Избор на банка за дебитна карта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Избор на банка за дебитна карта

Мнение от doomy525 » 26 Фев 2014, 20:01

Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно. :mrgreen: Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни :lol: :mhihi:

Благодаря на всички за мненията ! :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 26 Фев 2014, 23:27

doomy525 написа:Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно. :mrgreen: Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни :lol: :mhihi:

Много ясно ,че ПИБ все пак бяха най-добра за 2011г.:))
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 27 Фев 2014, 8:23

sineok_pi4_ написа:
doomy525 написа:Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно. :mrgreen: Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни :lol: :mhihi:

Много ясно ,че ПИБ все пак бяха най-добра за 2011г.:))

Ти си за бисерите :banghead: . Нали е имало две други най-добри банки за 2012 и 2013 :banghead: .

Пусни си виртуален + смс известяване и наистина пиб рулира в този случаи.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 04 Мар 2014, 20:40

Някой може ли да даде малко инфо...става въпрос за спестовна сметка...имам открита в Пощенска банка,но започнах да ровя насам натам и гледам,че акциите й (по скоро на собственика й Eurobank GR ) са се сринали драстично за една година...от сорта на 90%... само за днес са паднали с 10%... горе долу приближава 0...в момента акциите й се търгуват за 0.45...не съм наясно с тази материя изобщо и моля за разяснение,тревожни ли са тези данни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 05 Мар 2014, 21:35

Night_Wolf написа:Да чакаш на гише в банка ДСК е като да чакаш на гише в КАТ...

Хахахаха да ти кажа има нещо вярно
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Мар 2014, 17:38

sean-john написа:Някой може ли да даде малко инфо...става въпрос за спестовна сметка...имам открита в Пощенска банка,но започнах да ровя насам натам и гледам,че акциите й (по скоро на собственика й Eurobank GR ) са се сринали драстично за една година...от сорта на 90%... само за днес са паднали с 10%... горе долу приближава 0...в момента акциите й се търгуват за 0.45...не съм наясно с тази материя изобщо и моля за разяснение,тревожни ли са тези данни.

твоята комбинация - габровец в гръцка банка направо си е бисерите :mhihi:
която и да е НЕ гръцка банка нямаш грижи, просто в тях служителите им ги избират с конкурс за тъпота. Рядко има кадърни хора.
Специално за депозит има уж гаранционен фонд до 100 К , така че за всички трябва да важи, но да свършиш работа бързо и безболезнено може би - 1. пиб 2. уникредит 3. сосиете (лични впечатления) 0 Връзка :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 07 Мар 2014, 7:23

Хаха ами така се стекоха обстоятелствата...а на този гаранционен фонд върви,че го търси ако стане нещо...нямам му вяра.

Потребител
Аватар

Мнение от jordanov84 » 09 Мар 2014, 23:34

Айде да дебютирам във форума.

Аз съм с Виза Електрон на ЦКБ и съм много доволен.

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 13 Юли 2014, 18:36

Да Ъп-на малко темата. Изправен съм пред същата дилема и след като прочетох коментарите, оставам с впечатлението, че ПиБ е най-сполучливият избор. Обаче след скорошните "случки" с нея, какво е положението ? Променило ли се е нещо или това са се оказали само спекулации ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2014, 8:06

Относно ПИБ, при тях съм от 10 години и нямах почти никакви оплаквания досега...
След като току що установих, че преди 2 дни за втори път съм си забравил картата в техен банкомат... Няма такива дебили - единствената банка, чиито банкомати първо дават парите, а после картата... И познайте какво се случва когато бързаш - грабваш парите и изчезваш, а той след 30 сек. започва да пищи да си вземеш картата...
Като се сетя и за една случка от преди 2 седмици:
Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе" :shock: След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата :shock: Е няма такива дебили...

Та затова реших, че приключвам с ПИБ - възможно най-скоро си закривам всички сметки и карти.
Въпросът е коя да избера?
Ключово за мен е да имат клонове работещи в събота и неделя (по моловете съм виждал Уникредит, Райфайзен и Алфа), както и да имат добро онлайн банкиране. Таксите не ме притесняват чак толкова, стига да са в границите на нормалното.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 17 Юли 2014, 11:18

Във всяка банка условията са почти еднакви и като цяло е без значение дали имаш връзки или не .. това не са държавни институции все пак, та някой да си ги има за бащиния :) Влиза се в сайта и се чете тарифата. Аз мога да кажа за Алфа банк как стоят нещата - няма такса за теглене от техен банкомат, на чужд е 0.90 лв, месечна такса обслужване на сметката (спестовна или разплащателна) - 1.5 лв. В случай, че пазаруваш от Карфур е оферта да си извадиш карта Dynamic VISA - връщат ти 10% от стойността на покупката при плащане с нея (може и по-малко, но в повечето случаи все има някоя промоция и е 10%), но под формата на ваучери, с които можеш да пазаруваш. Има отстъпки и в други магазини и заведения, но са по-малки - 4-5%, а в такива извън списъка е 1%. Не е кой знае каква файда, но си е файдица :) Единствения минус е, че има годишна такса за обслужване - 25 лв. В София The Mall и Варна Phoe Mall има работещ офис на Алфа и през уикенда, както и в Слънчев бряг и Несебър (само за лятото разбира се).
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юли 2014, 11:46

drago_pavlov написа:Относно ПИБ, при тях съм от 10 години и нямах почти никакви оплаквания досега...
След като току що установих, че преди 2 дни за втори път съм си забравил картата в техен банкомат... Няма такива дебили - единствената банка, чиито банкомати първо дават парите, а после картата... И познайте какво се случва когато бързаш - грабваш парите и изчезваш, а той след 30 сек. започва да пищи да си вземеш картата...
Като се сетя и за една случка от преди 2 седмици:
Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе" :shock: След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата :shock: Е няма такива дебили...

Та затова реших, че приключвам с ПИБ - възможно най-скоро си закривам всички сметки и карти.
Въпросът е коя да избера?
Ключово за мен е да имат клонове работещи в събота и неделя (по моловете съм виждал Уникредит, Райфайзен и Алфа), както и да имат добро онлайн банкиране. Таксите не ме притесняват чак толкова, стига да са в границите на нормалното.

Това обеснява как ми изчезна картата преди няколко дни...
Теглих от техен банкомат последно, що за простотия?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Юли 2014, 12:00

еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем :conf:
иначе ПИБ са най-добре с картите, спор няма. С тях съм от много години :yes:
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Юли 2014, 12:14

Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем :conf:

Много работи може да пише, ама трябва да е точно обратното. Мен за последните 7 години такова нещо не ми се беше случвало, навсякъде съм свикнал първо да ми дава картата и после парите и накрая разписката, а този направи точно обратното, парите и даже разписката ми даде, картата явно е последното по-важност нещо за тия от ПИБ или май така лесно се събират по 5лв за преиздаване от всеки :dunno:
Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от eminema » 17 Юли 2014, 12:30

b00st написа:
Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем :conf:

Много работи може да пише, ама трябва да е точно обратното. Мен за последните 7 години такова нещо не ми се беше случвало, навсякъде съм свикнал първо да ми дава картата и после парите и накрая разписката, а този направи точно обратното, парите и даже разписката ми даде, картата явно е последното по-важност нещо за тия от ПИБ или май така се събират по 5лв за преиздаване от всеки :dunno:
Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.

Направиха го така, защото имаше мн хора, които се замотаваха докато си приберат картата и банкомата им задържаше парите. За да си ги получиш после трябва да се прави ревизия на банкомата, а това не винаги е възможно да се направи на момента. Картата се оставя в банкомата, защото ако някой др я вземе се приема, че е компрометирана и трябва да се преиздаде. Като се зарежда банкомата в офиса се вади и ако си се уговорил със служителите от офиса, могат и там да ти я дадат без да я пращат до др офис.
Ако картата ти е на
ПИБ и се задържи на техен банкомат след около 2 седмици картата ти отива в офис Народно събрание ( този в посока ЦУМ) и можеш да си я получиш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата