени Форда ги трепе на разход и управление обаче този 2.0 мотора 100/300
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Обувки карам, не е тежък товара, затова не държа на големи мотори 

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
от 2005та търкаляме Пежо боксер дълга база висок таван. Кара се с категория В. Разхода е около 10.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
mfandakov написа:Тези нямат нищо общо с японските ако търсиш нисък разход и ако товара не ти е тежък до някъде Транзит 100/300 2.0.Около мен колеги с спринтери,крафтери,и ситроени Форда ги трепе на разход и управление обаче този 2.0 мотора 100/300
99.9% от всички хора занимаващи се с докарване на коли от Европа ходят със Спринтери ЦДИ дали не са ги предпочели и заради разхода?
Ние работим предимно с един човек които има пет спринтера, за известно време имаше ЛТ най-новия каза че ще го разори с разхода. Фордовете са капризни и не харчат по-малко от ЦДИ-то.

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Няма смисъл сега да седна да разправям че, всеки месец взимам по 2000л дизел от един приятел за едни бусове дето обикалят като гламави и че гледам кой какво гори и как върви и как се чупи.За форда ти казвам не се ли товари много няма спиране 2006 модел е само гуми и гориво това .А кой с какво къде обикаля си е негов проблем аз казвам ЦДИ мноооого проблеми Форд = железо 
Но това си е мое виждане .Успех с избора

Но това си е мое виждане .Успех с избора
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
да де, ама с тия 7000лв? иначе с 2 ръце, 2 крака и един ... съм за мерцедес.
който е карал/поддържал ... знае. говоря за цди-то, за предишните двигатели не зная.
карах 316ка 2003 година ... на почнах го на 250к и финализирах на 400+ километра (повечето магистрални и то на все интересни обороти
) ... само малко дюзите ремонтирахме ... и другото консумативи ..
който е карал/поддържал ... знае. говоря за цди-то, за предишните двигатели не зная.
карах 316ка 2003 година ... на почнах го на 250к и финализирах на 400+ километра (повечето магистрални и то на все интересни обороти

Колега взимай спринтер 2.9 и си ти. разхода не е голям. 10-13. Зависи колко ти е голям номера на обувките и колко тежи товара. Аз имах спринтер 2.9 дизел и пътувахме от Бг до Германия и обратно. От Германия се връщахме с платформа с кола и пълен бус с масла и авточсти. Максимума ми е давали 15. Но тогава претоварването беше огромно. Мерцедеса е кучето в товарните автомобили. Тествано и доказано. Мани ги тия пастмасови фордове, пежа и т.н
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Деба първоначално си помислих че някой ще прави бус с мотор 6,5

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Стига с тия спринтери бе, тва мета дюзи за добър ден!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Мдаа страшна работа са направо.. на седмица по две сменяхме. . Но всеки сам си преценя де.просто за този бюджет цди много трудно.. Е вече, ако се погледне десняк..
- Bavarcho
- Пантерчо
-
E34 написа:Стига с тия спринтери бе, тва мета дюзи за добър ден!
чак па толкова...
две цди-та има на части два обаждания имам за дюзи.
и не е като да са златни 120тина лева броя се намират

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Transit съм виждал на 800 000км. Има и на над 1млн км в БГ.
Аз исказвам мнение от това което съм ползвал и имал. А не от това какво съм виждал или чувал. Моят бус беше 96-та година бивша DHL-ка. На 1 200 000 изби един маркуч за маслото и го изхвърли. Тогава блокира двигателя. Сменихме двигатела и го продадохме. Още го карат по Хасковско
Успех на колегата в намирането на бус.
Друг вариант е да си наеме бус на дългосрочен наем. Хем няма да мисли поддръжка нито застраховки нито нищо. И все ще кара нов бус. Има доста фирми, които дават товарни бусове под наем
Успех на колегата в намирането на бус.
Друг вариант е да си наеме бус на дългосрочен наем. Хем няма да мисли поддръжка нито застраховки нито нищо. И все ще кара нов бус. Има доста фирми, които дават товарни бусове под наем
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2