Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
кичоне написа:не мога да уголемя субтитрите на панасоника
Без да ги вградиш във видеото няма да стане ....
Ubi dubium, ibi libertas
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Да не отварям нова тема...
Трябва ми човек, който се занимава с диагностика и ремонт на LCD телевизори. Става въпрос за странен проблем с LG 42LD750 на мой близък. Всеки който се занимава с такава дейност срещу заплащане или познава сериозен човек, моля да ми пише. Подробности на ЛС.
Трябва ми човек, който се занимава с диагностика и ремонт на LCD телевизори. Става въпрос за странен проблем с LG 42LD750 на мой близък. Всеки който се занимава с такава дейност срещу заплащане или познава сериозен човек, моля да ми пише. Подробности на ЛС.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
На плазмата в нас от време на време се появяваха ту червена, ту зелена вертикални линии, но си изчезваха. Сега се появи широка черна линия, около 6-7см на ширина, пак вертикална...
Може ли да се направи нещо по въпроса или да пия една студена вода? 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vanqu1sh написа:На плазмата в нас от време на време се появяваха ту червена, ту зелена вертикални линии, но си изчезваха. Сега се появи широка черна линия, около 6-7см на ширина, пак вертикална...![]()
нищо не можеш да направиш - за съжаление това е ахилесовата пета на плазмата

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
acho.rs написа:Vanqu1sh написа:На плазмата в нас от време на време се появяваха ту червена, ту зелена вертикални линии, но си изчезваха. Сега се появи широка черна линия, около 6-7см на ширина, пак вертикална...![]()
Някой не прави ли ремонти?
- rhase
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:acho.rs написа:Vanqu1sh написа:На плазмата в нас от време на време се появяваха ту червена, ту зелена вертикални линии, но си изчезваха. Сега се появи широка черна линия, около 6-7см на ширина, пак вертикална...![]()
В повечето случаи не си струва да правиш ремонт на плазма тъй като излиза 2/3 от цената за нов LED същия размер, че може и по-голям. Виж си на гаранционната карта кой сервиз обслужва съответната марка и се обади да питаш за евентуални цени. Макар че се съмнявам по телефона да ти направят диагностика

Какво ще кажете за това http://www.technopolis.bg/b2c/details/16032/P11090104/Televizor-SONY-KDL-40R480-LED или някой друг в този ценови диапазон 40"
- rhase
- младши ентусиаст
-
Ако си се насочил към 40" Сони по-добре вземи KDL-40W605. Малка е разликата в цената но в качеството се забелязва. А 42" има доста повече избор за 100-200лв отгоре.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
rhase написа:Vanqu1sh написа:acho.rs написа:Vanqu1sh написа:На плазмата в нас от време на време се появяваха ту червена, ту зелена вертикални линии, но си изчезваха. Сега се появи широка черна линия, около 6-7см на ширина, пак вертикална...![]()
В повечето случаи не си струва да правиш ремонт на плазма тъй като излиза 2/3 от цената за нов LED същия размер, че може и по-голям. Виж си на гаранционната карта кой сервиз обслужва съответната марка и се обади да питаш за евентуални цени. Макар че се съмнявам по телефона да ти направят диагностика
Звънях по сервизите, но и от там ми казаха че няма смисъл. Май ще трябва да ходя за нов, че така не мога да го изтрая. Някакви предложения за нещо около 50 инча ЛЕД?
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Извинявам се за въпроса, но от колко години е имаш тази плазма и каква марка е?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
majstorapetkov написа:Извинявам се за въпроса, но от колко години е имаш тази плазма и каква марка е?
От 4-5 години е. Марката е Панасоник.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Купих този телевизор http://www.panasonic.com/bg/consumer/vi ... s600e.html Телевизора е свързан с интернет и си браузвам без проблеми. Някой може ли да ми каже мога ли да си свържа лаптопа безжично с телевизора и да го ползвам като втори монитор. Обмен на снимки, музика и тем подобни не ме интересуват.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Ако ще го позлваш само заради филми,не се за нимавай....няма оправия с малките субтитри....

- rhase
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Купих този телевизор http://www.panasonic.com/bg/consumer/vi ... s600e.html Телевизора е свързан с интернет и си браузвам без проблеми. Някой може ли да ми каже мога ли да си свържа лаптопа безжично с телевизора и да го ползвам като втори монитор. Обмен на снимки, музика и тем подобни не ме интересуват.
Като цяло не е зле. Wireless Display май още не е навлязло масово на пазара. Варианта ти е с HDMI кабел или просто да си шерваш през DLNA. Но и там не винаги тръгват субтитри ако не са вградени във филма, а за настройка на положение и размер да не говорим. Мисля че само LG позволяваха игра със субтитри

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И аз да добавя малко по темата.
Купих си един самсунг лед смарт тв ,мисля че модела е 8 ма серия.
има WiFi,Lan и всякакви глупости,да и 3D е,която фунция само един път сам я ползвал.
Та по темата,личи си къде е подстветката на телевизора и не е много готино,но иначе като функции има доста,на лаптопа качвам филми със суб и се гледат перфектно,от телефона каквото пусна се проектира на телевизора (клипове,снимки и тн.),не ми харесва само това,че постоянно сам инсталира приложения като ъпдейти съобразно региона и вече ми е сложил войо приложението,както и на някой други безполезни фирми/приложения които не ползвам,иначе пък е много удобен,като му сложа безжична клавиатура и мишка си ги разпознава и става един доста голям браузер за интернет и youtube
Купих си един самсунг лед смарт тв ,мисля че модела е 8 ма серия.
има WiFi,Lan и всякакви глупости,да и 3D е,която фунция само един път сам я ползвал.
Та по темата,личи си къде е подстветката на телевизора и не е много готино,но иначе като функции има доста,на лаптопа качвам филми със суб и се гледат перфектно,от телефона каквото пусна се проектира на телевизора (клипове,снимки и тн.),не ми харесва само това,че постоянно сам инсталира приложения като ъпдейти съобразно региона и вече ми е сложил войо приложението,както и на някой други безполезни фирми/приложения които не ползвам,иначе пък е много удобен,като му сложа безжична клавиатура и мишка си ги разпознава и става един доста голям браузер за интернет и youtube