Alfa Romeo GT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Alfa Romeo GT

Мнение от zafirovp » 29 Авг 2014, 0:22

Здравейте,
тези дни доста обикалям по автокъщите и един модел доста ми се набива във очите. Заплюл съм си една Алфа Гт за майка ми понеже нашата марка, че даже и Мини хич не и допадат. Въпросът ми освен на външен вид дали колата си заслужава. Мотора е дизел 1.9, за който доста хубави неща пише във интернет. До колкото разбрах колата е 1 към 1 със 147 и 156 освен ламарините.

Аватар
Кара: е65 4.5 2002

Re: Alfa Romeo GT

Мнение от bmw730 » 29 Авг 2014, 7:41

момче тук е форума на бмвввввв не на алфа.Мисля,че тук няма да получиш правилен съвет

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 29 Авг 2014, 9:12

zafirovp написа:Здравейте,
тези дни доста обикалям по автокъщите и един модел доста ми се набива във очите. Заплюл съм си една Алфа Гт за майка ми понеже нашата марка, че даже и Мини хич не и допадат. Въпросът ми освен на външен вид дали колата си заслужава. Мотора е дизел 1.9, за който доста хубави неща пише във интернет. До колкото разбрах колата е 1 към 1 със 147 и 156 освен ламарините.

Да едно към едно. Кажи какво те интересува и дай обявата.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 29 Авг 2014, 9:58

bmw730 написа:момче тук е форума на бмвввввв не на алфа.Мисля,че тук няма да получиш правилен съвет

Точно тука ще го получи... Доста повече хора сме в тоя форум ,следователно повече хора ще имат достъп до даден автомобил и ще могат да си изкажат мнението. Дали няма да му я прехвалят в "другия"форум и какво е това разделение тука сме да си помагаме .
Относно алфата чувал съм от приятели ,че за цената си доста добре си върви и спира много добре , обаче от към части приятеля не беше много доволен леко скъпи.
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Авг 2014, 10:53

Да бе повече ама всичките :kuku: :mhihi:
Като в оная тема дето питаха за избор на малък семеен автомобил и след 5-6 мнения се започнаха с предложенията за 330i ; 535d ; X5 ; X6 и т.н. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 29 Авг 2014, 11:05

Здравей колега,
Карал съм една Алфа 147 1.9 JTD - 115 к.с. 2002 г. Наистина трите модела са еднакви откъм двигател, части и окачване, дори 147 и Gt са почти еднакви и от към салон. Впечатленията от алфата са, че двигателя беше добър, страхотна динамика, отлични спирачки.
Окачването е малко по-претенциозно - отпред има едни горни носачи и втулките им се разбиват често, а също така са и алуминиеви, но и те поевтиняха доста - мисля, че за около 350 лв. сменяш и четирите предни носача, заедно с биалетките. Другото са обичайните неща - задължително обстоен преглед преди покупка и диагниостика в добър сервиз. Болежките са дребни - соленоид, "геометрия" на турбото (чисти се - запекли лопатки), дебитомер. Внимаваш за състоянието на съединителя, защото и маховика е демпферен, а и при част от екземплярите от по-ранните години на модела аксиалния лагер е така наречения "лагер-помпа", който също е около 200 лв.
Иначе колите имат страхотен дизайн и са комфортни. По-трудно маневрени са, но за сметка на това имат изключително стабилно поведение на пътя, возят малко твърдичко, но създават страхотно усещане.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 29 Авг 2014, 11:47

don_gori написа:Да бе повече ама всичките :kuku: :mhihi:
Като в оная тема дето питаха за избор на малък семеен автомобил и след 5-6 мнения се започнаха с предложенията за 330i ; 535d ; X5 ; X6 и т.н. :mhihi:

:mhihi: :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Авг 2014, 12:07

Един от малкото модели на алфа, които изглеждат добре :mhihi: , ако беше и с нормално предаване... ехееее :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 29 Авг 2014, 13:35

147 вътре е 1:1 със ГТ . Като основни детайли ГТ си е 156 с други ламарини . Откъм двигател, дизела не е лош . За ходовата част можеш да получиш подробна информация като се поинтересуваш от 156. Скъпи са екстериорните части .
И накрая като обобщение :
Алга Ромео 156, Алфа Ромео 147 и Алфа Ромео ГТ са едно и също - двигател, окачване и т.н.
Първо излиза 156 - спортен седан , следван от 147 - спортен хечбек и няколко години по-късно GT - спортно купе .

Недостатък - евентуална продажба и голяма загуба. Просто обезценяването е голямо на тази марка и този модел не е по-различен в това отношение .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 29 Авг 2014, 15:21

Благодаря на всички! Пуснах темата във този форум, понеже не искам прехвалени мнения. Линк към обява немога да пусна, понеже колата е във родината си Италия. Наистина колата изглежда добре, но за жалост е със предно. Ако скоро видите Алфа със лепенки BMWPOWER да не се чудите на кой е.:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Авг 2014, 15:33

Да използвам темата...
Оглеждам за нещо смислено, за дамска кола и от доста време точа лиги по MiTo. Много сладка кола е, жената я харесва, нова е като години, не е масова, на мен ми е много симпатична също.
Някой има ли наблюдения?
Нещо Мини май не й е любима и така като гледам, май аз ще се оглеждам за S, за мен след време.
Стандартните кошници не са ми интересни. Само предпоследното поколение на Фиеста (7мо) ми харесва много. Опели, Фиати, просто не ме кефят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 29 Авг 2014, 15:36

zafirovp написа:Благодаря на всички! Пуснах темата във този форум, понеже не искам прехвалени мнения. Линк към обява немога да пусна, понеже колата е във родината си Италия. Наистина колата изглежда добре, но за жалост е със предно. Ако скоро видите Алфа със лепенки BMWPOWER да не се чудите на кой е.:)

Хубавото на Алфите е , че не ги крадат. Ако ще е за тебе виж и фейслифта на 156 http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... 36908.html http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... 87940.html
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Авг 2014, 20:49

laviatan написа:147 вътре е 1:1 със ГТ

аа не :mhihi: , корите на вратите на ГТ-то са по-готини :mhihi:
Мотора е приличен, нисък разход, добър вървеж. Подлежи на мунинг лесно. ГТ-то външен вид има, отвътре е удобна, седалките са теснички виж на майка ти дали ще са й удобни, Има доста добро поведение като за кола с предно предаване.
Изображение

Аватар
Кара: е65 4.5 2002

Мнение от bmw730 » 30 Авг 2014, 0:34

ха ха сега се сетих като ходих всякакви кътчета на балгария тази пролет като търсех колата единият от собствениците дойде да ме взима с гт возими около 30 км в едната посока,много скърцаше и вузията отвратителна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Авг 2014, 0:50

liloff написа:Да използвам темата...
Оглеждам за нещо смислено, за дамска кола и от доста време точа лиги по MiTo. Много сладка кола е, жената я харесва, нова е като години, не е масова, на мен ми е много симпатична също.
Някой има ли наблюдения?
Нещо Мини май не й е любима и така като гледам, май аз ще се оглеждам за S, за мен след време.
Стандартните кошници не са ми интересни. Само предпоследното поколение на Фиеста (7мо) ми харесва много. Опели, Фиати, просто не ме кефят.

Един колега кара Мито по свое (не)желание :mhihi: Като цяло е доволен. Казва, че върви прилично - 1.6 някакъв дизел била, 120 коня, 2010-та. Имала уж някакъв електронен LSD и спорт моуд дето трудно се карала в града на него :dunno: За 30000км не е имал проблеми, само обслужване. Гледах я отвътре - пластмасария отвсякъде и си е тесничка. Има интересен интериорен дизайн :) Ако те интересува нещо по-конкретно мога да го питам :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Следваща

Назад към Извън Темата