Избор на банка за дебитна карта
Модератор: Общи модератори
Re: Избор на банка за дебитна карта
Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно.
Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни

Благодаря на всички за мненията !

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
doomy525 написа:Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно.Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни
![]()
Много ясно ,че ПИБ все пак бяха най-добра за 2011г.

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:doomy525 написа:Изкарах си една на ПИБ и оставих тая в алианц незакрита, да има там за всеки случай една, но главно ще си ползвам тая и вече пренасочих почти всичко към новата. Най-много ми хареса, че можеш да избираш индивидуален дизайн на картата си със снимка ако пожелаеш разбира се и то безплатно.Като ми я издадат ще я пусна тука, че е свързана с марката ни
![]()
Много ясно ,че ПИБ все пак бяха най-добра за 2011г.)
Ти си за бисерите

Пусни си виртуален + смс известяване и наистина пиб рулира в този случаи.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Някой може ли да даде малко инфо...става въпрос за спестовна сметка...имам открита в Пощенска банка,но започнах да ровя насам натам и гледам,че акциите й (по скоро на собственика й Eurobank GR ) са се сринали драстично за една година...от сорта на 90%... само за днес са паднали с 10%... горе долу приближава 0...в момента акциите й се търгуват за 0.45...не съм наясно с тази материя изобщо и моля за разяснение,тревожни ли са тези данни.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Night_Wolf написа:Да чакаш на гише в банка ДСК е като да чакаш на гише в КАТ...
Хахахаха да ти кажа има нещо вярно
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
sean-john написа:Някой може ли да даде малко инфо...става въпрос за спестовна сметка...имам открита в Пощенска банка,но започнах да ровя насам натам и гледам,че акциите й (по скоро на собственика й Eurobank GR ) са се сринали драстично за една година...от сорта на 90%... само за днес са паднали с 10%... горе долу приближава 0...в момента акциите й се търгуват за 0.45...не съм наясно с тази материя изобщо и моля за разяснение,тревожни ли са тези данни.
твоята комбинация - габровец в гръцка банка направо си е бисерите

която и да е НЕ гръцка банка нямаш грижи, просто в тях служителите им ги избират с конкурс за тъпота. Рядко има кадърни хора.
Специално за депозит има уж гаранционен фонд до 100 К , така че за всички трябва да важи, но да свършиш работа бързо и безболезнено може би - 1. пиб 2. уникредит 3. сосиете (лични впечатления) 0 Връзка

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Хаха ами така се стекоха обстоятелствата...а на този гаранционен фонд върви,че го търси ако стане нещо...нямам му вяра.
- jordanov84
- Потребител
-
Айде да дебютирам във форума.
Аз съм с Виза Електрон на ЦКБ и съм много доволен.
Аз съм с Виза Електрон на ЦКБ и съм много доволен.
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Да Ъп-на малко темата. Изправен съм пред същата дилема и след като прочетох коментарите, оставам с впечатлението, че ПиБ е най-сполучливият избор. Обаче след скорошните "случки" с нея, какво е положението ? Променило ли се е нещо или това са се оказали само спекулации ?

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Относно ПИБ, при тях съм от 10 години и нямах почти никакви оплаквания досега...
След като току що установих, че преди 2 дни за втори път съм си забравил картата в техен банкомат... Няма такива дебили - единствената банка, чиито банкомати първо дават парите, а после картата... И познайте какво се случва когато бързаш - грабваш парите и изчезваш, а той след 30 сек. започва да пищи да си вземеш картата...
Като се сетя и за една случка от преди 2 седмици:
Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе"
След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата
Е няма такива дебили...
Та затова реших, че приключвам с ПИБ - възможно най-скоро си закривам всички сметки и карти.
Въпросът е коя да избера?
Ключово за мен е да имат клонове работещи в събота и неделя (по моловете съм виждал Уникредит, Райфайзен и Алфа), както и да имат добро онлайн банкиране. Таксите не ме притесняват чак толкова, стига да са в границите на нормалното.
След като току що установих, че преди 2 дни за втори път съм си забравил картата в техен банкомат... Няма такива дебили - единствената банка, чиито банкомати първо дават парите, а после картата... И познайте какво се случва когато бързаш - грабваш парите и изчезваш, а той след 30 сек. започва да пищи да си вземеш картата...
Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе"

Та затова реших, че приключвам с ПИБ - възможно най-скоро си закривам всички сметки и карти.
Ключово за мен е да имат клонове работещи в събота и неделя (по моловете съм виждал Уникредит, Райфайзен и Алфа), както и да имат добро онлайн банкиране. Таксите не ме притесняват чак толкова, стига да са в границите на нормалното.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Във всяка банка условията са почти еднакви и като цяло е без значение дали имаш връзки или не .. това не са държавни институции все пак, та някой да си ги има за бащиния
Влиза се в сайта и се чете тарифата. Аз мога да кажа за Алфа банк как стоят нещата - няма такса за теглене от техен банкомат, на чужд е 0.90 лв, месечна такса обслужване на сметката (спестовна или разплащателна) - 1.5 лв. В случай, че пазаруваш от Карфур е оферта да си извадиш карта Dynamic VISA - връщат ти 10% от стойността на покупката при плащане с нея (може и по-малко, но в повечето случаи все има някоя промоция и е 10%), но под формата на ваучери, с които можеш да пазаруваш. Има отстъпки и в други магазини и заведения, но са по-малки - 4-5%, а в такива извън списъка е 1%. Не е кой знае каква файда, но си е файдица
Единствения минус е, че има годишна такса за обслужване - 25 лв. В София The Mall и Варна Phoe Mall има работещ офис на Алфа и през уикенда, както и в Слънчев бряг и Несебър (само за лятото разбира се).

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
drago_pavlov написа:Относно ПИБ, при тях съм от 10 години и нямах почти никакви оплаквания досега...
Седя на фонтана пред ПИБ в Парадайс със малкия и чакаме жена ми, и гледам на банкомата забравена карта. Взимам я, влизам в банката и я давам на охраната, като му обяснявам, че някой я е забравил и може да се върне да я потърси. А той ме забива с репликата "Остави я на банкомата - той ще се върне и ще си я вземе"След като го попитах, какво се случва ако я вземе някой недоброжелател, той ми я взе от ръцете, отиде и я постави обратно в банкомата
Е няма такива дебили...
Това обеснява как ми изчезна картата преди няколко дни...
Теглих от техен банкомат последно, що за простотия?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем
иначе ПИБ са най-добре с картите, спор няма. С тях съм от много години

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем![]()
Много работи може да пише, ама трябва да е точно обратното. Мен за последните 7 години такова нещо не ми се беше случвало, навсякъде съм свикнал първо да ми дава картата и после парите и накрая разписката, а този направи точно обратното, парите и даже разписката ми даде, картата явно е последното по-важност нещо за тия от ПИБ или май така лесно се събират по 5лв за преиздаване от всеки

Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.
b00st написа:Nucl3arDru1D написа:еми то си пише на екрана - "вземи сумата", после "вземи картата", ама кой да чете, всички нали всичко знаем![]()
Много работи може да пише, ама трябва да е точно обратното. Мен за последните 7 години такова нещо не ми се беше случвало, навсякъде съм свикнал първо да ми дава картата и после парите и накрая разписката, а този направи точно обратното, парите и даже разписката ми даде, картата явно е последното по-важност нещо за тия от ПИБ или май така се събират по 5лв за преиздаване от всеки
Писах им един мейл по тоя повод да видим какво ще отговорят.
Направиха го така, защото имаше мн хора, които се замотаваха докато си приберат картата и банкомата им задържаше парите. За да си ги получиш после трябва да се прави ревизия на банкомата, а това не винаги е възможно да се направи на момента. Картата се оставя в банкомата, защото ако някой др я вземе се приема, че е компрометирана и трябва да се преиздаде. Като се зарежда банкомата в офиса се вади и ако си се уговорил със служителите от офиса, могат и там да ти я дадат без да я пращат до др офис.
Ако картата ти е на
ПИБ и се задържи на техен банкомат след около 2 седмици картата ти отива в офис Народно събрание ( този в посока ЦУМ) и можеш да си я получиш.