Сградно затъмняващо фолио за прозорци?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Сградно затъмняващо фолио за прозорци?
Здравейте,
Търся мнения от опит за затъмняване на прозорци на апартамент с фолио. Гледам по нета 3M и Llumar много се хвалят как пестят енергия, предпазват от вредни UV лъчи и т.н., но наистина ще ми бъде от голяма ползва някой да сподели малко впечатления от първа ръка.
Моя "проблем" е следния. Хола ни е с огромни прозорци с прекрасна гледка, но сме на първия етаж над магазин и точно под нас е нещо като "мегданя" на квартала и особено лятото между 18:00 и 20:00 а и през останалото време е доста населено (т.е. пълно със селяни
) и като си седиш в хола до прозорците се чувстваш като на театрална сцена
Доста е некомфортно и имаме нужда от повече уединение. Ясно е че със щори или пердета ще се реши проблема, но ми се иска нещо по-хитро за да постигна по добър компромис с гледката и цялостната осветеност на помещението. Затова и се сетих за фолиата.
Въпросите ми основно са:
- постига ли се достатъчно добър компромис между огледалност отвън и осветеност отвътре?
- има ли го обратния ефект вечер като включим лампите да светнем отвън?
както и всякакви други впечатления от първа ръка..
Търся мнения от опит за затъмняване на прозорци на апартамент с фолио. Гледам по нета 3M и Llumar много се хвалят как пестят енергия, предпазват от вредни UV лъчи и т.н., но наистина ще ми бъде от голяма ползва някой да сподели малко впечатления от първа ръка.
Моя "проблем" е следния. Хола ни е с огромни прозорци с прекрасна гледка, но сме на първия етаж над магазин и точно под нас е нещо като "мегданя" на квартала и особено лятото между 18:00 и 20:00 а и през останалото време е доста населено (т.е. пълно със селяни

Въпросите ми основно са:
- постига ли се достатъчно добър компромис между огледалност отвън и осветеност отвътре?
- има ли го обратния ефект вечер като включим лампите да светнем отвън?
както и всякакви други впечатления от първа ръка..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Re: Сградно затъмняващо фолио за прозорци?
А не е ли най добрия вариант да си смениш стъклата ? Остъкляването със стъкла STOPSOL осигурява соларна защита, като отразява излъчената от слънцето топлина.
Благодарение на твърдото си покритие (тънък слой от метални оксиди, нанесен чрез пиролизен процес), STOPSOL е силно устойчиво на надраскване и зацапване.
Рефлексното остъкляване допринася за повишено уединение и оптимален визуален комфорт.
Цветовата гама също е доста богата.
STOPSOL Classic
Clear /безцветно/, Bronze /бронзе/, Grey /сиво/, Green /зелено/ с кехлибарено отражение,
STOPSOL Supersilver
Clear /безцветно/, Grey /сиво/, Green /зелено/, Dark Blue /тъмно синьо/ с лек сребрист оттенък и
STOPSOL SilverLight
PrivaBlue /синьо/ със синкав нюанс
Благодарение на твърдото си покритие (тънък слой от метални оксиди, нанесен чрез пиролизен процес), STOPSOL е силно устойчиво на надраскване и зацапване.
Рефлексното остъкляване допринася за повишено уединение и оптимален визуален комфорт.
Цветовата гама също е доста богата.
STOPSOL Classic
Clear /безцветно/, Bronze /бронзе/, Grey /сиво/, Green /зелено/ с кехлибарено отражение,
STOPSOL Supersilver
Clear /безцветно/, Grey /сиво/, Green /зелено/, Dark Blue /тъмно синьо/ с лек сребрист оттенък и
STOPSOL SilverLight
PrivaBlue /синьо/ със синкав нюанс
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Както си написал сам, вечер няма да има ефект от фолиото при светеща лампа.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То фолиото си е като на колите. Светнеш ли край, същото важи и за фабрично затъмнените джамове. Преди години апартамента ни беше с такива- през деня са отгледално черни. Вътре е леко по-сумрачно сравнено с чисто стъкло ама ако ти е с южно изложение е супер.
Вечер само пердета те оправят.
Вечер само пердета те оправят.
- b2
- старши ентусиаст
-
Точно изложението е юг-югозапад и ще е ОК. Ефект като от по-светли слънчеви очила ще е супер.
То така или иначе ще има щори или пердета, така че вечерта при светната лампа те ще помагат.
@ivoo сигурно не е невъзможно, но дали има смисъл? Тези същите плюсове ги пишат и за фолиата..
То така или иначе ще има щори или пердета, така че вечерта при светната лампа те ще помагат.
@ivoo сигурно не е невъзможно, но дали има смисъл? Тези същите плюсове ги пишат и за фолиата..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Едни плътни тюлени пердета вечер ще показват само силуетите вътре. Дали със затъмнени или не прозорци все тая. Единствения ефект е денем, когато така или иначе вътре и без перде почти не се вижда.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Със сигурност фолиото е по-евтиния вариант а ефекта е същия като със затъмнените стъкла дори и по-добър по отношение на шумоизолация и топлоизолация. Но колкото и да е степента на пропускливост (огледалност) видимостта е в посока от по-тъмното към по-светлото.
- b2
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Едни плътни тюлени пердета вечер ще показват само силуетите вътре. Дали със затъмнени или не прозорци все тая. Единствения ефект е денем, когато така или иначе вътре и без перде почти не се вижда.
Ами точно че при мен не е така. Денем се вижда всичко перфектно отвън навътре, което адски много ме дразни. И изглежда, че фолиото ще реши този проблем. А за вечерта - пердетата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми нямаш много избор за през деня тогава. Аз пазя добър спомен от тия нашите затъмнени джамове.
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 22:24, променена общо 1 път
- b2
- старши ентусиаст
-
Търси в google Llumar и 3M са най-добрите.
Аз не бих се захванал сам да си го слагам ако не съм го правил преди..
Иначе поставянето по-лесно ми изглежда от на автомобилно стъкло ама все пак..
Аз не бих се захванал сам да си го слагам ако не съм го правил преди..
Иначе поставянето по-лесно ми изглежда от на автомобилно стъкло ама все пак..
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
+1 за огледални прозорци. От няколко месеца съм с такива и отвън навътре почти нищо не се вижда (а пък ако слънцето свети срещу прозореца, наистина е напълно огледално). Не знам какви се водеха стъклата за да потърсиш, но се огледай за такива ако имаш възможност (пък и ако ти хареса как се вижда), макар че фолиото ще е много по-евтино и по-лесно за монтаж...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- b2
- старши ентусиаст
-
При мен дограмата вече е на място и не си струва разправията и разходите за смяна на целия стъклопакет.
Пък и повече ми харесва варианта с фолио, което аз си избера след проучване, защото ще си взема най-най-доброто и най-подходящото било то на 3М, Llumar или други.
А когато взимаш готов прозорец производителя му гледа доста други неща, най-вече себестойността на крайния продукт и качеството на отделните материали остава на заден план. А и избора на цветове, типове, модели, затъмняване и т.н. не вярвам да е толкова богат както на пазара на фолиа.
Пък и повече ми харесва варианта с фолио, което аз си избера след проучване, защото ще си взема най-най-доброто и най-подходящото било то на 3М, Llumar или други.
А когато взимаш готов прозорец производителя му гледа доста други неща, най-вече себестойността на крайния продукт и качеството на отделните материали остава на заден план. А и избора на цветове, типове, модели, затъмняване и т.н. не вярвам да е толкова богат както на пазара на фолиа.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Хубаво лятото затъмняваш, ама зимата в 2 часа ще трябва да пускаш лампата у вас с тия фолиа.
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 22:24, променена общо 1 път
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2