Начупих една кола на светофар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Начупих една кола на светофар

Мнение от bum_bum » 12 Авг 2014, 18:30

Кво се вживяхте. Днес е бил, утре ще го бият. Кво толкова е станало?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Авг 2014, 18:45

Моралисти бе остави да си кажат нещата, в които сами не вярват.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2014, 18:46

Само, че не съм прочел някой да се жалва, че е бит. Всеки е мега як и винаги бие всички :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Авг 2014, 18:51

Под достойнството е да се признае поражение, пък и къде къде по-мачовско е да напишеш тема - Натроших кола, ограбих и изнасилих бабка или убих циганин ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Авг 2014, 18:51

Учтивостта и любезността не коства абсюлютно нищо ;)
Дори в момента, в който не си виновен, не пречи да се усмихнеш и да махнеш с ръка.

Вярвате или не, един комплексиран и агресивен човек срещу вас никога няма да очаква такава реакция.
Това не ви прави "путьо",а ви прави по-мъдрия и разумен от двамата. :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Авг 2014, 19:37

Слагай си го на оная работа и хич да не ти е! Мен преди време не ме пусна един на 60+ години с някакъв джип да го изпреваря 4-5 пъти. Направо ми кипна. Имаше жп прелез,светеше червено и спря и аз зад него. Слязах,питах защо така се получава,а отговора му беше,че той бил пред мене и той определял правилата :kuku: Изпуснах му едната гума,даже и не излезе от джипа,и си тръгнах! :mhihi: Тъпаци колко щеш :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Авг 2014, 21:15

CTORH написа:Само не разбирам защо някои хора пишат за избягал от местопроизшествие, алкохоли, взимане на книжка и т.н. Къде го видяхте това произшествие? Нито са се блъснали колите нито нищо, просто колегата слезнал, счупил му там квото счупил и си тръгнал. Аз не виждам никъде тук ПТП. Даже случая според мен изобщо няма нищо общо с КАТ, това си е обикновена хулиганска проява. :dunno:

Тук си много прав, няма да го дърпат по подобни обвинения! И повечето хора са прави, че ако потърпевшият пусне просто една жалба, може и да се размине...НО! Ако си хване адвокат и заведе дело от частно-правен характер за увреждане на чужда собственост по чл.216 от НК, чупещият стъкла го грозят до 5 години затвор! В случая, ако се касае само за едно стъкло...и това е предвидено в този член, за маловажни случаи, до 6 месеца затвор.
Не знам защо някои омаловажават случката, никак не е безобидна...
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 12 Авг 2014, 21:34

Nasko_ написа:
CTORH написа:Само не разбирам защо някои хора пишат за избягал от местопроизшествие, алкохоли, взимане на книжка и т.н. Къде го видяхте това произшествие? Нито са се блъснали колите нито нищо, просто колегата слезнал, счупил му там квото счупил и си тръгнал. Аз не виждам никъде тук ПТП. Даже случая според мен изобщо няма нищо общо с КАТ, това си е обикновена хулиганска проява. :dunno:

Тук си много прав, няма да го дърпат по подобни обвинения! И повечето хора са прави, че ако потърпевшият пусне просто една жалба, може и да се размине...НО! Ако си хване адвокат и заведе дело от частно-правен характер за увреждане на чужда собственост по чл.216 от НК, чупещият стъкла го грозят до 5 години затвор! В случая, ако се касае само за едно стъкло...и това е предвидено в този член, за маловажни случаи, до 6 месеца затвор.
Не знам защо някои омаловажават случката, никак не е безобидна...

Ако си хване адвокат, само ще си плати дебелия адвокатски хонорар :mhihi: Колегата по-горе нали беше писал , че си е хващал адвокат. Айде слезте на земята, много американски филми гледате . 5 години за счупено стъкло, сигурно и на кол ще го набучат ако му е счупил фара да речем :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Авг 2014, 21:53

alekangg написа:Само, че не съм прочел някой да се жалва, че е бит. Всеки е мега як и винаги бие всички :D

Е то ако скачаш така е редно все някога да отнесеш и ти джалафа. Тва, че не си признаваме е друга работа :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 12 Авг 2014, 22:13

Хех, преди време имах подобен случай - без да искам засякох един - наистина не го видях в огледалото и си се престроих, последва клаксон и т.н. пуснах аварийни, ръце вдигах, ама явно не бяха достатъчни да се кротне въпросния та на следващото кръстовище спирам - той до мен. Свалям стъклото извинявам се и т.н. Отговор: "Да ти *** ******* **** ** **!" съчетан с жестове. Падна ми малко пердето слязох от колата, отворих му задната врата изплюх се демонстративно на седалката, оставих вратата му отворена, качих се в колата и потеглих.

Та има и по-невинни и същевременно по-гнусно-просташки методи за такива саморазправи, както ти казаха колегите по-горе ако искаш да се измъкнеш намери някой да каже че е бил с теб в колата по това време, минали сте по този маршрут но нито той нито ти имате спомен да се е случило нещо такова - стигнали сте крайната точка и пътуването е било нормално.

Вече ако искаш да си играеш можеше ти да си запишеш неговия номер и да си направиш щета по колата и после да кажеш че той ти я е причинил :mhihi:

П.П. ако направиш последното искам тема тук и редовни доклади за хода на разследванвето/делото - ще се абонирам за тая тема :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 12 Авг 2014, 22:54

Надявам се темата да не се заключва и ако може авторът да ни държи в течение как се развиват нещата. Не че искам сеир, просто би било полезно всеки да знае какво се случва след реални действия при подобна ситуация на пътя (може и цял ден да псуваш по някой, друго е да му строшиш колата или него самия...или той теб :lol: ). В момента в София, заради огромния трафик по начало и заради ремонтите по ключови артерии, е абсолютен ад в някои часове на деня. Като добавим изобилието от неадекватни шофьори, нормално е да се стига до агресивни ситуации. Имам наблюдения, че човек и без причина може да стане част от такава ситуация на пътя, после ходи обяснявай кой какво помни и кой какви свидетели има...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 12 Авг 2014, 23:01

deyan-enchev написа:Моралисти бе остави да си кажат нещата, в които сами не вярват.

Да, жалко е колко голям процент от хората тук се правят на такива каквито не са....
Толкова пък един да не каза - "Разбирам те колега, и на мен ми е кипвало" и тн. Защото средата в София, може да те доведе до всякакви психически състояния и неконтролируеми действия (за това не смятам коментарите на колегите от Мало Конаре, Долно Каменаре и други села с население 30 човека, за обективни)... Айде случило се, извинил се е, онзи е можело да му тегли една майна и готово. Това което е направил след това е буквално да си е търсил проблеми и е логично да си ги намери, освен ако колегата не е някой майстор джедай с невероятно здрава нервна система или душевно болен непукист. Ако някой е трябвало да спре първи с простотиите, то това определено е бил шофьора на "скъпия Голф"

Със здраве. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Авг 2014, 23:27

Другият път като му счупят носа, заради поредната тъпотия, ще ти го пратим да го утешаваш ;)

Ако возите подрастващ в колата си, ще тръгнете ли да се правите на мъже ?
Замисляли ли сте какъв пример сте, щото рано или късно тва ви очаква.
А, един добър родител трябва да е балансиран характер.
Какви хора ще израстнат те, ако са свидетели как баща им избухва заради засичена на пътя и тръгва да бие хората ?!
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 12 Авг 2014, 23:52

Да бе влизаме му в положението...Просто няма право да разрушава чужда собственост и да нанася телесни повреди без да има нужда от самозащита..
Псувай го показвай му средни пръсти и до там без да ти посегне на теб или семейството ти си седиш в колата,казвам за хубаво щото и на мене така ми влезнаха в положението и полицаите ми влезнаха в положението и дознатела и той ми влезна в положението да не казвам прокурора как ми влезна в положението..айде добре в моя случай беше по груба случката но то един път като ти се размине и си мислиш,че си безнаказан...
Та от тоя случай натам въобще не съм станал мек с турбо-мма хулигано-гладиаторите на пътя.Просто изчаквам момента както се изрази един адвокат по наказателно право "в който съм застрашен за живота и здравето ми"...
Така си мисля аз ама всеки си знае...
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 12 Авг 2014, 23:53

ogata написа: и тръгва да бие хората ?!

дай пак

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата