Въпрос за FCE и TOEFL

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Въпрос за FCE и TOEFL

Мнение от masimo » 21 Авг 2014, 17:12

Здравейте колеги,
някой от вас притежава ли един от въпросните сертификати за владеене на английски.
Въпроса ми е кой е по признат към момента за работа в Англия. Става въпрос само за работа, а не университети.

Видях, че цената и за двата е горе долу равна. Между 300лв и 400лв, като FCE е безсрочен, докато TOEFL е с валидност 2год, както и IELTS (с него не съм много запознат).

Онлайн или физически ти дават сертификата и как става удостоверяването, че имаш такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Re: Въпрос за FCE и TOEFL

Мнение от speedaddict » 21 Авг 2014, 18:30

Здрасти,

Аз имам и трите сертификата на Cambridge (FCE, CAE, CPE) и декември взех и TOEFL. Като цяло изпитите на Cambridge са доста по-различни като формат от TOEFL, но според мен FCE е доста по-лесен от TOEFL. За работа не знам как стои въпроса, но през юли тази година въведоха закон в Англия, с който TOEFL вече не се признава в нито един английски университет, та може да има нещо такова и за работа, но не съм информиран. С IELTS и аз не съм изобщо запознат.

Иначе сертификатите на Cambridge се получават физически, подписани и заверени от директора на Cambridge ESOL Examinations. Моите всички дойдоха 3-4 месеца след като ми излезнаха резултатите от изпитите.

За TOEFL трябва да се регистрираш в сайта им и после там ти идват резултатите около 14 дни след изпита, но може и да отбележиш при регистрацията за изпита, че искаш да ти изпратят и в хартиен вариант сертификата. Аз не го направих, защото струваше още някакви долари, а университетът ми прие и скрийншот на резултата и те си провериха сами. Мисля обаче, че е добре да имаш и хартиен сертификат за работа.

Това е директно от сайта на cambrdgeenglish за FCE:

- Cambridge English: First is an upper-intermediate English language exam. You can use it to help you:

study in English at foundation or pathway level
work in an English-speaking environment
live independently in an English-speaking country.

Това е линк към официална информация за изпита: http://www.cambridgeenglish.org/exams/first/

Според мен е добре да се свържеш с евентуален работодател и да питаш кое биха приели, за да си сигурен кое да вземаш, че си искат подготовка. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 21 Авг 2014, 20:23

Здравей,
благодаря за изчерпателния отговор :yes: На този етап се насочвам първо към FCE, още повече, че е и безсрочен.

Бих те попитал къде си карал сертификатите и дали може да препоръчаш място за подготовка и взимаме на изпита. Тук намирам 5 официални места за подготовка в София: http://www.cambridgeenglish.org/find-a- ... am-centre/

Иначе като цяло работодателите нямат изисквания за сертификати, но при положение, че си чужденец е добре да имаш нещо черно на бяло. Един вид да покаже, че имаш възможност да се справиш с езиковата бариера, поне до някъде.

Поздрави,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 21 Авг 2014, 20:26

masimo написа:Здравей,
благодаря за изчерпателния отговор :yes: На този етап се насочвам първо към FCE, още повече, че е и безсрочен.

Бих те попитал къде си карал сертификатите и дали може да препоръчаш място за подготовка и взимаме на изпита. Тук намирам 5 официални места за подготовка в София: http://www.cambridgeenglish.org/find-a- ... am-centre/

Иначе като цяло работодателите нямат изисквания за сертификати, но при положение, че си чужденец е добре да имаш нещо черно на бяло. Един вид да покаже, че имаш възможност да се справиш с езиковата бариера, поне до някъде.

Поздрави,

Аз имам FCE, подготовката ми беше в училища Европа.Сертификата определено върши работа, защото съм го давал на интервю за работа, и бяха доста впечатлени (не че е нещо невероятно, ами просто останалите кандидати масово носеха дипломи за завършена езикова гимназия, или преминат курс по език), и получих даже и въпрос дали е истински.Предполагам, че е заради другите кандидати де, но все пак с него си една стъпка пред другите.Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 21 Авг 2014, 20:52

Здравей колега, не знам точно за какъв тип/сфера работа желаеш да се развиваш, но аз доста работи съм сменил в УК и никога не са ми изисквали какъвто и да е сертификат. То интервютата са си на английски и така имат доста добра представа на какво ниво ти е английския.

Иначе аз като заминавах бях изкарал IELTS за магистратурата и ТОЕFL за всеки случай, но освен за университета (дори и за там в последствие се оказа, че не ми е бил необходим) за друго никога не са ми вършили работа. Това все пак беше преди години де, сега може и да е друго.

Иначе до колкото съм чувал в Британика подготвяли добре. Това е информация от втора ръка де, да не те подведа, но така съм чувал.

Успех!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от masimo » 22 Авг 2014, 1:43

520i написа:Здравей колега, не знам точно за какъв тип/сфера работа желаеш да се развиваш, но аз доста работи съм сменил в УК и никога не са ми изисквали какъвто и да е сертификат. То интервютата са си на английски и така имат доста добра представа на какво ниво ти е английския.

Иначе аз като заминавах бях изкарал IELTS за магистратурата и ТОЕFL за всеки случай, но освен за университета (дори и за там в последствие се оказа, че не ми е бил необходим) за друго никога не са ми вършили работа. Това все пак беше преди години де, сега може и да е друго.

Иначе до колкото съм чувал в Британика подготвяли добре. Това е информация от втора ръка де, да не те подведа, но така съм чувал.

Успех!

Разбира се, това е така. Но тук говорим за преди интервюто, където кандидате се филтрират по документи, сертификати и стаж. Такъв сертификат може да помогне, било то и малко. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: A6 4G 3.0T Stage 2

Мнение от speedaddict » 22 Авг 2014, 12:53

Поздрави,

Аз живея в Гоце Делчев и се подготвях тук в едно училище и останах много доволен (от 5 клас започнах и завърших в началото на 12 клас всичко), но за София нямам никаква информация кой е добър. Иначе ако имаш времето и мотивацията, дори да не ти искат сертификат, според мен е добре да го изкараш. Няма по-добра инвестиция от тази в образованието, винаги може да ти свърши работа. :)

Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от goshevv » 22 Авг 2014, 13:37

speedaddict написа:

Поздрави,

Аз живея в Гоце Делчев и се подготвях тук в едно училище и останах много доволен (от 5 клас започнах и завърших в началото на 12 клас всичко), но за София нямам никаква информация кой е добър. Иначе ако имаш времето и мотивацията, дори да не ти искат сертификат, според мен е добре да го изкараш. Няма по-добра инвестиция от тази в образованието, винаги може да ти свърши работа. :)

Успех!

Аз карах курсовете и съответно изпита за FCE в Британика и мога с две ръце да ти ги препоръчам. Наистина е малко по-скъпо от другите места по мои спомени, но пък всичко е на ниво, от преподавателите, до отношението.

Назад към Извън Темата