Трагедията с падналия самолет
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Трагедията с падналия самолет
Хмм ..значи като свали пътнически самолет с ракета ,хунтата в Киев е " някаква подобна простотия .." обаче ако е свален от проруските сепаратисти е повод за кръстоносен поход срещу Русия , санкции, ембарго и не знам си кво още едва ли не идва края на света. Ами още в началото на темата трябваше тия опорни точки да се сведат на публиката че става малко конфузна ситуацията
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Номерата на двата самолета са почти идентични и се отличават само по една буква - О и D:
- Бордовия номер на полет МН370, изчезнал в март е 9M-MRO.
- Бордовия номер на полет МН17, свален сега е 9М-MRD
http://petel.bg/Neveroyatna-teoriya-na- ... ---__78379
- Бордовия номер на полет МН370, изчезнал в март е 9M-MRO.
- Бордовия номер на полет МН17, свален сега е 9М-MRD
http://petel.bg/Neveroyatna-teoriya-na- ... ---__78379
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Както и всички останали Бойнг777 на малайзийските авиолинии, различна е само последната буква.
List of Malaysia Airlines’ Boeing 777 aircraft:
Type: Variant: Reg. Number C/n Delivery Date Notes:
Boeing 777-2H6(ER)
9M-MRA 28408 April 1997
9M-MRB 28409 May 1997 Lsf Gecas
9M-MRC 28410 June 1997
9M-MRD 28411 July 1997
9M-MRE 28412 January 1998
9M-MRF 28413 March 1998
9M-MRG 28414 May 1998 Lsf aircastle
9M-MRH 28415 July 1998
9M-MRI 28416 October 1998 Lsf ALAFCO
9M-MRJ 28417 June 1999
9M-MRK 28418 July 1999
9M-MRN 28419 April 2002
9M-MRO 28420 May 2002
9M-MRP 28421 November 2004
9M-MRQ 28422 December 2004
9M-MRL 29065 March 2001 Lsf Sale
9M-MRM 29066 April 2001 Lsf Sale
List of Malaysia Airlines’ Boeing 777 aircraft:
Type: Variant: Reg. Number C/n Delivery Date Notes:
Boeing 777-2H6(ER)
9M-MRA 28408 April 1997
9M-MRB 28409 May 1997 Lsf Gecas
9M-MRC 28410 June 1997
9M-MRD 28411 July 1997
9M-MRE 28412 January 1998
9M-MRF 28413 March 1998
9M-MRG 28414 May 1998 Lsf aircastle
9M-MRH 28415 July 1998
9M-MRI 28416 October 1998 Lsf ALAFCO
9M-MRJ 28417 June 1999
9M-MRK 28418 July 1999
9M-MRN 28419 April 2002
9M-MRO 28420 May 2002
9M-MRP 28421 November 2004
9M-MRQ 28422 December 2004
9M-MRL 29065 March 2001 Lsf Sale
9M-MRM 29066 April 2001 Lsf Sale
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
Руснаците са отвратителни... сигурен съм, че са нагласили нещата така с тоя самолет, че сега всички улики да сочат към героичната украинска армия... аз вярвам на САЩ, на техния Президент и на Държавен секретар. Това не са случайни хора...
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
alex_th написа:Руснаците са отвратителни... сигурен съм, че са нагласили нещата така с тоя самолет, че сега всички улики да сочат към героичната украинска армия... аз вярвам на САЩ, на техния Президент и на Държавен секретар. Това не са случайни хора...
Не знам какво е това, което го пушиш, но някой ден определено искам да го пробвам

- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
rve написа:alex_th написа:Руснаците са отвратителни... сигурен съм, че са нагласили нещата така с тоя самолет, че сега всички улики да сочат към героичната украинска армия... аз вярвам на САЩ, на техния Президент и на Държавен секретар. Това не са случайни хора...
Не знам какво е това, което го пушиш, но някой ден определено искам да го пробвам
Ако Господ те беше дарил с малко повече разум, този въпрос трябваше отдавна да го отправиш към всички застъпници на американската демокрация и нейните благотворни проекции по цял свят и в частност в Украйна. Фактът, че иронията в моя постинг ти е убягнала безвъзвратно, та чак си сметнал за нужно да проявиш неотразимо остроумие, цитирайки ме, е меко казано, смущаващ за индивид, който претендира, че може да вземе участие в тема с подобна насоченост. А и за останалите участници, предполагам. По принцип не чета чалга и не реагирам на чалга, но в твоя случай направих изключение, за което вече съжалявам. Няма да се повтори.
alex_th написа:rve написа:alex_th написа:Руснаците са отвратителни... сигурен съм, че са нагласили нещата така с тоя самолет, че сега всички улики да сочат към героичната украинска армия... аз вярвам на САЩ, на техния Президент и на Държавен секретар. Това не са случайни хора...
Ако Господ те беше дарил с малко повече разум, този въпрос трябваше отдавна да го отправиш към всички застъпници на американската демокрация и нейните благотворни проекции по цял свят и в частност в Украйна. Фактът, че иронията в моя постинг ти е убягнала безвъзвратно, та чак си сметнал за нужно да проявиш неотразимо остроумие, цитирайки ме, е меко казано, смущаващ за индивид, който претендира, че може да вземе участие в тема с подобна насоченост. А и за останалите участници, предполагам. По принцип не чета чалга и не реагирам на чалга, но в твоя случай направих изключение, за което вече съжалявам. Няма да се повтори.
Определено и аз се заинтригувах,наистина! Не съм пушач,ама усещам,че ползуваш нещо уникално като комбинация.Та ... айде де! Издай тайната!

Сега да ти споделя,аз какво виждам.От налагането с всички възможни средства на демокрация с "благотворни проекции" по цял свят,света заприлича на изоставен крайпътен кенеф.
Иначе не пуша,наркотиците въобще не ме интересуват,но пия ракия,задължително със салатка,някаква.Та може да почерпиш някъде и да погледнеш света през моите очи.

- rve
- ///Мтусиаст
-
alex_th написа: По принцип не чета чалга и не реагирам на чалга...
А защо пишеш чалга тогава? И иронията в постинга ти се съмнявам, че някой освен теб я е разбрал. Всъшност и за теб не съм съвсем сигурен дали сам си я разбираш...
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Мога ли, да ви помоля, ако имате да си говорите нещо за политика, любов и т.н. да го правите в съответната тема или на лично!?
По темата.
По CNN съобщиха, че има данни, които все още се анализират, но от прегледа на записите от черните кутии, има данни за експлозия извън самолета(ракета), довела до нарушаване на конструкцията, разхерметизиране и последвалото падане на самолета.
По темата.
По CNN съобщиха, че има данни, които все още се анализират, но от прегледа на записите от черните кутии, има данни за експлозия извън самолета(ракета), довела до нарушаване на конструкцията, разхерметизиране и последвалото падане на самолета.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На някои от снимките от мястото на катастрофата се виждаха и дупки по обшивката, които приличат на направени от куршуми.
Si non confectus, non reficiat.
- rve
- ///Мтусиаст
-
Явно Ванга и Нострадамус са се учили от CNN навремето. Няма борден регистратор (черна кутия), който да "хване" експлозия още повече извън самолета. Да, разхерметизирането ще го хване, но същите стойности на кабинно налягане ще се запишат и ако се отвори врата в полет например. Това, че машината се е разпаднала също може да се види от записите на гегистратора по това кога спира записа на даден параметър. Например като се откъсне крило ще остане права линия с последната записана стойност на параметри като положение на елерони, спойлери, задкрилки, количество гориво (всяко полукрило е реално основен резервоар) и т.н. Но няма как да "има данни", че експлозията е била извън самолета. Същото би станало и ако е била вътре. В цялата работа най-лошото е, че тази трагедия яко се експлоатира с пропагандна цел от куцо, кьораво и сакато на кой както му изнася.
Заги, по-скоро от осколки, каквито се генерират от ракети земя-въздух и въздух-въздух. До последното навеждат мисълта някои снимки, където се виждат пробойни с по-голяма дължина, каквито обикновено се получават от "прътовидната" бойна част на най-масовата ракета в-в със средна далечина Р-27, с която са въоръжени Су-27 и МиГ-29. Ето тези:

А така изглежда бойната част на ракета 9М38М1 от комплекса Бук-М1:

- набраздена чугунена риза, подобна на отбранителна ръчна граната (лимонка), която разпръсква квадратни осколки.
Заги, по-скоро от осколки, каквито се генерират от ракети земя-въздух и въздух-въздух. До последното навеждат мисълта някои снимки, където се виждат пробойни с по-голяма дължина, каквито обикновено се получават от "прътовидната" бойна част на най-масовата ракета в-в със средна далечина Р-27, с която са въоръжени Су-27 и МиГ-29. Ето тези:

А така изглежда бойната част на ракета 9М38М1 от комплекса Бук-М1:

- набраздена чугунена риза, подобна на отбранителна ръчна граната (лимонка), която разпръсква квадратни осколки.
Zagy написа:На някои от снимките от мястото на катастрофата се виждаха и дупки по обшивката, които приличат на направени от куршуми.
Това ракетите БУК правят такива поражения, вече го коментирахме - взривяват се близо до самолета и разпръскват съчми
Вече гледам се появиха официални становища, вследствие разчитането на черните кутии, че самолета е свален от ракета. Остава да докажат, чия е била ракетата, но аз вече почти съм обеден, че е била на украинската армия, защото ако беше руска, или на бунтовниците, досега американците да са наводнили със сателитни снимки мрежата. Въпреки това, тяхната пропагандна машина си постигна своето - благодарение на бълвоча от CNN и производните му медии, американското общество е настроено против руснаците, както и европейското . Все повече започвам да си мисля, че цялата патаклама е, за да развалят търговските /и не само/ взаимоотношения между Русия и ЕС, че да могат САЩ да си продават шистовия газ на европейците.
Не Мы такие, Жизнь такая
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това набразденото като баклавички - чугунената риза на заряда не се пръска на такива малки парчета като разчертаното
Фрагментите са всевъзможни парченца от няколко милиметра до сантиметри. Набраздяването е направено за да не се сцепи на две части примерно както при фугаснине снаряди понякога корпуса остава почти цял само на 3-4 парчета.
Та от такава ракета биха се получили най различни пробойни от съвсем малки до огромни 15-20см със засядане на осколки в материала.Освен това ще бъдат само от страната където е взривена ракетата.Тоест може да се определи приблизително от коя страна е дошла .
Стержените които разпръсква ветрилообразно ракета въздух /въздух са подобни на волфрамовия прът в бронебойните снаряди .Поразяват с кинетична енергия и често пробиват корпуса на самолета от край до край.Просто е 100% определянето на взривната глава по осколките и наличните частици забити в самолета..Не може да бъде сбъркана едната с другата .

Та от такава ракета биха се получили най различни пробойни от съвсем малки до огромни 15-20см със засядане на осколки в материала.Освен това ще бъдат само от страната където е взривена ракетата.Тоест може да се определи приблизително от коя страна е дошла .
Стержените които разпръсква ветрилообразно ракета въздух /въздух са подобни на волфрамовия прът в бронебойните снаряди .Поразяват с кинетична енергия и често пробиват корпуса на самолета от край до край.Просто е 100% определянето на взривната глава по осколките и наличните частици забити в самолета..Не може да бъде сбъркана едната с другата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring

Днес, Три опълченски самолета, събориха трите "комина" на UK:
http://www.youtube.com/watch?v=qu-1pjhicwY
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тия украйнските диспечери водили самолета в тяхното въздушно пространство, живи ли са още ? Няма никакво инфо в нета ....
Ubi dubium, ibi libertas