Одобрявате ли оскверняването на паметника на Съветската арм
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Одобрявате ли оскверняването на паметника на Съветската
Аз съм ЗА премахването ,само ако се премахнат паметниците на всички окупатори - германци американци французи и всякакви други дошли тука намерили заслужения си край.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Твърдо ЗА
да се натикат в музеи, а на тяхното място да се сложат на националните ни герои, има с толкова имена с които да се гордеем и да ни обединяват
а не да контрират хората, малко ли политиците го правят, то това е целта, хората да се мразят и да няма единно общество.

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:Сега паметникът е в центъра и бърка на много хора в очите. Когато е строен, това са си били покрайнини.
Е ти изби рибата...
Тоя паметник е строен през 1954-та, не през 1854-та... Какви покрайнини, какви пет лева... Ти съвсем се омеша...
pampo написа:Много сериозно приемате "оскверняването" и прпоускате основното значение на въпросното изрисуване, а именно "В КРАК С ВРЕМЕТО". Творецът/вандалът иска да покаже не ненавист към червената армия и благоразположение към американската, а точно обратното. С това подсказва, че гъзолизането вече е насочено в друга посока, а облагите за нашия народ отново както и при предишните робства са спорни...
Политиката на постоянно чуждоугодничество се вихри по нашите земи безкрайно дълго...

Опитах се да го кажа по-рано, но никой не вдява...
"Чукча не читатель, Чукча — писатель." И българската русофилщина е същата работа...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Разбрах няколко неща:
-да дрискаш по паметници е ОК, в зависимост от случая и самооправдаването;
-въпросния паметник е трън в очите на доста хора;
-джамията на пъпа на София и в останалите градове е ОК, няма да я рисуваме;
-руснаците в края на 18-и век са попречили за развитието ни под крилото на османската империя.
Да го напиша с големи букви "НЕ СЪМ РУСОФИЛ", но ми е тъжно и тъпо за идеите на част от българите.
Как не харесваме руснаците, а оставихме една етническа партия, към която лично имам странни чувства да ни управлява повече от 20 години, РОДОЛЮБЦИ.
-да дрискаш по паметници е ОК, в зависимост от случая и самооправдаването;
-въпросния паметник е трън в очите на доста хора;
-джамията на пъпа на София и в останалите градове е ОК, няма да я рисуваме;
-руснаците в края на 18-и век са попречили за развитието ни под крилото на османската империя.
Да го напиша с големи букви "НЕ СЪМ РУСОФИЛ", но ми е тъжно и тъпо за идеите на част от българите.
Как не харесваме руснаците, а оставихме една етническа партия, към която лично имам странни чувства да ни управлява повече от 20 години, РОДОЛЮБЦИ.
Недей че са ше ти обяснят колко ти е бил грешен учебника по история и как са окупирали и нахлули суверенната ни държава и как 45 г са на използвали и мачкали та да достигнем краха и дъното през 89г с 92% собствени жилища в населението !!!! и как 25 г са чудят кой какво да продаде и открадне та има още.

пс американците изравни ли ВИ града с земята паметника е ок

пс американците изравни ли ВИ града с земята паметника е ок

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Да бе, и как можаха да затворят тая хубавата почивна база в Белене, а и други санаториуми!?
Пълно щастие няма ....за 10 път го казвам не сме готови за таз наша жадувана демокрация !!! Такъв манталитет като нас му трябва по строго управление.Няма ли наказание (бан,глоба.......) няма осъзнаване

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Lenco написа:-да дрискаш по паметници е ОК, в зависимост от случая и самооправдаването;
Това, за което говорим, е мнооого далече от "дрискане"...
Lenco написа:-въпросния паметник е трън в очите на доста хора;

Lenco написа:-джамията на пъпа на София и в останалите градове е ОК, няма да я рисуваме;
Няма да я рисуваме, нея направо я палим...
http://vbox7.com/play:7d906e51
Това че за дадено събитие няма тема във форума, не значи, че не се е случвало

Lenco написа:-руснаците в края на 18-и век са попречили за развитието ни под крилото на османската империя.
Пак си изопачавате нещата както ви е удобно - тук става въпрос за руснаците в средата на 19-ти век...
Lenco написа:Как не харесваме руснаците, а оставихме една етническа партия, към която лично имам странни чувства да ни управлява повече от 20 години,
Еми как, много лесно, благодарение на задокеански драскачи и такива дето не избират по-малкото зло... По изборите си седят пред телевозора и си ровят в пъпа... После ама защо така стана - ДПС е 20 години във властта от общо 25 "демокрация"...
Din написа:и как 45 г са на използвали и мачкали та да достигнем краха и дъното през 89г с 92% собствени жилища в населението !!!! и как 25 г са чудят кой какво да продаде и открадне та има още.![]()
Поредния мит за комунизма...
Уж всички имаха всичко, а по магазините нямаше нищо, режими на тока, бензин с купони, 10 години чакане за жигула... Все такива благини за народа...
Din написа:пс американците изравни ли ВИ града с земята паметника е ок![]()
Къде видя някой да казва, че този паметник е ОК

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
acer написа:Е.Димитров написа:Типично...
Бъркате политиката с обикновените хора.
Какво бъркаме? май си налагаш своята гледна точка, "Обикновените хора" са били инструмент на политиката и в случая на дадена сила.. т.е, не са се събрали сами на площада и да им е хрумнало да идват към България, а са изпълнявали решенията на някой, в случая Кремъл. Факт е че значителна част от населението ни приема Русия като окупатор след освобождението, така че такива паметници разделят хората.. и това се вижда дори с просто око в тая тема.
Просто да го преместят в музея, като не искат хората ще си го боядисват.. колегите правилно отблязаха защо мавзолея Свети Георги в Плевен не го боядисват.. 31,000 руснаци и 7500 румънци са загинали да ни освободятПаметника в София какво символизира освен окупацията на България.. какви нацисти и върл империализъм у нас..
Много ясно че излагам моята гледна точка,но не я налагам!
И всичко мара втаса,та опрехме до паметниците.
Това е,за това няма да се оправим,щото ония от горе създават такава тема сред обществото,обществото като меки мозъци я подема и започва да вярва че това е единственият най-голям проблем в държавата и се почва разделение,пък ония отгоре потриват ръце и почват дебатите как да се премести/бутне и тн. несъществени неща,а важните неща които трябва да се обсъждат и реализират (щото са обсъждани милиони пъти) не се случват.
Заради това сме на това положение,мразители и всякакви хора без чувство за съграждане и опазване на миналото,типичен комплексарски маниер,да си заровим главата и така тези неща не са се случвали.
Разбира се,трябва всичко да се унищожи и разруши,щото само това ни пречи видиш ли да тръгнем на пред

Както и да е,пак казвам че изказвам мое лично мнение и съм против рушенето на подобни паметници но пък съм за разрушаването на нови символи на реабилитиране на терористични и подобни хора и организации,но не трябва да се пипа миналото! (според мен)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
crazy_d написа:boksioraE39 написа:E34 написа:Изненадах се колко са "За"! Долно племе сме си и това е....
По същия почин - изненадвам се колко неграмотници има. Поне на училище да бяха ходили.
Междувременно в Нарния партизан за бой се стяга, а Червената армия освобождава България от турско робство, след което Левски пише благодарствена нота на граф Игнатиев.
П.П. Понеже знам, че и това не сте чели - Левски е убит именно защото по настояване на граф Игнатиев е съден като криминален, а не политически престъпник. Ако беше съден по политически причини, щеше да е заточен и да посрещне Освобождението жив. Но руският посланик съветва да го освободят от живота му.
Да, на същия граф Игнатиев, по чието давление е обесен Васил Левски, има кръстен български град, улица в столицата и още няколко улици в други градове.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
@drago_pavlov
поред да ти отговоря
- ти познаваше ли по онова време някой без кола и апартамент,тия дет чкаха повечето бяха за сдобиване с 2ро жилище или кола !!!а някой който работи и едвам свързваше двата края .а някой който да се самозапали щот не може да си плати тока........не сме били рай ама няма ми стигне форума да ти изброявам колко по добре се живееше тогава.......
а за паметника след като никой не иска да го маха след като никой не го тълкува по два различни начина след като у всички ви навява чувство на гордост и признание че именно тези хора са ва бомбандирали !!!
как да го разбера това ?
или никой не е дал пари на някой да почне да му пречи
или това си е просто един паметник като всички останали !!!
поред да ти отговоря
- ти познаваше ли по онова време някой без кола и апартамент,тия дет чкаха повечето бяха за сдобиване с 2ро жилище или кола !!!а някой който работи и едвам свързваше двата края .а някой който да се самозапали щот не може да си плати тока........не сме били рай ама няма ми стигне форума да ти изброявам колко по добре се живееше тогава.......
а за паметника след като никой не иска да го маха след като никой не го тълкува по два различни начина след като у всички ви навява чувство на гордост и признание че именно тези хора са ва бомбандирали !!!
как да го разбера това ?
или никой не е дал пари на някой да почне да му пречи

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
_galio_ драскай си в темата колкото си искаш но се въздържаи от подобни приказки,грамотни господине! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Petrolhead
- Потребител
-
след като има хора, които толкова презират един паметник, че го драскат постоянно, трябва да има обществена дискусия.
нека мнозинството реши дали искат там паметник или не. така би трябвало да работи демокрацията.
но тъй като политиците ни са на руската хранилка от има няма 100 години, няма кой да инциира такава дискусия, съответно и решение на проблема.
за недоволните остава само едно, да драскат.
така че, аз лично съм за драскането. поне е нещо
нека мнозинството реши дали искат там паметник или не. така би трябвало да работи демокрацията.
но тъй като политиците ни са на руската хранилка от има няма 100 години, няма кой да инциира такава дискусия, съответно и решение на проблема.
за недоволните остава само едно, да драскат.
така че, аз лично съм за драскането. поне е нещо
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Din написа:@drago_pavlov
поред да ти отговоря
как да го разбера това ?
или никой не е дал пари на някой да почне да му пречиили това си е просто един паметник като всички останали !!!
Ако кола и апартамент са ти идеалите и ценностите в живота.....