Help за избор на колело
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Help за избор на колело
Извинявам се, че малко бягам от темата, но на колоездачите как ви се струва идеята за колело с рамка от дърво - тропически видове разбира се с необходимата здравина и устойчивост. Не съм пиян (още) сериозен е въпроса.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
BMW_RIDER написа:Извинявам се, че малко бягам от темата, но на колоездачите как ви се струва идеята за колело с рамка от дърво - тропически видове разбира се с необходимата здравина и устойчивост. Не съм пиян (още) сериозен е въпроса.
На мен ми се струва добре - естетически. Иначе много-много предимства други няма като че ли.... ама пък ако го надереш можеш да си го китосаш и лакираш да е пак като ново

Е, има и Renovo ама там цената ни мъ кефи

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
BMW_RIDER написа:Извинявам се, че малко бягам от темата, но на колоездачите как ви се струва идеята за колело с рамка от дърво - тропически видове разбира се с необходимата здравина и устойчивост. Не съм пиян (още) сериозен е въпроса.
Аз бих подкрепил идеята ти доста интересно и футуристично би било. Все пак има детски тротинетки от дърво по парковете сигурно сте виждали децата да се бутат с такива

Все пак си мисля централното движение дали би се държало на дървото, макар че може да се измисли подходяща конструкция. Каплите биха били може би проблем от към якост и здравина тип колела на каруци. Но няма невъзможни неща. Аз бих помислил върху дървена рамка и метални части по нея с класически дизайн

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
spower написа:BMW_RIDER написа:Извинявам се, че малко бягам от темата, но на колоездачите как ви се струва идеята за колело с рамка от дърво - тропически видове разбира се с необходимата здравина и устойчивост. Не съм пиян (още) сериозен е въпроса.
Аз бих подкрепил идеята ти доста интересно и футуристично би било. Все пак има детски тротинетки от дърво по парковете сигурно сте виждали децата да се бутат с такива![]()
Все пак си мисля централното движение дали би се държало на дървото, макар че може да се измисли подходяща конструкция. Каплите биха били може би проблем от към якост и здравина тип колела на каруци. Но няма невъзможни неща. Аз бих помислил върху дървена рамка и метални части по нея с класически дизайнето един пример: http://www.commencalownersclub.com/inde ... pic=5090.0
Да чисто за рамката говоря, колела, предавки задвижване естествено от метал. Току що разгледах тези Renovo които колегата спомена, не виждам проблем да се направи нещо малко по елементарно като форми за доооста по малко пари. Още повече те ползват орех и ясен в конструкцията, които са хубави дървета, но далеч от здравината и устойчивостта на някой тропически видове.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Sorry за off-a: Ако го навали дъжд педалите ще затегнат като на неподдържан мотор буталата. ХИХИХИ
@bum_bum - твоя байк фикснат ли е?
@bum_bum - твоя байк фикснат ли е?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То тогава бях с Трек-а

speeder88 написа:@bum_bum - твоя байк фикснат ли е?
Според както ми е кеф. Главината е флип-флоп, може и фикси, може и сингъл.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С един или максимум два венеца на средното - това изобщо не са лоши варианти .Ако искаш само един нищо не пречи да се смени с една плоча с повече зъби .Отпада предния дерайльор и селектора .
Колело който купува за първи път само на място с проба - тест драйв
Щото после има схванах се ,боли ме г..а ,гърба краката и т.н .
Да избираш колело по фаца е най сигурния начин да се нахендриш на някой боклук .
Типа на рамката е най важното нещо в целия избор .Като ви допадне позицията на педалиране и ви е достатъчно удобна седалката и рамката като размери ,можете да гледате и за предавки и механизми и друго оборудване .
По принцип машинките от тип ревошифт обичат да ги слагат за намаляне на общата цена но са боклук. Машинки само с фиксирани позиции .При всички случай велосипед за 500лв ще е с калпава окомплектовка така че си предвидете 100на лева поне за подмяна на някой части за що годе нормално каране.
Колело който купува за първи път само на място с проба - тест драйв

Да избираш колело по фаца е най сигурния начин да се нахендриш на някой боклук .
Типа на рамката е най важното нещо в целия избор .Като ви допадне позицията на педалиране и ви е достатъчно удобна седалката и рамката като размери ,можете да гледате и за предавки и механизми и друго оборудване .
По принцип машинките от тип ревошифт обичат да ги слагат за намаляне на общата цена но са боклук. Машинки само с фиксирани позиции .При всички случай велосипед за 500лв ще е с калпава окомплектовка така че си предвидете 100на лева поне за подмяна на някой части за що годе нормално каране.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Друго не маловажно нещо, което трябва да съобразиш е размера на рамката. Измери си разстоянието от земята до чатала и в някой онлайн калкулатор за размер на рамки си сметни кой размер е подходящ за теб. Негативите от рамка, която не е по мярка могат да бъдат доста сериозни.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
bum_bum написа:Че какво лошо да зарибим човека по колелата с една скорост.
Рамката е Долан Прекурса. Вилката Алпина карбон сайклокрос (бих предпочел пистова май). Каплите Мак 1. Тежки са ама пък бая здрави, карам го като МТБВенците и курбела са Стърми арчър (ФСТ е модела на предния). Седалката Селле Сан Марко карбон (не препоръчвам ако нямаш здрав гъз). Спирачката е неква временна от 100 години вече, но не намирам някаква читава в бяло и зелено.
Пистовата геометрия е страшна за града. Управлява се много точно и прецизно. Средната скорост на градско ми е 20км. Вдига 70 по надолнище. Като му свикнеш и баира не е проблем. 100 пъти вече ходих до Бистрица, Железница, Плана, Ковачевци, Поповяне.
Първо мерси за инфото

аз съм се зарибил по така наречените "fixie"

Преди месец карах такова и направо се влюбих

Иначе съм се спрял на това

само още си разменяме имейли с пичовете за педалите и ще пътува за бг

п.п. за тези който не са чували за "fixie", това е колело на което педалите се въртят постоянно, тоест почивка няма

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Малко съм объркан. Човека е написал, че ще кара велосипеда в града, половинага колеги му предлагат планински спринт и крос, другата половина - шосейни велосипеди на цена няколко пъти над бюджета. Jordana много добре те е насочил.
Бих ти препоръчал планински тип велосипед, защото все ще се наложи да минеш през някой бордюр, или през горичка. На първо място (след избора на тип колело) е избора на правилен размер рамка. Важно е, човек да не прави компромис с това, защото, както колегата вече спомена, това ще води до дискомфорт в карането (и някои други органи
)
Тук можеш на базата на височината си да прецениш какъв размер рамка ти трябва: http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564
Вело сезона вече е към своят край и със сигурност ще можеш да се възползваш от намаления по магазините.
Ето ти няколко предложения в твоят ценови диапазон:
http://bikescenter.bg/cross-bg/cross-grip-921-bg (голям кеф си е голямата "джанта") - 29 инча капли. Поради това, тези колелета имат по-голяма инерция и возят малко по-меко през неравности. Аз също карам подобно колело, но на американска фирма.
http://bikescenter.bg/cross-bg/cross-gr ... ASC&page=2 - това също влиза в бюджета ти. Вярно не е с кой знае какви компоненти, но пък като го купиш и покараш ще разбереш дали тая работа е за теб или не. Ако е само за возене, ще ти върши работа. Ако пък се запалиш...ще го ъпгрейднеш
http://www.pazaruvaj.com/velosipedi-c10 ... p47969747/ Спринт също за вариант.
Успех!
Бих ти препоръчал планински тип велосипед, защото все ще се наложи да минеш през някой бордюр, или през горичка. На първо място (след избора на тип колело) е избора на правилен размер рамка. Важно е, човек да не прави компромис с това, защото, както колегата вече спомена, това ще води до дискомфорт в карането (и някои други органи

Тук можеш на базата на височината си да прецениш какъв размер рамка ти трябва: http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564
Вело сезона вече е към своят край и със сигурност ще можеш да се възползваш от намаления по магазините.
Ето ти няколко предложения в твоят ценови диапазон:
http://bikescenter.bg/cross-bg/cross-grip-921-bg (голям кеф си е голямата "джанта") - 29 инча капли. Поради това, тези колелета имат по-голяма инерция и возят малко по-меко през неравности. Аз също карам подобно колело, но на американска фирма.
http://bikescenter.bg/cross-bg/cross-gr ... ASC&page=2 - това също влиза в бюджета ти. Вярно не е с кой знае какви компоненти, но пък като го купиш и покараш ще разбереш дали тая работа е за теб или не. Ако е само за возене, ще ти върши работа. Ако пък се запалиш...ще го ъпгрейднеш

http://www.pazaruvaj.com/velosipedi-c10 ... p47969747/ Спринт също за вариант.
Успех!

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Jordana написа:С един или максимум два венеца на средното - това изобщо не са лоши варианти .Ако искаш само един нищо не пречи да се смени с една плоча с повече зъби .Отпада предния дерайльор и селектора .
Аз съм с две плочи отпред и без дерайльор - като видя накъде отиват нещата просто местя веригата ръчно.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
GKuzmanov написа:аз съм се зарибил по така наречените "fixie"и мислех, че и ти си с такова, ама съм се объркал.
Преди месец карах такова и направо се влюбихсупер леко (няма никакви жила скорости и прочие който да тегнат), може да си го носиш навсякъде, със задно и без спирачка ... е няма такава лудница, а пък ако е валяло си е 80% БМВ по адреналин
![]()
Фикси си е когато искам. Повечето са така, с двупосочна главина отзад, една фиксирана и една свободна скорост.
chris_barnes написа:Малко съм объркан. Човека е написал, че ще кара велосипеда в града, половинага колеги му предлагат планински спринт и крос, другата половина - шосейни велосипеди на цена няколко пъти над бюджета. Jordana много добре те е насочил.
Размера на рамката, дължината на курбелите, дължината на лапата и височината и са важни за удобството и мисля се подразбират че трябва да се изберат според височината и дължината на краката/ръцете. За това е добре да се вземе колелото от специализиран магазин, където евентуално ше се получи комптерентен съвет или поне ако си избере нещо различно ще може да се смени на момента като цената на старата част ще се приспадне.
Аз скъпи колела не съм предлагал, Айцига в началото дето дадох линк е под 600лв с доставката. Ако ще предлагаме нещо по-скъпо типично градско бих предложил това. http://www.ram-bikes.com/bikes/ct/ Едни гладки гуми му трябват и тва ще хвърчи из града.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Велосипеда е страхотен .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5