Почивка в Турция - пътуване с кола
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Почивка в Турция - пътуване с кола
Привет колеги. Мераклия съм да ходя на почивка в Турция в края на август. Дестинацията все още не е избрана и главният въпрос е какви документи ще са ми нужни за колата и пътниците (трима на брой) към настоящя момент. До сега никой от нас не е ходил там и си нямам на представа какъв е редът за изваждане на документите. До колкото четох в гугъла трябва зелена карта за колата и задгранични паспорти за пътниците. Зелената карта ясно в СДИ плащам и я дават но за паспортите какъв е редът и какви са цените ? Ще съм благодарен за всякаква информация относно пътуването за какво да внимавам с тамошните катаджии такси за магистрали и тн. Знам, че това една от многото теми по въпроса но предпочитам да разчитам на прясна информация а не на такава от преди година две и повече ... Тези дни ще избера и дестинацията и ще я добавя за съвети относно маршрута.
Едит: Сетих се за още един въпрос . Трябва ли да ме притеснява факта, че колата се води 316и а е със моторетка м42? Да търся ли друга кола ?
Едит: Сетих се за още един въпрос . Трябва ли да ме притеснява факта, че колата се води 316и а е със моторетка м42? Да търся ли друга кола ?
Последна промяна jorko7120 на 21 Юли 2014, 23:50, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Почивка в Турция - пътуване с кола
Направете си здравна застраховка, на вас самите. Дано не става проблем от такова естество, но все пак е добре да го има черно на бяло, че иначе има главоболия и цифромания...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Spark 50
- Потребител
-
- Кара: N57D30O1
- Детайли за колата: F10 530d Xdrive
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Колата трябва да е на твое име , или с пълномощно преведено на турски , таксата на магистралата се плаща преди да влезеш на нея (от ляво има едно гише HGS пише на него, струва 35 лири-ще ти стигнат най-вероятно). Имат едни рена клио сиви спрели в насрещното и те снимат за скорост
По-късно след 1-5 км те спират и ти пишат...... Пари НЕ взимат куките 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
didodi написа: или с пълномощно преведено на турски...
Това е информация от преди няколко години...

viewtopic.php?f=4&t=373291
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Да ти обяснявам че на границата има опашка от гастербайтери в момента та до септември.....няма смисъл седи и си дреми там час и нещо докато ти прочетат английското пълномощно
а мангала минава с 200 покрай теб 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
didodi написа:Да ти обяснявам че на границата има опашка от гастербайтери в момента та до септември.....няма смисъл седи и си дреми там час и нещо докато ти прочетат английското пълномощноа мангала минава с 200 покрай теб
Eми няма смисъл да ми обясняваш... Преди 1 седмица ходих в Турция, никой не ти чете пълномощното, само искат да го видят. Ако ще на марсиански да ти е пълномощното висиш 2 часа на границата, това е положението...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Колеги, за съжаление изникнаха непредвидени разходи и Турция остава за нагодина (да се надяваме) и се ориентирам за Гърция .
8 мнения
• Страница 1 от 1