пистов мотор за начинаещ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

пистов мотор за начинаещ

Мнение от minimalcoholic » 30 Юли 2014, 8:57

Здравейте колеги, от известно време съм решил да си купувам мотор. Преди това естествено ще си изкарам категорията. Моля дайте ми съвет, какъв пистов мотор е подходящ за "прохождащ моторист" :) Насочил съм се към Сузуки ГСХР 600 К3 и Ямаха Р6.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през просото.
Мечтае да кара: за без пари
Детайли за колата: F07 535хd

Re: пистов мотор за начинаещ

Мнение от masterdealer » 30 Юли 2014, 9:05

И двете машини, които си дал като пример са неподходящи за начинаещ моторист.
Много са мощни и реакциите им са изключително бързи при подаване на газта, иначе казано едно рязко дръпване на масура може да те прати в Пирогов. Отделно, можеби гледаш машини около 2000-2002 г. за по 2-3000 лв , от тях почти няма мотор , с който да не са правени вече каскади и да е събиран и преправан. Риска - криви и нестабилни предници и задници е мн. голям.

Ако искаш да ставаш моторист или се насочи към 125 или 400 кубикови машини, или пробвай с 600 сс турър, последните ще ти позволят да се научиш мн бързо и предлагат много добра динамика, особено във високите обороти.
Виж Yamaha FZ6, Suzuki bandit, Honda Hornet. Изкарай една година на такъв и след това ще имаш достатъчно опит да опитомяваш пистова машина. :driving:
(oOO \ [||] [||] / OOo)

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Юли 2014, 9:26

Шосейните спортисти определено не са подходящи за първи мотор, по ред причини. Дори и "голите" спорт-туристи в същия клас (Хорнет, Фазер) могат да те изненадат много неприятно... Бих ти препоръчал някой по-спокоен турист 500 кубика - например ER-5, GS 500 или CB 500.

Има десетки доста полезни теми по въпроса за "първи мотор" в моторджийските форуми, например тук:
http://www.motoforum-bg.com/index.php/board,22.0.html

Успех!
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 30 Юли 2014, 9:31

то и чезе 350 може да те изненада неприятно.питай баща си или някой дето знае колко ти е акъла дали ставаш за моторист,после взимай каквото ти е на сърце
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 30 Юли 2014, 9:32

Аз бих ти предложил Сузуки Бандит 250,
Изображение
покарай го 1-2 години и тогава мисли за такива бързи мотори :yes: Ако не си карал мотор и този ще ти се струва много бърз отначало !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Юли 2014, 9:33

minimalcoholic написа:Здравейте колеги, от известно време съм решил да си купувам мотор. Преди това естествено ще си изкарам категорията. Моля дайте ми съвет, какъв пистов мотор е подходящ за "прохождащ моторист" :) Насочил съм се към Сузуки ГСХР 600 К3 и Ямаха Р6.

Карал ли си нещо преди това или не? По принцип за прохождащ моторист нейкид вариантите на моторите които спомена са по подходящи - стойката им е по удобна и мощността се разгръща по плавно. Мисли Хонда хорнет, кавазаки er6n, ямаха фз600
дукати монстър 600. Ако си съвсем начинаещ не е лошо да се замислиш дори за варианта сузуки бандит или нинджа 250.

Не забравяй екипа в бюджета - каска и ботуши и някакво що годе яке поне.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 30 Юли 2014, 9:45

Aprilia Rs 50 :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 30 Юли 2014, 9:50

Каквото и да вземеш , ако не внимаваш и не се пазиш сам , защото не разчитай на другите да те пазят , си е риск ....

Явно се кефиш на Супербайковете и нормално :D , за това вземи си това,което ти се кара , аз бий препоръчал Хонда ЦБР , не е тайна че е най-балансираният мотор и рядко се случват изненади.

Както каза колегата наблегни на екипировката, имай едно на ум и никога не си помисляй , че вече си карач :mhihi: точно тогава стават белите !
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 30 Юли 2014, 9:52

Относно карането на мотор, каръл съм максимум 50км една нинжда 600куб. Гледам такива нинджи, които са 250 кубика, но ми се струва, че тези 30кс много бързо ще ми умалеят
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 30 Юли 2014, 9:53

Преди мотора помисли за екипировката след това бих търсил единствено някое сузуки....;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 30 Юли 2014, 10:00

Хонда хорнет е уникален за каране мотор !!! самоче незнам пистов или турър искаш колега , аз лично се научих на р6 2001 година и да ти кажа ще останеш доволен от мотора като цяло е супер лесен за управеление и маневриране. :yes: , 600ките лесно умаляват или поне повечето млади и неопитни бързо свикват и почват с магариите ( пази се ) в началото акъла в главата винаги
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 30 Юли 2014, 10:04

Онтонсно екипировката съм решил да вложа толкова, колкото вложа и за закупуването на самия мотор. Ямаха Р6, дали ще ми дойде много мощен ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Юли 2014, 10:31

minimalcoholic написа:Онтонсно екипировката съм решил да вложа толкова, колкото вложа и за закупуването на самия мотор. Ямаха Р6, дали ще ми дойде много мощен ?

Проблема е следния, самия мотор може и да не ти е голям, може и дето се вика плавно от начало, но карането на мотор не е само управлението на самата машина особено в БГ. И в момента в който нали почнеш да се сливаш с обстановката и със самото каране на мотор, ще разбереш ,че при мощния мотор нещата се случват доста по-бързо и шанса за лош изход от ситуацията е по голям. По пронцип 600 кб пистарка за начинаещ е по опасно от 700кс кола за начинаещ.

Така гледам, че си писал че ще отделиш толкова пари за екип колкото и за мотор. Това е страхотно, но повдига въпроса - дали верно ще дадеш 4-5 к за екип което ме съмнява или по скоро ше дадеш 2000 за мотор.

При моторите има следното правило особено в БГ - купуваш най-новото и най-здравото за парите си, а не това което най-върви и те кефи.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 30 Юли 2014, 10:35

Сумата, която мисля да отделя за мотор е до 3500лв, а за екипировка ще отделя около 2000лв. Мисля , че ще е напълно достатъчна, да си купя сносна екипировка ?
Изображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 30 Юли 2014, 10:49

minimalcoholic написа:Сумата, която мисля да отделя за мотор е до 3500лв, а за екипировка ще отделя около 2000лв. Мисля , че ще е напълно достатъчна, да си купя сносна екипировка ?

добре си се насочил , Р6-а е много добър балансиран мотор !!! самоче щом си нов в тоя свят на мотоциклети вземи някой с теб когато тръгнеш да гледаш ( понеже с моторите много неща не се виждат просто ей така ) криви , заваряни рами , венци , разпънати вериги изпуснали колове и т.н .

не забравяй също че екипировката не е само екип , ботушки и ръкавици под тях точно са нещата които пазят. :smoke: аз си съсипах най яките дънки точно в лятен ден когато мислих че няма нужда от екип :mhihi: малко белези и лош спомен ми останаха
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Следваща

Назад към Извън Темата