Мнение за Ауди А3 1.6
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Мнение за Ауди А3 1.6
Демирев написа:Аз бих взел в положението на автора като втора кола един Волекс Ц30 на година и половина с остатъчна гаранция още поне 2-2.5г. Има няколко такива в сайта на Литекс Мотърс за около 12 000.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
hacker4eto1 написа:Сега минаваме през лекцията защо Бензин ,а не Дизел (фен съм на бензина и максимата по-вече разходи ежедневно за гориво ,по малко разходи в сервиза).
..
Несъмнено бензина е далеч по-приятен за каране ама това за разходите и ремонтите е малко мит. Дизела има далеч по-малко неща, които се налага да се сменят- свещите издържат повече, няма кабели, няма тпс, няма хиляда и сто вакуума, помпички и клапани (или поне тия по-допотопните, които аз карам

За тия пари няма ли някакъв Ярис или нещо такова по-женско от по-разумна марка, което няма да виси постоянно по сервизите?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
4.5к... Ако ще се дават за безмислени коли, поне и вземи едно волво с40 да не се утрепе някъде.
Тия вагаджийски мечти... Сигурно я кефи формата на сапунерка.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
bum_bum написа:hacker4eto1 написа:Сега минаваме през лекцията защо Бензин ,а не Дизел (фен съм на бензина и максимата по-вече разходи ежедневно за гориво ,по малко разходи в сервиза).
..
Несъмнено бензина е далеч по-приятен за каране ама това за разходите и ремонтите е малко мит. Дизела има далеч по-малко неща, които се налага да се сменят- свещите издържат повече, няма кабели, няма тпс, няма хиляда и сто вакуума, помпички и клапани (или поне тия по-допотопните, които аз карам). Ако пръцне турбината или помпата има голямо изваждане, но при нормални обстоятелства поддръжката е по-евтина.
За тия пари няма ли някакъв Ярис или нещо такова по-женско от по-разумна марка, което няма да виси постоянно по сервизите?
Просто съм наплашен малко от дизела,а съм такава личност която ако вляза в купето и чувам едно тракане или да усещам как мотора от пред ми масажира гърба отзад (визирам на баща ми Орела) някак си не можах да се пречупя и да взема дизелов агрегат,другото което е зимно време по трудно топли а тя работата и е на има няма 4 5км ако заобикаля като мене паветата и избира по-дългия път. Познавам хора със дизели дето ги строшиха от каране и нито турбини правиха нито от дюзи или нещо се оплакваха,познавам и хора който то не беше турбини то не бяха други скъпи ремонти,всичко си е до късмет.Ако знам ,че не я карал някой душманин преди това защо не.

host написа:4.5к... Ако ще се дават за безмислени коли, поне и вземи едно волво с40 да не се утрепе някъде.
По-лесно бих се разбрал със стената колега

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нз, покажи й в някоя автокъща. Вътре е широко колкото аудито, отзад имаш нормални места. Колата много лесно се паркира, волана е много лек, багажника много голям. Лесно се кара, хубави говорители имат - 8 май са стандартно. Имал съм такова с40 2.0 97ма... Като за кола с предно е културен и приятен за возене автомобил. Частите са евтини, а за 3г само едни уплатненията на помпата на съединителя се смениха. А не е като да не се караше.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз съм имал такава кола и знаеш ли какво ще ти кажа ,вземи това Ауди А 3 и го изтрий от мисълта ама така го изтрий че дори когато станеш на 100г да не можеш да се сетиш че някога е съществувал такъв БОКЛУК. Толкова са му недостатъците че направо не ми се пише.Тойота е супер ако можеш съвет вземи си една аз взех след Ауди то на дъщеря си Корола обаче фейслифтовата 2.0 d4d колата е лесна за каране здрава не я мислиш, като онзи боклук Аудито
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Голф с миксер под капака - какво може да ни е мнението 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Тия се купуват само ТДИ и само с ръчни скорости 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
Audi А3 1,6 с тоя мотор си е дърво по рождение, 1,8 мотора им е читав обслужването не е скъпо като на 1,6 за двигателя говоря, като цялостно окачването им е евтино. На 1,8 проблем им е водната помпа че протича и колата ако е италиянка задължитело сваляне на картера и чистене, че жабарите карат с оригиналното. Фокуса бензиновите им мотори са здрави имат проблеми с тампоните по задния мост но не са скъпи. Двете коли като обслужване и подръжка са в един ценови клас. За Тойотата пази се много с 1,0 16V мотор не държат много прогарят бутала, късат вериги с другите мотори проблеми няма и са катъри държат яко само да не е убита от каране. Френските чикии в тоя клас с бензинови мотори не са лоши също ня,ат тежки ремонти. За Косрсите се готви за дебитомери, вериги за 1,0 и 1,2 мотора, за 1,4 буталата горят и често клапаните също.

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
hacker4eto1 написа:колкото по-дълго се ровя в "форума" на другата марка толкова повече разбирам ,че водна помпа, дебитомер, термостат, клеморед, държачи на стъклата, тампони на носачите на няколко месеца сме абонирани за тях..Клеморед 100 лева (често се сменял)...Задната седалка била за украса дори и жена да я кара![]()
1,6 слаб мотор за това купе ,картерите с нашите дупки се стъргали често
Водната помпа се сменя с ангренажа, тампоните на носачите се купуват от Ауди ТТ за по 25лв бройката и карат с колата, държачите на стъклото са по 4лв. бройката, тоя клеморед не го коментираме, дебитомера и термостата също.Глупости.
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
Колега аз карам такова, но фейслифт 1.9 tdi. Не знам какво те притеснява в окачването
Задната седалка си е нормално използваема. Колата, като всяка една си има нейните болести, но ако гледаш бензинов двигател,
то само 1.8Т - нищо друго. А от 1.6 бягай много надалече.
Избора ти е между 1.8Т и 1.9TDI и то ръчни кутии. Доколкото знам само 1.6 има проблем със скоростите.
От 1г. я карам, имал съм проблем само с рейката, която протече изведнъж без никакви признаци - 150лв. рециклирането. Съединител на климатроника - 50лв + лагера профилактично някакви левове пак. смяната му е лесна, тъй като компресора е ниско долу.
Разхода е повече от приличен.
Успех с търсенето, дори и да не е А3.

Задната седалка си е нормално използваема. Колата, като всяка една си има нейните болести, но ако гледаш бензинов двигател,
то само 1.8Т - нищо друго. А от 1.6 бягай много надалече.
Избора ти е между 1.8Т и 1.9TDI и то ръчни кутии. Доколкото знам само 1.6 има проблем със скоростите.
От 1г. я карам, имал съм проблем само с рейката, която протече изведнъж без никакви признаци - 150лв. рециклирането. Съединител на климатроника - 50лв + лагера профилактично някакви левове пак. смяната му е лесна, тъй като компресора е ниско долу.
Разхода е повече от приличен.
Успех с търсенето, дори и да не е А3.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
не бе, купето не е лошо(вие как го насрахте
) ма да не е с тоя мотор

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Шефа имаше А3 1.6 бензин, счупи скоростната кутия.... Втора ръка бяха към 1000 лв. Това преди 3 г някъде. Ремонтира я, също за не малко пари и я продаде за близо 5000 на някакви хора.... Като чета мненията на колегите, май тия кутии на тия двигатели са консуматив. По-добре някоя малка японска гейша мисля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Принципно ако се купува такава кола с тоя мотор и гадната кутия, е хубаво да се направи кутията още овреме.350лв струва цялата процедура и става нормална кутия, която няма да се разпилее утре.
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Колега имах такова дърво 1,6 преди фейслифта, 3-4 пъти ме оставя на пътя и в сервиза на бош на сливница неможяхя да разберът какъв е проблема,както го карах си гаснеше в движение и няма палене и после бутане открайна лява лента до спирката на някой рейс.Какво ли не смених и нищо.Скоростите се чупят на бензиновия мотор преди фейса.Ако взимаш по добре 1,9 тди 90 коня с нормален сърдинител е и с по ефтина подръжка.Фокуса е по добър избор 1,6 бензин след 2002г.феослифтов или фиеста МК6.5 с 1,4 бензин 75коня.Това ауди си го избий от главата.Материалите не са толкова добри ефтина белеща се пласмаса.Виж някоя дизелова бора.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3