Газов въпрос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Газов въпрос
Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Газов въпрос
Stennli написа:Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.
Следи се налягането след изпарителя, ако падне под някаква предварително зададена при настройките стойност, да кажем 0.75 бара, се обръща на бензин.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Stennli написа:Колеги имам странен проблем.Колата си я запалвам на бензин,загрява и си обръща на газ,и на място си работи.При натискане на педала на газта,и обръща на бензин сякаш ми е свършила газта.Бутилката ми е пълна,филтри на газта съм чистил преди седмица.Въпроса ми е как колата разбира че ми е свършила газта в бутилката за да обърне на бензин.Някакъв клапан ли има някаде за налягане на системата?Защото ако има той ще ми е проблема.Някой ако може да ми обясни принципа на смяна на горивата.
Имаш МАП сензор с маркучета , едното взима сигнал от налягането в рейката , другото е вързано към колектора и редуктора .
Огледай ги , но закачи един лаптоп да видиш дали има стойност някаква. можеи редуктора да е за ремонт , много често това става.
Запича му буталото и не пуска газ, респективно няма налягане. С какъв редуктор си?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Имах същия проблем-след смяна на газовите филтри колата продължи да обръща на бензин
Оказа се че моя редуктор-Zavoli Zeta S технологично си събира мръсотия заради монтирани в него медни серпентини за по добро затопляне на газта.От там идва и падането на налягането на газта,което се регистрира от датчик за налягане монтиран между редуктора и газовите инжектори-след филтъра за газова фаза на газта.Ако прави този номер след настройване на ГИ най вероятно не са зададени правилни стойности за прага на налягане след което да обръща на бензин както е писал колегата.Ако настройките са в ред виж какво има в редуктора,че моя беше на 9-10 месеца а какво излезе от него....

- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Kотвичка на редуктор смени.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
Тенкю пипъл
Утре ще я почвам че на море трябва да ходя,пък не ми се иска на бензин.

- Stennli
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен.Излезе дефект в мап сензора.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
9 мнения
• Страница 1 от 1