Някой от Варна
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- charli_compact
- Потребител
-
- Кара: Е36 M3
- Мечтае да кара: Е30 М
Някой от Варна
Здравейте колеги понеже съм виждал теми като моята се реших да се допитам до вас дали някой от Варна ако има малко свободно
време дали може да погледне една кола .Защото съм от София и да бия път до Варна за нищо според мен няма смисъл погледнах не 1 -2 коли който на снимките са едно а на живо друго .Нормално за тея пари толко
Колата за която става въпрос е ето тази - http://www.mobile.bg/11375487694678070
Ако някой я погледне или я знае нека пише тук или на Лс ще му бъда много благодарен
време дали може да погледне една кола .Защото съм от София и да бия път до Варна за нищо според мен няма смисъл погледнах не 1 -2 коли който на снимките са едно а на живо друго .Нормално за тея пари толко

Колата за която става въпрос е ето тази - http://www.mobile.bg/11375487694678070
Ако някой я погледне или я знае нека пише тук или на Лс ще му бъда много благодарен

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Re: Някой от Варна
Колега, няколко видими факта, без да я гледаме на живо.
1. Волана и скоростния лост са претапицирани, това да ти говори, че са много изхабени и са правени за продажба. Те се изхабяват от много километри.
2. Колана е поставен така, не случайно на 3-тата стнимка, това е направено да не се вижда хубаво колко е изхабена седалката. Тя се изхабява от много километри.
3. По всеобщо мнение 318tds не е най-добрия двигател правен от БМВ .. всъщност е лаком и сравнително тромав, особенно за БМВ, е за компакта е ОК, но едва ли искаш БМВ което върви просто О.К.
Колата все пак изглежда лъскава и хваща окото, ако някой колега има възможност нека я види във Варна.
Поздрави
1. Волана и скоростния лост са претапицирани, това да ти говори, че са много изхабени и са правени за продажба. Те се изхабяват от много километри.
2. Колана е поставен така, не случайно на 3-тата стнимка, това е направено да не се вижда хубаво колко е изхабена седалката. Тя се изхабява от много километри.
3. По всеобщо мнение 318tds не е най-добрия двигател правен от БМВ .. всъщност е лаком и сравнително тромав, особенно за БМВ, е за компакта е ОК, но едва ли искаш БМВ което върви просто О.К.
Колата все пак изглежда лъскава и хваща окото, ако някой колега има възможност нека я види във Варна.
Поздрави
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
В отговор на горния коментар:
1. А не може ли просто човека да е решил да си претапицира волана и топката, ей така, за кеф, а не защото са протрити до желязо?
2. Протритата седалка не може ли да е от постоянно качване и слизане, демек кратки разстояния?

1. А не може ли просто човека да е решил да си претапицира волана и топката, ей така, за кеф, а не защото са протрити до желязо?
2. Протритата седалка не може ли да е от постоянно качване и слизане, демек кратки разстояния?

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
randity написа:В отговор на горния коментар:
![]()
Т.е. е карана студена постоянно при тази теория

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мойта седалка на компакта е същата- алкантара и плат. Като го взех си беше ОК. Сега има две дупки. С времето плата на всяка седалка изтънява точно там от търкането при слизане и качване. А жената има много дънки с копчета на джобовете. С тях и съдра седалката
Караше се всеки ден по 30км Не е на малко километри ама има и на далеч повече със здрави седалки. Тъй, че едва ли седалката да е точния критерий.
6/100 в София.. колко пък да е лаком?
Не знам кое е това "всеобщо" мнение ама за мен си е идеален двигателя. Малко харчи, много здрав.. бавен е колкото си искаш ама при тоя разход на всеки трябва да е ясно, че не купува самолет.

masimo написа:3. По всеобщо мнение 318tds не е най-добрия двигател правен от БМВ .. всъщност е лаком и сравнително тромав, особенно за БМВ, е за компакта е ОК, но едва ли искаш БМВ което върви просто О.К.
6/100 в София.. колко пък да е лаком?

- charli_compact
- Потребител
-
- Кара: Е36 M3
- Мечтае да кара: Е30 М
Колеги мерси за мнението , но ми е пределно ясно че не е самолет не ми и трябва имам си кола за фън тази е за евридейка ..
+ Това като каза за тези пари ? Ако има подобна оферта -БМВ ДИЗЕЛ на това състояние и за близка цена до тази давай го на сам и да е регистрирано не нов внос
+ Това като каза за тези пари ? Ако има подобна оферта -БМВ ДИЗЕЛ на това състояние и за близка цена до тази давай го на сам и да е регистрирано не нов внос

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
randity написа:В отговор на горния коментар:
![]()
Може и редовишя шестак който ти продават да е каран от бабичка само неделя до църквата, може и без да очакваш да те удари метеорит ... всичко е възможно! Тук говорим колко е вероятно! Хората които претапицират волана и скоростния лост и след това веднага продават колата не го правят просто от кеф .. по принцип.
bum_bum написа:6/100 в София.. колко пък да е лаком?.
Хвала на собственика на BMW 318TDS който постига 2.5л по-нисък разход от каталожните данни на производитела и то в София!

http://bmw.testdrive.bg/modification/50 ... s90Hp.html
Я виж тук колеги казват, че им дава 10/100 http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... bae1ada5df
ЕДИТ:
Ееее колега bum_bum, прочетох другата тема, видях че си писал и там. При теб рекорда е 6.3 с чип, като максимум я караш до около 2000об/м, което пак ме съмнява ако не си я засекъл пълен пълен а само по стрелка или борд комп. Тоав нормално каране ли е според теб. Не говорим за рекорди а реален разход.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То красотата е субективно възприемане...но компак и то 318 tds ...за 3000 лева си е малко ..
По повод изтъркванията -ако шофьора е бил пълен се получава този ефект,за волан-мога да ви покажа волан на автомобил на реални 130к километра ,от горе си е изтъркан,все едно колата е на 600к .
Понякога се получава така и от пръстени,понякога от човешка грешка,аз така развалих волан на едно гранд чероки,колата беше на 90к километра,на мен волана ми се стори замърсен и с един препарат го направих "рошав"
По повод изтъркванията -ако шофьора е бил пълен се получава този ефект,за волан-мога да ви покажа волан на автомобил на реални 130к километра ,от горе си е изтъркан,все едно колата е на 600к .
Понякога се получава така и от пръстени,понякога от човешка грешка,аз така развалих волан на едно гранд чероки,колата беше на 90к километра,на мен волана ми се стори замърсен и с един препарат го направих "рошав"

Тва с изтъркването е леко субективно. Началника има едно Пежо 407, ако видите седалката ще кажете, че е на 600к+ километра, а реално е на не повече от 50к. Няма по гледано Пежо в бг сигурно, чистачките и се сменят всеки сезон в София франс ауто. Тя не се кара тая кола, но началника е над 130 кила и шофьорската седалка е бая сплескана и протъркана.

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
charli_compact написа:Колеги мерси за мнението , но ми е пределно ясно че не е самолет не ми и трябва имам си кола за фън тази е за евридейка ..
не съм от Варна и не мога да ти помогна , но пък на мен тази кола ми харесва и мисля че си заслужава , всъщност гледам други неща при избора на кола не садалките ( щото те се сменят най лесно ) а това за км дизела не го плаши стига да е правено всичко . цената е супер доволна за регистрирана кола
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
520i написа:Тва с изтъркването е леко субективно. Началника има едно Пежо 407, ако видите седалката ще кажете, че е на 600к+ километра, а реално е на не повече от 50к. Няма по гледано Пежо в бг сигурно, чистачките и се сменят всеки сезон в София франс ауто. Тя не се кара тая кола, но началника е над 130 кила и шофьорската седалка е бая сплескана и протъркана.
Това е така, но тук говорим и за елементи като волан и скоростен лост. Не само седалка.
Разбира се трябва да се отбележи, че кола не се плаши от КМ, а от поддръжка.
И последно ... пежо не е мерило! Имаме служебно 308 на към 35-40,000 км. Кожата на скоростния лост е протрира и вече си личи захабяване и по него, а колата се кара предимно извънградско. Тоест скорости не се сменят често.Преди имахме служебно 307 и на 220,000 реални КМ вътре беше ужас на ужасите, всичко протрито и изтрито. То пък се караше само извънградско. На тези километри хвърли и турбина

Наскоро купихме Astra G дизел свалена от автовоза на 311,000км и състоянието на волан, лост и педали далеч не беше трагично, което ме кара да се чудя автотърговците какви гробници вкарват, но това е друга тема.
Поздрави
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
masimo написа:Ееее колега bum_bum, прочетох другата тема, видях че си писал и там. При теб рекорда е 6.3 с чип, като максимум я караш до около 2000об/м, което пак ме съмнява ако не си я засекъл пълен пълен а само по стрелка или борд комп. Тоав нормално каране ли е според теб. Не говорим за рекорди а реален разход.
Винаги пълня до горе, карам докато стигне в началото на червено и пълня пак до горе. За мен е реален разход тъй като си ми е такъв от три години

Колеги кво казват и колко им е разхода слабо ме интересува. Аз сменям масло с 5W-30 на 6500км, ползвам само оригинални БМВ филтри и сипвам само Шел В-пауър нафта.
Как да е. Дори и 8.5 да е разхода то той е повече от перфектен за кола с такова тегло. Двигателя е здрав, а трите хиляди лева напълно си струват ако преди това се качиш на някоя друга кола със същата цена и 5 години по-нова за да видиш разликата.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
masimo написа:Може и редовишя шестак който ти продават да е каран от бабичка само неделя до църквата, може и без да очакваш да те удари метеорит ... всичко е възможно! Тук говорим колко е вероятно! Хората които претапицират волана и скоростния лост и след това веднага продават колата не го правят просто от кеф .. по принцип.
На мен ми предстои да претапицирам перфектен волан просто защото не ме кефи оригиналната кожа. И после ако реша да си продавам колата трябва да съм наясно, че те губя като купувач заради това ли

13 мнения
• Страница 1 от 1