Alfa Romeo GT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Alfa Romeo GT

Мнение от МИТАКА1654 » 30 Авг 2014, 11:17

Като бивш собственик на 156 дизел мога да кажа,че са доста прилични като качество коли,но с отвратителна возия.Сложни за сервизиране,електроника бош,безсмъртен дизел и много слаб съединител+маховик.Окачването не е по слабо от на другите коли в този клас.И не на последно място-взимаш за без пари ебаси красивия автомобил и външно и интериорно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Авг 2014, 11:51

Карам същия мотор и мога да ти споделя неща за него. Както по-горе се изразиха безсмъртен е. Поддръжката е много евтина и рядко се чупи при правилна експлоатация. Малко цени ще ти напиша: демпферна шайба колянов вал - 130лв, шайба със съединител алтернатор - 100лв, комплект ангренаж 200 приблизително най-високия клас компоненти, датчик колянов вал 60лв. При Алфа същи мотор има около 20-30нютона повече от колкото при мен. Много е лесен за чипване и си повишава мощността доста прилично. Разхода на гориво е просто прекрасен. България - Италия 4.7 по колонка и пълнене почти до преливане на гърловината. Средно в града с мое каране мотора дава около 5.5-6.

Ако те интересува мога да ти дам хакнат софт за диагностика, та при покупка да си я закачиш и да разгледаш още по-обстойно.
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Сеп 2014, 19:00

Взимай смело. След като разкарах 30-ката си взех една 147-ца, 1.9 дизел М-джет и съм много доволен. Даже попаднах на една много напомпана и върви здраво. :mhihi: Просто исках по-практична кола и имайки предвид, че въртя здраво на ден - да е икономична. За хубави ГТ-та не знам как са цените, но от толкова марки, които гледах Алфата беше най-добре като съотношение цена-година-качество и дизайн. Сега някои ще кажат, нормално да е най-евтина, нали е Алфа. :mhihi: Но разхода е добър, колата си върви, има си екстри и така. Като минуси бих казал:

Малка маневреност, по-кекаво окачване и донякъде предаването, като за сметка на това пък зимата ще си капитан. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 01 Сеп 2014, 20:00

И ся се почва спора задното ли е проблема или хората които не могат да го карат зимата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Сеп 2014, 20:06

Eeeeee.... стига ве... изтривам си профила майна ... аз къв шофЕр на БМВ съм ве дали... няма АЛФА... няма ОПЕЛ ... ебахти ... не съм открил света на практичните коли, на удоволствието от шофирането, от тва да пътувам зимата... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

"Посъветвайте ме за опел/алфа/фолксваге/ауди" ... чакаме и следващите теми ... нз как ще надминат тия ама нека. Важното е да сме фенове на БМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 01 Сеп 2014, 20:22

Това, че търсим коли от други марки за наши близки/приятели прави ли ни по-малко фенове.;)
Това ме подсети, че наскоро видях собственика на най-бързото/якото/мощното Е36 да си тегли колата със CLS. Това също ли го прави по-малко фен?

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Сеп 2014, 20:55

M10 написа:И ся се почва спора задното ли е проблема или хората които не могат да го карат зимата :mhihi:

Тук не знам мен ли се опита да прехлебиш или по принцип хората, които си взимат коли с предно заради зимата. :dunno: Защото, ако е първото не си ме виждал как карам и мога ли, че да го казваш. Аз и с двете ми Е30-ки без шпер не съм имал проблеми за общо 2-3 зими и си обичам задното и ми липсва на моменти доста. Но пък от друга страна винаги ми е било смешно да слушам митове за хора, които се катерят по върховете като едни луди в най-големите снегове, а в същото време нагоре по Витоша почти да няма бързо БМВ и всичко с 4х4 и предно да ни задминава. Така че много е хубаво задното, управлението е съвсем различно и т.н., но нека да не бъдем коне с капаци за някои неща. Ако беше така както го описваха хората тук нямаше масовата тенденция, дори и за БМВ-та да са 4х4. ;)

host написа:Eeeeee.... стига ве... изтривам си профила майна ... аз къв шофЕр на БМВ съм ве дали... няма АЛФА... няма ОПЕЛ ... ебахти ... не съм открил света на практичните коли, на удоволствието от шофирането, от тва да пътувам зимата... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

"Посъветвайте ме за опел/алфа/фолксваге/ауди" ... чакаме и следващите теми ... нз как ще надминат тия ама нека. Важното е да сме фенове на БМВ.

Успокой се малко и по-полека с изказванията. :winky: Човека си пита за съвет, нормално е да си помагаме и като гледам от доста хора го получава. Което ще рече, че макар тук да сме заради марката БМВ в ежедневието си се сблъскваме и с други марки коли и няма нищо лошо. Даже мненията за марка кола в чужд форум бих казал са по-обективни. Това е все едно някой тук да пита за Е36 дали става, всеки ще му каже, че няма по-уникална и бърза кола. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 01 Сеп 2014, 21:16

Да добавя, че ако нямаш темпомат (говоря специално за дизелите) много лесно с помощта на няколко кабела и 2-3 копчета се монтира и с едно кабелче само се активира. Отделно като заводски екстри имаш подгрев на странични огледал, отведи ме до вкъщи за фаровете, в повечето случаи има електрическо подгряване докато е студена (моята италиянка на -32 градуса за под 3 минути изкарва топъл и приятен въздух, а мотора реално не е достигнал 40градуса, вътре в купето има 650вата нагревател.). Съединителя специално при Алфа държи на ремап та ако решиш няма нужда да се притесняваш. Избягвай автоматичната кутия селеспиид, по това, което съм чел е малко проблемна и е предизвикателство ремонта и.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 01 Сеп 2014, 22:24

alpina-ma6inata написа:Тук не знам мен ли се опита да прехлебиш или по принцип хората, които си взимат коли с предно заради зимата. :dunno: Защото, ако е първото не си ме виждал как карам и мога ли, че да го казваш. Аз и с двете ми Е30-ки без шпер не съм имал проблеми за общо 2-3 зими и си обичам задното и ми липсва на моменти доста. Но пък от друга страна винаги ми е било смешно да слушам митове за хора, които се катерят по върховете като едни луди в най-големите снегове, а в същото време нагоре по Витоша почти да няма бързо БМВ и всичко с 4х4 и предно да ни задминава.

Не е първото в никакъв случай ;) Задно с отворен е тегаво при потегляне, но със шпер (моя е 100% от доста време :mhihi:) съм на мнение че е еднакво или повече проходима от колите с предно и без шпер и затова съм крайно несъгласен с твърдението "предно за зимата". Имал съм проблеми единствено с височината на колата и дълбок непочистен сняг. Там с каквото и предаване е ляга по корем и гумите се въртят във въздуха.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Сеп 2014, 23:27

KUM4o написа:...Избягвай автоматичната кутия селеспиид, по това, което съм чел е малко проблемна и е предизвикателство ремонта и.
Един познат ми разправя преди няколко години, че ремонтът бил елементарен и за жълти стотинки. Просто хората много му се шашкали и го смятали за ракетна технология, а то се оказало типично италианско... някакво безумно елементарно инженерно решение.
Аз при алфите не мога да преживея основно позицията на скоростния лост и теснотията в купето. Карах една от по-големите, от годините на 156 (не мога да им запомня номерата). Постоянно при 1ва, 3та и 5та биех екрана на навигацията с юмрук. Тея са пълни тъпанари да сложат там ск.лост.

Иначе 159ката е ебаси красивата кола!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 02 Сеп 2014, 16:21

Имам 2-3 приятелки + няколко колежки с GT.
На коя приятеля ѝ, на коя баща ѝ я купил ама това няма значение.
Колицата не е лоша именно с този мотор.

Дизайна е супер, чисто женска гледна точка която съм чул: Трудно се свиквало с габаритите на колата и нямало хубава видимост, но жените като цяло ако ги питаш къде минават гумите на колата ще ти кажат по-скоро "по асфалта" от колкото да разберат, че говориш за габаритите на колата. Смятам че ако дамата е шофьор от преди това няма да е чак такъв проблем.

ПП:Иначе да 159ката е много красива и да скоростния лост е неграмотно дълъг и на кофти място.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 I E 30
Мечтае да кара: BMW M 3 НА ГАЗ С РЪЧНИ СКОРОСТИ НЕЗАВИСИМО ОТ МОДЕЛА САМО БЕЗ Е 36 !!!
Детайли за колата: ЧЕРНО КУПЕ М 20 В 20 НАИ ИСТИНСКИЯ МОТОР ЗА Е 30 А НЕ ПЛАСТМАСКИ !!!

Мнение от boce1990 » 02 Сеп 2014, 21:54

незнам какво толко хвалите тоя мотор като имам 1 познат със фиат стило със същия мотор и постоянно се чупи бензиновите италянки са в пъти по здрави от дизеловите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 03 Сеп 2014, 0:05

boce1990 написа:незнам какво толко хвалите тоя мотор като имам 1 познат със фиат стило със същия мотор и постоянно се чупи бензиновите италянки са в пъти по здрави от дизеловите.

:mhihi:

Колега, Fiat-а на твоя познат явно е частен случай. Именно дизела на италианците се слави като здрав на фона на не много издръжливите им окачвания (Алфа156)/ходова част и бензините (говоря за Alfa Romeo) особенно бензините. Стравително малки (изключвам онзи 3.2 V6 мотор ) крехки карантии, изцедени с много и надеждна електроника.. 1.6Twin Spark-а в Alfa 157 е с две ламда сонди, сменят се на малко км, горе долу като термостат-а... с 2.0 150к.с също има смешни и скъпи филми и там Дефекти по ел.-а също и т.н. Отварям скоба зада уточня че с по-новите години на производство нещата са значително подобрени, или поне така се знае.

1.9 JTD / JTD M /JTD M-jet им е основен, издръжлив непритенциозен двигател. От по-старите 8v -105к.с, 115, 120, 16v - 140к.с., та чак до по-новите му варианти в Alfa 159 - 150к.с,/ 170кс. няма проблеми. Този двигател се използва и в Saab, Opel, Chevrolet, чух че и разни бусове на французите и на Opel също са с JTD/JTDM мотори със сменени означения..

До колкото знам всичките са комън рейл.. даже излязлата през 1997ма Alfa 156 с 1.9JTD била първата кола с дизелов комън рейл двигател в света.

Alfa GT изглежда страхотно според мен, но за возия и видомост при паркирне.. :confused: дамата ще трябва да свикне. Ако всичко и е наред предполагам трябва да дава сносен разход в града, където основно ще се кара. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 03 Сеп 2014, 9:51

Да добавя,че ФВ купиха лиценза за техния комънрейл именно от Алфа/Фиат за да сменят неземната си помпа дюза

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 03 Сеп 2014, 11:35

Да си кажа и аз мнението, като каращ вече втора Alfa.
За мен, единственият им кусур на тези коли е, че са FWD. Което хич не е малък кусур, ама това е положението... :)
Що се отнася до въпросния модел и двигател, този дизел си е супер и е за предпочитане пред бензиновите варианти до 2.0 включително.
Не, че бензиновите са лоши, но имат тенденцията да създават повече проблеми, най-вече ако не се поддържат правилно и навреме.
Иначе, най-правилния двигател за GT e 3.2 V6. 8)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата