Мнение за Ауди А3 1.6

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение за Ауди А3 1.6

Мнение от hacker4eto1 » 26 Авг 2014, 14:59

Колеги не съм объркал форума ме ме нападайте преждевременно искам да допитам дали някой има досег и някакви наблюдения относно въпросното возило.
Сега сме в период на търсене на автомобил за приятелката ми която те първа кара курсове и скоро живот и здраве ще вземе книжка.
Каквото и да правя както и да я убеждавам харесала си е А3 тези преди фейса за другите нямаме такива средства..
Да започна първо от бюджета 4,5к.
Аз и набивам идеята за тази сума да вземем една корса Ц към 2000 2001 са от 3к до 4к 1,4 мотора и да си джитка градско,но уви иска А3 (женски инат :conf: ).
Чета гледам ами навсякъде пише за този модел ,че караш ГОЛФ поддържаш Мерцедес... за първоначално обслужване 650 лева...Аз 2,8 ка (е46) го обслужих за 250.. и за 2 години да чукна на дърво сериозни работи не съм правил освен детските болести за модела..
Окачването преди фейса е по-добре след фейса цените гонят хилядарката :censored: уникално тясна ми се струва и доста ниска...
Сега минаваме през лекцията защо Бензин ,а не Дизел (фен съм на бензина и максимата по-вече разходи ежедневно за гориво ,по малко разходи в сервиза).
Много ще се радвам на точни коментари ,а не да спориме сега ,че съм объркал форума и защо не си вземе един компакт или друго от нашата марка.
Ако бях на нейно място за тези пари ще си взема една добра корсичка и ще се моля ЕКОТЕКА да е от добрите и не толкова гладните за масло мотори,но уви искаме а3....
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Мнение за Ауди А3 1.6

Мнение от ивчо » 26 Авг 2014, 15:08

Само давам насока ...
http://www.mobile.bg/11405783883225374
Три такива фирмени имаме, и само консумативи за близо 8 години ..
Мога да ти пратя да речем сервизната история на едната !
И забравяш там за разни недовършени олимпЯди и задраски кръгчета ..
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 26 Авг 2014, 15:10

насково един приятел взе на бартер точно такова ауди а3 1.6 червено с рекаро окачване и т.н що годе добро на вид с есктри , 2 седмици му се радваше като го вкара в сервиза 400лв за климатика ( кво точно не разбрах ) не работеше и още 400лв облужване ролки ремъци масла и т.н и го бартероса за ямаха р6 .... :dunno: ако вземете лачена кола ще и се радвате .... ако вземете шрот ще правите :driving:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар
Кара: Найка :)
Мечтае да кара: е38 740i, A8 D3

Мнение от Angel152 » 26 Авг 2014, 15:18

Колега,слушай от първа ръка.Тази кола не е за теб.Ауди а3 1.6 е най-убития двигател.Не мога да ти опиша за какво става дума.Обслужването му не е много евтино,гори и масло (ако не е поддържан).Разхода 8,10 градско ,смятам че е прекалено много за този двигател.По лошото от двигателя в тази кола е само скоростната кутия.Много често се чупи и е скъпа за ремонт.Това е от мен.Не си купувай такова ще се жаляваш жестоко.По-добре 1.9 тди колкото и милионник да е в пъти по-добре и към вървеж и към разход.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 26 Авг 2014, 15:24

колкото по-дълго се ровя в "форума" на другата марка толкова повече разбирам ,че водна помпа, дебитомер, термостат, клеморед, държачи на стъклата, тампони на носачите на няколко месеца сме абонирани за тях..Клеморед 100 лева (често се сменял)...Задната седалка била за украса дори и жена да я кара :shock:
1,6 слаб мотор за това купе ,картерите с нашите дупки се стъргали често :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 26 Авг 2014, 15:29

И е36 328 струва толкова :kuku:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Авг 2014, 15:45

Разгледайте Фокусите - доста по-читави коли са, за същите пари.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 26 Авг 2014, 16:36

Zagy написа:Разгледайте Фокусите - доста по-читави коли са, за същите пари.

+1
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Авг 2014, 16:51

Покажи и темата да види колко хора те подкрепят и зимайтe E46 325ci
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 26 Авг 2014, 16:56

Бягайте далеч от такова Ауди ... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Авг 2014, 17:04

Maxmadness написа:Покажи и темата да види колко хора те подкрепят и зимайтe E46 325ci

Сигурно знаеш че автора притежава 328 Ци??? И му предлагаш да вземе второ - тъй де - за приятелката си? Какъв е смисълът от две абсолютно еднакви коли в едно 'семейство'?

Аз бих взел в положението на автора като втора кола един Волекс Ц30 на година и половина с остатъчна гаранция още поне 2-2.5г. Има няколко такива в сайта на Литекс Мотърс за около 12 000.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 26 Авг 2014, 17:07

Angel152 написа:Колега,слушай от първа ръка.Тази кола не е за теб.Ауди а3 1.6 е най-убития двигател.Не мога да ти опиша за какво става дума.Обслужването му не е много евтино,гори и масло (ако не е поддържан).Разхода 8,10 градско ,смятам че е прекалено много за този двигател. По-лошото от двигателя в тази кола е само скоростната кутия. Много често се чупи и е скъпа за ремонт.Това е от мен.Не си купувай такова ще се жаляваш жестоко.По-добре 1.9 тди колкото и милионник да е в пъти по-добре и към вървеж и към разход.

Подкрепям, приятел със същото Ауди А3 1.6 хвърли скоростна кутия преди 2 седмици :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Найка :)
Мечтае да кара: е38 740i, A8 D3

Мнение от Angel152 » 26 Авг 2014, 17:14

M3 E92 написа:
Angel152 написа:Колега,слушай от първа ръка.Тази кола не е за теб.Ауди а3 1.6 е най-убития двигател.Не мога да ти опиша за какво става дума.Обслужването му не е много евтино,гори и масло (ако не е поддържан).Разхода 8,10 градско ,смятам че е прекалено много за този двигател. По-лошото от двигателя в тази кола е само скоростната кутия. Много често се чупи и е скъпа за ремонт.Това е от мен.Не си купувай такова ще се жаляваш жестоко.По-добре 1.9 тди колкото и милионник да е в пъти по-добре и към вървеж и към разход.

Подкрепям, приятел със същото Ауди А3 1.6 хвърли скоростна кутия преди 2 седмици :yes:

Колега ,то няма някой,който да не е правил скоростна кутия на този двигател.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 26 Авг 2014, 17:17

M3 E92 написа:

+1 за кутията, ма то май няма Ауди с читава кутия...много се трошат и са редки за намиране, съответно цената им е висока(за кутията говоря). Двигателя е лаком от към гориво, в София се върти около 10-12 газ. Окачването е дървено, но возията е нормална като за този клас автомобил. Иначе вътре е добре откъм шумоизолация и комфорт, що годе съвременна визиика, материалите също са прилично подбрани(ма тва за фейсовото)
...Ако ще е такава кола-за мен по-удачния вариант е 1.8 - 125к.с. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 26 Авг 2014, 17:27

Колеги приятелката ми следи темата :mhihi: и се радвам ,че с толкова много мнения вземе та ме послуша това с скоростните кутии наистина излиза като факт спрямо това което чета :shock:
Относно това да вземем друга е46 отпада като вариант. Сега гледам Фокусите и чета доста добри впечатления за тях дори имам 2 ма познати със въпросните коли и возят много добре и не са толкова бракливи. Колата ще е предимно градска,за да може мацката да си щъка на работа и обратно като Ямбол не е голям град ,а за извънградско винаги имаме 2 ра кола с достатъчно голям мотор да ни е приятно извън града :yes: .За сега нещата ги виждам следните задължително бензин (поради факта че колата ще се кара предимно на къси разстояния и това ,че съм привърженик на бензина и винаги ако иска може да си я направи на газ.) и задължително да не е Ауди а3 :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата