Help за избор на колело
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Help за избор на колело
Беше си с нейния трактор, но я заболя крака и с едно въже за него и я изтегли до горе.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не знам китайското ама истинското Догма Ф8 дори не мога да си представя що за велосипед е.
Тези от Ягуар явно нищо не разбират - нито дискови спирачки, нито амортисьори...
Че и предният венец нещо "крив".

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Според величините в колоезденето, елипсовидната предна плоча, давала някакъв процент повече палър. Идеята е, че с елипсовидна плоча се избягва мъртвата точка при педалиране и от тук идва повечето палър. От друга страна четейки форуми стигам до извода, че май май освен за състезание тези плочи са изключитело нерентабилни от гледна точка на цената им.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Формата на вилката много ме кефи. Такъв венец продаваше някой от Бг наскоро в Ибей на някаква много скромна цена.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Малко да съживя темата!
Мисля се на тоз' педал: http://olx.bg/gradsko-kolelo-singl-spiy ... -i54081424
Като цяло идеята ми е за фикси, сингъл, шосейка със скорости до към 500 кинта, ама още не съм си избистрил концепцията! Това ме грабна, че е изчистено и малко на shadow line ми бие.
Дайте мнение за черкалаците му, че колело не съм карал от 10-12 години, а тогава продаваха на село продаваха само Cross и Sprint.
Edit: Това също не ми е иделано зле: http://olx.bg/create-single-speed-fixie-i54076788
Мисля се на тоз' педал: http://olx.bg/gradsko-kolelo-singl-spiy ... -i54081424
Като цяло идеята ми е за фикси, сингъл, шосейка със скорости до към 500 кинта, ама още не съм си избистрил концепцията! Това ме грабна, че е изчистено и малко на shadow line ми бие.

Edit: Това също не ми е иделано зле: http://olx.bg/create-single-speed-fixie-i54076788

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тва е май доста скъпо. Дънлоп продават в Спортсдирект ако не се лъжа, виж ги там. Частите са му ентри левъл, но в тая цена няма и как да вземеш нещо по-добро.
Гледай да си вземеш нещо с флип-флоп главина, защото да караш фикси на 90% съм сигурен, че няма да ти хареса. Важно е каплите да са здрави и рамката да е относително гъвкава и здрава. Задната главина на колелета за тия пари ако я караш на фикси и са ти корави краката рано или късно ще я превъртиш та тогава ще трябва да се вземе нещо по-читаво.
Гледай да си вземеш нещо с флип-флоп главина, защото да караш фикси на 90% съм сигурен, че няма да ти хареса. Важно е каплите да са здрави и рамката да е относително гъвкава и здрава. Задната главина на колелета за тия пари ако я караш на фикси и са ти корави краката рано или късно ще я превъртиш та тогава ще трябва да се вземе нещо по-читаво.
- speeder88
- младши ентусиаст
-

И двете ги гледам, че са flip-flop. И аз си мисля, че наяма да мога да смогна само на фикси, че по някое надолнище да не скчам в канавката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не би трябвало да има проблем да си го направиш и със скорости. Със строшения крак ще ти е кофти с фиксиран венец да караш. Особено по надолнище. Но ако си има спирачки няма да е проблем. Трудното на фиксито е спирането и големите баири надолу. За това е и желателно да са ти вързани краката за педалите, че ако ги изпуснеш става мазало. Също ако караш бързо трябва и педалите да са по-малки за да имаш клирънс да лягаш иначе пак става грозно ако удариш педала в земята. За 500-тина лв обаче в тоя клас ще си вземеш ново. Мисля, че преди ги бях пускал. http://www.einzig-bikes.com/bikes
- speeder88
- младши ентусиаст
-
Взех го! Черният Dunlop! Изглежда приличен, само педалите ме дразнят, че ми са пластмасови и ми изглеждат боклучави, ама по-нататък мога да ги сменя заедно с курбелите. В момента е във вариант single и мисля когато иам по-топли дни да се науча първо така да го карам, след това да махна задната спирачка и да се науча само с предна. Като свикна ще го врътна на fixie и пак ще върна задната спирачка да не стане пак някъв фал с копитата ми. В обявата пише че е 12кг., но вкъщи на кантара показа 10,5. за неалуминиева рамка мисля че е доста прилично. Това е за сега! Утре и другата седмица май ще напазаря гащи с дунапрен и каска и ще чакам приятни дни!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Бързаш, можеше да спестиш 200лв ама крастата е голяма работа
Спирането така или иначе е основно с предната така, че задната и на фиксираната главина няма да ти е проблем да я няма. Педалите на всички и до към 1000лв са все така. Хубави педали са много пари и тия в кита са винаги някакъв боклук. Мани тия дунапренени гащи, тва са педерастки работи. Фикси се кара по дънки 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
Гледах го в sports-a... 120 лири, ама като теглих чертата и с тея гуми, които човека е монтирал и седалката и го е докарал цялото в черно и си викам айде няма за няк'ви къси пари да си скършвам мерака. Иначе колелото е чисто ново! Въпросни пич заедно с брат си им е хоби, вкарват части, рамки, колела, сглобяват моделират, имат и втора употреба за реставриране. Абе... С две думи: Доволен съм!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Да вдигна малко темата...Къде в София има голям магазин за велосипеди с персонал, който наистина разбира?
Взех да се замислям да си взема и аз едно колелце.
Прочетох темата и разбрах, че е много важно колелото да ти е по мярка, за да няма аварии
Като марки си мисля за Cross или Drag.
Не ми се дават повече от 500лв за колело по простата причина, че може да изчезне за отрицателно време...
П.П. Гледам в Sportsdirect продават някакво Dunlop за без пари
Става ли за нещо?
http://www.sportsdirect.com/dunlop-ds26-mountain-bike-26-inch-932296?colcode=93229611
Само да спомена, че съм 187см и 105кг.
Взех да се замислям да си взема и аз едно колелце.
Прочетох темата и разбрах, че е много важно колелото да ти е по мярка, за да няма аварии

Като марки си мисля за Cross или Drag.
Не ми се дават повече от 500лв за колело по простата причина, че може да изчезне за отрицателно време...
П.П. Гледам в Sportsdirect продават някакво Dunlop за без пари

http://www.sportsdirect.com/dunlop-ds26-mountain-bike-26-inch-932296?colcode=93229611
Само да спомена, че съм 187см и 105кг.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Малко по-горе се коментира точно за Дънлопа. Точно тоя, който гледаш не си струва заради хамортисьора. За 500лв търси колело без амортисьори поне отзад, а желателно и отпред. А още по-желателно и без скорости. 

67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5