Някой има ли обяснение? Километраж...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: -
Детайли за колата: BMW E39 523i 2.5

Някой има ли обяснение? Километраж...

Мнение от Gospodinov88 » 17 Юли 2014, 21:32

Купих си колата с проблем на километража - изгорели пиксели. С големия борд съм и тъй, като страшно много ме дразнят изгорелите пиксели, си закупих табло, втора употреба уж със здрави пиксели. Монтирах го днес сутринта, като нямаше никакъв проблем с пикселите. Покарах 30 мин. и отидох на работа. Вечерта след работа паля колата и какво да видя.... Пикселите отново изгорели, повредени или както се наричат. Какъв е според Вас проблема колеги, не вярвам да е от лентовия кабел, както и не вярвам да са изгоряли за няколко часа... Утре ще ходя да ми кодират таблото, но кажете какво да правя да го връщам ли на човека от когото го купих, може ли това да е от нещо друго, което да отстраня сам(със смяна на лентов кабел не се занимавам, защото имам неуспешен опит).

Предварително благодаря за мненията и коментарите Ви!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Някой има ли обяснение? Километраж...

Мнение от mad_presley » 18 Юли 2014, 20:20

Проблемът е, че чисто ново табло от Дару издържа 2-3 годиним, без да му изчезнат пикселите в страни с умерен климат. Същинския проблем е, че кабела е залепен и заради различното линейно разширение на платката и стойката на дисплея, пистите на лентовия кабел се късат. Точно за това на англичанктие по-късно им заминават пикселите, защото там климата е постоянен, без големи температурни амплитуди. Когато километража се извади (или колата не се кара), двата компонента се връщат в оригиналното си положение и успява да даде контакт....до момента в който не го сложиш в колата и се случи по-горното.

Това е обяснението за пикселите, дали да връщаш колометража....решението си е м/у теб и продавача ;)

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: -
Детайли за колата: BMW E39 523i 2.5

Мнение от Gospodinov88 » 18 Юли 2014, 21:07

Днес сутринта се качих в колата и пикселите отново бяха цели, предполагам че ще е пак за малко. А как да реша проблема изцяло, само със смяна на лентовия кабел ли?

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 19 Юли 2014, 14:55

Gospodinov88 написа:Днес сутринта се качих в колата и пикселите отново бяха цели, предполагам че ще е пак за малко. А как да реша проблема изцяло, само със смяна на лентовия кабел ли?

под мнението на mad_presley има иконка с точно това което търсиш звънкаш пращаш му го и си готов :yes:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Назад към E39