голям проблем със спирачки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: голям проблем със спирачки

Мнение от ~Мишо~ » 01 Сеп 2014, 22:17

С не работещ АБС трудно ще я обезвъздушите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 01 Сеп 2014, 22:46

~Мишо~ написа:С не работещ АБС трудно ще я обезвъздушите...

утре незaбaвно ще си търся комп зa aбс, дaно от него не рaботи

mumford написа:Същият проблем с потъване на педала имах и аз. В началото си мислех, че е от помпата, но се оказа, че задния десен спирачен апарат е бил за смяна. След това всичко е на 6.

ще проверим и aпaрaтите

v_p_m написа:Пробвай да напомпаш и да задържиш , след това сподели тук дали педала леко по леко потъва или стои неподвижен :mrgreen:

потъвa бaвно,но слaвно

блaгодaря нa всички,които се отзовaхa,утре ще пишa кaкви сме ги свършили

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Сеп 2014, 16:22

от къде си сигурен че е компа на абс?
диагностика правена ли е?

относно тдс спирачките въпроса беше дали на 325тдс и 320и са еднакви предните..
имам един тдс и ми се стори че предните супорти са по големи от на 320 :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 02 Сеп 2014, 19:01

ares2 написа:от къде си сигурен че е компа на абс?

Не беше правена, но уцелих. Вече имам абс,обезвъздушихме, но педала си потъва, колата спира по добре, но.. Майстора ми каза да сменя самия абс, който стои под спирачната помпа, обаче не знам дали ще сработи с компютъра, тъй като се съмнявам да уцеля същия абс, от който взехме и компа ( от морга ) ?
Нямаше време да се погледнат спирачните апарати, че майстора ми имаше доста работа, варианта и от някой апарат да е проблема, предполагам остава..макар , че майстора нещо не е съгласен да е от някой апарат :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 02 Сеп 2014, 21:15

ares2 написа:относно тдс спирачките въпроса беше дали на 325тдс и 320и са еднакви предните..

трябва да са еднакви. точно от 320и взех апарати и гледам че стават за вентилираните дискове. става дума за дискове 286х22. казват че апаратите на 318ис, 320и, 323и, 325и, 328и и 325тдс са еднакви
I think things -- and they happen...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 03 Сеп 2014, 18:58

Излезна пак проблем, абс-а ми пак спря да работи и сигурно е от компа пак. Но ми е чудно, защо спря да работи.. преди пак бях взел един и той работи 1 седмица и това му беше, има нещо гнило тука..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 03 Сеп 2014, 22:46

mambata_943 написа:Излезна пак проблем, абс-а ми пак спря да работи и сигурно е от компа пак. Но ми е чудно, защо спря да работи.. преди пак бях взел един и той работи 1 седмица и това му беше, има нещо гнило тука..

Още колко дни мислиш да караш без спирачки, преди да смениш сервиза и да я погледне някоя с очи на главата, а не на г*за?!?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 03 Сеп 2014, 23:45

k-hristov написа:
mambata_943 написа:Излезна пак проблем, абс-а ми пак спря да работи и сигурно е от компа пак. Но ми е чудно, защо спря да работи.. преди пак бях взел един и той работи 1 седмица и това му беше, има нещо гнило тука..

Още колко дни мислиш да караш без спирачки, преди да смениш сервиза и да я погледне някоя с очи на главата, а не на г*за?!?!

Беше остaнaло дa проверим сaмо спирaчните aпaрaти, но мaйсторa ми нямaше време.. Спирaчки имa,просто педaлa продължaвa дa потъвa,a и в моментa кaрaм прекaлено бaвно,че дa стaне някоя беля. Тези дни ще идa до стaрa зaгорa (от кaзaнлък съм) и ще я гледa уж голям рaзбирaч. Просто искaм дa рaзберa от къде дойде проблемa сегa с aбс-a, щото не могa дa я зaкaрaм без дa рaботи,отгоре някой беше кaзaл,че без aбс - нямa обезвъздушaвaне. Доволен?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 04 Сеп 2014, 10:43

mambata_943 написа:
k-hristov написа:

Беше остaнaло дa проверим сaмо спирaчните aпaрaти, но мaйсторa ми нямaше време.. Спирaчки имa,просто педaлa продължaвa дa потъвa,a и в моментa кaрaм прекaлено бaвно,че дa стaне някоя беля. Тези дни ще идa до стaрa зaгорa (от кaзaнлък съм) и ще я гледa уж голям рaзбирaч. Просто искaм дa рaзберa от къде дойде проблемa сегa с aбс-a, щото не могa дa я зaкaрaм без дa рaботи,отгоре някой беше кaзaл,че без aбс - нямa обезвъздушaвaне. Доволен?

Абс-а може и в багажника да го сложите, и пак ще я обезвъздушите без проблем, и без да ползвате машина.Не е Q7.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от pepi_tu » 04 Сеп 2014, 13:17

Това с потъването не вярвам да е от АБС тъй като на доста коли на приятели са си го махнали и си карат без проблем. За да потъва то значи някъде гълта въздух, губи течност или налягане. Ако проблема не е в помпата, нямаш течове по маркучите..., то проблема остава да е в някой от апаратите. И виж отиди на някой качествен сервиз, че като слушам за тоя твоя майстооор...... :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Сеп 2014, 18:48

mambata_943 написа:

Не беше правена, но уцелих. Вече имам абс,обезвъздушихме, но педала си потъва, колата спира по добре, но.. Майстора ми каза да сменя самия абс, който стои под спирачната помпа, обаче не знам дали ще сработи с компютъра, тъй като се съмнявам да уцеля същия абс, от който взехме и компа ( от морга ) ?
Нямаше време да се погледнат спирачните апарати, че майстора ми имаше доста работа, варианта и от някой апарат да е проблема, предполагам остава..макар , че майстора нещо не е съгласен да е от някой апарат :D

колега абс комп на Е36 много рядко се разваля..
от години патим всички от помпите под самата спирачна помпа.. целия блок се сменя.. и съответно рециклира. има подробна тема как и кое се заменя вътре.. от както имам Е36 съм сменил 3. сега съм решил да го рециклирам ако пак се прецака..
искам да споделя че при дадени ситуации от тези блокирали клапи вътре може да има всякакви последици и то изобщо не е шега. първия ми модул така беше блокирал че нямаше спирачно усилие към едното колело от предните..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 04 Сеп 2014, 20:03

ares2 написа:
mambata_943 написа:

колега абс комп на Е36 много рядко се разваля..
от години патим всички от помпите под самата спирачна помпа.. целия блок се сменя.. и съответно рециклира. има подробна тема как и кое се заменя вътре.. от както имам Е36 съм сменил 3. сега съм решил да го рециклирам ако пак се прецака..
искам да споделя че при дадени ситуации от тези блокирали клапи вътре може да има всякакви последици и то изобщо не е шега. първия ми модул така беше блокирал че нямаше спирачно усилие към едното колело от предните..

ами сложих един абс комп и се оправи, но работи един ден и пак изгърмя, днес взех друг комп и абс-а тръгна, но го свалих, защото да не си замине и тоя.. преди време бях сложил и друг и той работи една седмица и тва му беше.. Ако е от абс помпата, дали ще ми святка лампата и защо тия компютри спират да работят? Ако не рециклирам моя абс, а взема друг, дали ще сработи с моя компютър?
Утре ще ходя да ми прегледат спирачните апарати и ако и те са добре, остава само да сменя или рециклирам моя ( не можах да намеря темата с рециклирането)
Иначе за майстора - утре ще го сменя, ама добре ме е насочил към абс помпата :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Сеп 2014, 20:17

mambata_943 написа:
ами сложих един абс комп и се оправи, но работи един ден и пак изгърмя, днес взех друг комп и абс-а тръгна, но го свалих, защото да не си замине и тоя.. преди време бях сложил и друг и той работи една седмица и тва му беше.. Ако е от абс помпата, дали ще ми святка лампата и защо тия компютри спират да работят? Ако не рециклирам моя абс, а взема друг, дали ще сработи с моя компютър?
Утре ще ходя да ми прегледат спирачните апарати и ако и те са добре, остава само да сменя или рециклирам моя ( не можах да намеря темата с рециклирането)

Егати спирачките , егати чудото !!
Не знам от къде си и къв е тоя твоя майстор , ама е направо чудо ?! Компютри се свалят-слагат , абс-помпи се въртят , голяма работа ! Тая сисема е елементарна , какво те бърка тебе кое и как е повредено , вкарай колата някъде където си разбират от работата , да ти го оправят и да не те занимават с глупости !
Сега отговорите на въпросите ти : Лампата на АБС-а светка , ако е повреден който и да било от компонентите й (било помпа , самия модул , датчик и т.н). Защо компютрите спират да работят (ако изобщо спират) може да се каже като се погледне на място какво точно се случва с тях. Компютъра на абс-а може да работи с друга помпа , ако е същата като твоята.
Гледам тая тема от както си я пуснал .... насочили са те към разни компютри и т.н , ама на края ми се струва , че ще излезе нещо елементарно (ако споделиш )....
Не разбирам защо ги делиш тия компютри от помпите (като ги взимаш от моргите) , ами не ги взимаш комплект директно , да се монтира , обезвъздуши и толкова .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 05 Сеп 2014, 20:36

metodi80 написа:
mambata_943 написа:

Егати спирачките , егати чудото !!
Не знам от къде си и къв е тоя твоя майстор , ама е направо чудо ?! Компютри се свалят-слагат , абс-помпи се въртят , голяма работа ! Тая сисема е елементарна , какво те бърка тебе кое и как е повредено , вкарай колата някъде където си разбират от работата , да ти го оправят и да не те занимават с глупости !
Сега отговорите на въпросите ти : Лампата на АБС-а светка , ако е повреден който и да било от компонентите й (било помпа , самия модул , датчик и т.н). Защо компютрите спират да работят (ако изобщо спират) може да се каже като се погледне на място какво точно се случва с тях. Компютъра на абс-а може да работи с друга помпа , ако е същата като твоята.
Гледам тая тема от както си я пуснал .... насочили са те към разни компютри и т.н , ама на края ми се струва , че ще излезе нещо елементарно (ако споделиш )....
Не разбирам защо ги делиш тия компютри от помпите (като ги взимаш от моргите) , ами не ги взимаш комплект директно , да се монтира , обезвъздуши и толкова .

Не вярвам на сервизи, в които не съм ходил, затова гледам все мои хора да човъркат колата (май се оказа, колкото и да не разбират :mhihi: ) Иначе и аз вече съжалявам, че не взех всичко в комплект, ама човек се учи от грешките си, както и да е. Видяха се и апаратите и те са добре, а за вторник съм запазил час при майстор и съм запазил ТРИ комплекта абс-а със все всичкото, все някой ще работи :D
Още веднъж да благодаря на всички, които се включиха в темата :bchug: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 05 Сеп 2014, 21:06

Моля те, отиди някъде да ти обезвъздушат колата, и да ти видят маркучите, защото това което пишеш и което се случва не е правилно.НЕ МОЖЕ да карате колите с такива проблеми по спирачките, и да търсите проблема някъде по компютри, модули, абс-и и багажници.Смени си майстора, дай някъде 20лв за оправяне на проблема и си карай като човек.Времето е отвратително, мокро и хлъзгаво, както нямаш спирачки ше направиш някоя беля!

ПредишнаСледваща

Назад към E36