Газов въпрос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Газов въпрос

Мнение от Stennli » 22 Юли 2014, 16:25

Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Газов въпрос

Мнение от zvetiko » 22 Юли 2014, 16:33

Stennli написа:Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.

Следи се налягането след изпарителя, ако падне под някаква предварително зададена при настройките стойност, да кажем 0.75 бара, се обръща на бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Юли 2014, 17:03

Stennli написа:Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.

Имаш МАП сензор с маркучета , едното взима сигнал от налягането в рейката , другото е вързано към колектора и редуктора .

Огледай ги , но закачи един лаптоп да видиш дали има стойност някаква. можеи редуктора да е за ремонт , много често това става.
Запича му буталото и не пуска газ, респективно няма налягане. С какъв редуктор си?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 22 Юли 2014, 17:13

Имах същия проблем-след смяна на газовите филтри колата продължи да обръща на бензин :( Оказа се че моя редуктор-Zavoli Zeta S технологично си събира мръсотия заради монтирани в него медни серпентини за по добро затопляне на газта.От там идва и падането на налягането на газта,което се регистрира от датчик за налягане монтиран между редуктора и газовите инжектори-след филтъра за газова фаза на газта.Ако прави този номер след настройване на ГИ най вероятно не са зададени правилни стойности за прага на налягане след което да обръща на бензин както е писал колегата.Ако настройките са в ред виж какво има в редуктора,че моя беше на 9-10 месеца а какво излезе от него.... :shock: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520i

Мнение от onicks » 22 Юли 2014, 17:57

Kотвичка на редуктор смени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 22 Юли 2014, 19:07

Тенкю пипъл :)Утре ще я почвам че на море трябва да ходя,пък не ми се иска на бензин.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 24 Юли 2014, 9:40

Проблема е решен.Излезе дефект в мап сензора.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Юли 2014, 22:39

:yes: Бравос, колега! Не един път, а два пъти браво!!! Първо, че си сборил проблемът бързо и успешно и второ, че си споделил веднага какъв е бил. Ако всички теми завършваха така, то форумът цена нямаше да има. ;)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 26 Юли 2014, 20:06

Замалко познах :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Назад към E39