Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vicho » 01 Авг 2014, 16:45

ociata написа:Самата кола, като кола, ми харесва, иначе ясно че ако имам избор бих си взел 330. Все пак до колко ще ми е мудна според вас(база за сравнение е46 184кс)? Иначе съм твърдо решен следващата кола да е автомат така или иначе. И задължително да е над 200к.с. Дизелите по-скоро ги избягвам, макар че някой 535д вече почват да изпадат в ценовия ми диапазон та нищо се не знае. Но да не се отплесвам от темата, освен че ще е по-мудна колата автомата прави ли проблеми някакви както при е46? Нещо друго нередно :roll:

Бате, ти за тия пари каква 535д ще си вземеш... не е истина! Аз не обичам големи коли, ама е60-тката друго казва, особено 535д ///м-пакидж :smoke:

е92-ката е по-пичеловска :dunno:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=374459

смя-тай!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 01 Авг 2014, 16:55

kraska написа:...Ако искате може да коментираме моята от подписа ми(няма да се обидя от лоши коментари), примерно заслужава ли си цената , трябва ли да я коригирам например или просто предразсъдъците на българина са причина за това да няма търсене.

На тази цена никога няма да получиш обаждане. Както ти казаха по-горе основния проблем е: комби, не толкова търсен мотор
бензинов с автоматични скорости. Ако искаш да си продадеш колата сваляш драстично цената. Мога да ти дам моя прогноза, но ще си силно разочарован.

ociata
По-добре 535 ще си заслужава много повече ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 02 Авг 2014, 0:06

колега определено за тая цена нямаш никакъв шанс да я продадеш....същите започват от 14000 и колкото и да е зле автомобила след поправки ремонти и т.н. да отиде макс на 17-18000 примерно....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 02 Авг 2014, 0:20

Не знам, аз не намерих кола като моята 4х4, с голямата навигация и автомат за по-малко от 16-17 хил.,да не говорим за газов инжекцион за 2 бона, чисто нови гуми и сменени всички дискове и накладки с едва ли не най-доброто на пазара + пълно обслужване гарнитури и масла и много други.... А и все пак цената на 21500 не е крайна, така че винаги има мегдан за 1 - 2 хилки надолу..... . Тоз който е купи ще е на далавера със сигурност, но за да се обеди в това, ще трябва да купи от джамбаз и да си е стегне...... Но както каза колегата по-горе , по-големия проблем е че е комби, макар да е много по-практично, фацата има значение. :)
Последна промяна kraska на 04 Авг 2014, 21:02, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: G26 M440i xdrive

Мнение от chefoto » 03 Авг 2014, 14:02

http://www.mobile.bg/11398009164349742 тази как ви се струва? Мисля да отида да я погледна тези дни. Също така някой, който е по-навътре може ли да ми каже този двигател 129 или 143 коня е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Авг 2014, 21:34

Продавачът е подминал тази информация, вероятно е 129, доколкото виждам радиото.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Авг 2014, 11:11

Колата се намира в гр. Сопот (до Карлово), не знам в какво състояние, но причината най-вероятно, е
че собственика вече има нов автомобил и този му е излишен.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Авг 2014, 11:13

chefoto написа:http://www.mobile.bg/11398009164349742 тази как ви се струва? Мисля да отида да я погледна тези дни. Също така някой, който е по-навътре може ли да ми каже този двигател 129 или 143 коня е ?

на 2рата снимка ми се стува че прага не е наместен правилно ( за подкалника е ясно че виси и има 2 пръста фуга ) и вратата сякаш има разлика незнам може и от светлината да е така .
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 04 Авг 2014, 12:45

kraska написа:Не знам, аз не намерих кола като моята 4х4, с голямата навигация и автомат за по-малко от 16-17 хил.,да не говорим за газов инжекцион за 2 бона, чисто нови гуми и сменени всички дискове и накладки с едва ли не най-доброто на пазара + пълно обслужване гарнитури и масла и много други.... А и все пак цената на 21500 не е крайна, така че винаги има мегдан за 1 - 2 хилки надолу..... . Тоз който е купи ще е на далавера със сигурност, но за да се обеди в това, ще трябва да купи от джамбаз и да си е стегне...... Но както каза колегата по-горе , по-големия проблем е че е комби, макар да е много по-практично, фацата има значение. :)

Колега - това колко си инвестирал в колата си за да е изрядна е част от играта и никой не е готов да ти плати надценката спрямо подобни на твоята кола. Освен това понеже казващ за фацата - да важна е , дори много, но по начина по който си си "накичил" колата не съм убеден ,че ефекта е положителен. Но всичко е въпрос на вкус , така че успех :yes:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 04 Авг 2014, 13:47

"накичил" ?
една добавка за предна броня и 3 ленти отпред дето се махат за секунди?, два фара за 200лв и става като преди, за мигачите от Ф-ка да не говорим - за 5 мин и се слагат старите.........
Ама да ми кажеш, че чисто нови гуми, сменени всички гарнитури дето текат на този мотор рано или късно, чисто нови дискове и накладки , обслужване на масла ремък и ролки, автомата дето смяната му на масло е 500лв с картера, 400+ лева за AGM акумулатор -нов!, аларма за 300лв дето без нея ще видиш един ...... от застраователя ако е цапнат. За газовия инжекцион изобщо няма да коментирам, т.к. си е решение на всеки...... платен данък, гражданска, регистрирана и това ако според теб няма разлика с тези на автокъщите............
п.с. И ако исках да си взема парите за това дето съм сложил, цената щеше да е 28 000лв, а не 21500 с мегдан за 1000 - 2000 лв. .т.к не съм писал, че цената е крайна. И имах в предвид фацата на седан пред комби , а не моята как съм я направил..... то ясно че е въпрос на вкус.
Последна промяна kraska на 04 Авг 2014, 21:02, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Авг 2014, 14:23

kraska написа:"накичил" ?
една добавка за предна броня и 3 ленти отпред дето се махат за секунди?, два фара за 200лв и става като преди, за мигачите от Ф-ка да не говорим - за 5 мин и се слагат старите.........
Ама да ми кажеш, че чисто нови гуми, сменени всички гарнитури дето текат на този мотор рано или късно, чисто нови дискове и накладки , обслужване на масла ремък и ролки, автомата дето смяната му на масло е 500лв с картера, 400+ лева за AGM акумулатор -нов!, аларма за 300лв дето без нея ще видиш един ...... от застраователя ако е цапнат. За газовия инжекцион изобщо няма да коментирам, т.к. си е решение на всеки...... платен данък, гражданска, регистрирана и това ако според теб няма разлика с тези на автокъщите............
п.с. И ако исках да си взема парите за това дето съм сложил, цената щеше да е 28 000лв, а не 21500 с мегдан за 1000 - 2000 лв. .т.к не съм писал, че цената е крайна. И имах в предвид фацата на седан пред комби , а не моята как съм я направил..... то ясно че е въпрос на вкус.

Еми колега пазара е такъв, няма как да си слагаш обслужването в цената и да чакаш после да я продадеш, аз лично е60-та ми коства към 1500лв да я преведа в режим да се движи без да съм сигурен че ще спре всеки момент, повечето Бг. граждани взима колата сменя едно масло с възможно по-евтино и един маслен филтър и кара, като излезне нещо бяга до моргата, ако е по-генерално продава! А лично аз със слагана допълнително аларма като видях какви мармалади е направил по-инсталацията субекта алармаджия, че като видя такава кола и бягам като дявол от тамян, даже преди е60-та ходих да гледам една страхотна е46-та доста скъпа и точно допълнителанта аларма ме спря да я взема! Просто направил си си колата, явно имаш странене вкус към комбитата, покараи я 4-5 години и тогава я дай на ниска цена, защо я продаваш толкова скоро?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 04 Авг 2014, 15:07

Алармата е 6 точки, по ОБД работи с колата и работи перфектно, затова е толкова скъпа. Иначе май си прав за това за обслужването.......... макар, че тези пари ще ги дадат не веднага може би, но искат не искат пак ще ги дадат. Както и да е , до месец ако не е продам си я оставям. Комби взех заради количката на малкото. Изненадващ спад на доходите е причината засега да искам нещо по-евтино временно да карам. Както и да е, вече по темата.....................

Потребител
Аватар
Кара: ше е 46 320DA Facelift
Мечтае да кара: i8

Мнение от pharaone » 04 Авг 2014, 16:47

За разлика от повечето колеги тук ,аз търся точно комби ,но се интересувам от 2-ка дизел автомат.
В Неделя ще ходя да гледам тази кола :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11405361367985610
Изчетох целия раздел и за Е90-ките и мненията на колегите. Дори писах на колегата Tanuno,но човека не е от София и е зает та няма да може да ме придружи при огледа.
Ще съм ви благодарен да споделите мненията си и дали имате някакви забележки. Като изключим ,че не търсех м-пакет това е колгата ,която искам ,но цената ми идва малко висока.
Така или иначе ако ми хареса ще се разбираме за преглед в Мирафиори ,но не пречи да си кажете мнението.
Поздрави :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Авг 2014, 16:55

Щом тази цена ти е висока, не търси дизел, не можеш да го поддържаш. Иначе колата изглежда чудесно на обява.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: ше е 46 320DA Facelift
Мечтае да кара: i8

Мнение от pharaone » 04 Авг 2014, 17:56

Благодаря за бързия отговогор : Leon
Цената не ми е висока, а малко висока говоря за разлика от порядъка на 1к.
До преди няколко месеца карах е46 320ДА Face ,която беше в безупречно състояние и не беше пестено от към консумативи, Явор от Мирафиори може да потвърди.
За мое огромно съжаление и автоджамбазите са били на същото мнение и една хубава Майска вечер са я задигнали.
Ако може да споделиш дали имаш някакви забележки ще ти бъда благодарен.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93