Рехабилитация - счупен крак?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Рехабилитация - счупен крак?

Мнение от _galio_ » 17 Юли 2014, 10:50

speeder88 написа:
_galio_ написа:На мен ми отне около година да си увелича ъгъла на сгъване от 120 градуса докато петата ми опира задника.

Това определено ми беше от полза, защото съ мзачиклил малко над 90 и не ще да мърда. :lol: Аз си го понапъвам, но ме е страх да не скъсам сухожилие, да не навредя на зарастването и т.н. Тичането ще е последно в програмата. С нетърпени чакам да минат още 7-8 дни да го пусна на земята с някаква минимална тежест и патериците да видя как ще е.

Без значение дали избереш бягане, ходене или колело/велоергометър, прави го ВСЕКИ ден - леко до умерено натоварване, постоянно.

Всеки ден без движение е изгубен и това там си се вкостява.

И не го напъвай по никакъв начин - само беля може да стане с напъване. И моят не мърдаше след 120 градуса, но лека по лека, с движение и почиване в клекнало положение се отпусна. И аз не очаквах да отнеме толкова много време, но се оказа нормално.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 17 Сеп 2014, 10:45

Колеги, вкостявам добре! Вече два пъти ходя на снимки и на прегледи. Първият път на 43-я ден - беше образувало облаците отстрани, но недостатъчно, за да ми позволят да пренасям някаква тежест. Аз обаче реших да почна да имитирам движение на ходене без да стъпвам - мускула започна да възстановява и да има сила. На 72-я ден пак снимах - казаха да натоварвам на 30% и след 15 дни да махам едната патерица, което се явява в неделя - 20. Костта видимо е добре и мускула е започнал да се възстановява, има сила, но недостатъчно да натисна съединител примерно. Почна да ме наболява здравия крак - предеполагам е нормално, защото два месеца само на него се лючкам, но да питам патилата те имали ли са го това като драма.

И не го напъвай по никакъв начин - само беля може да стане с напъване. И моят не мърдаше след 120 градуса, но лека по лека, с движение и почиване в клекнало положение се отпусна. И аз не очаквах да отнеме толкова много време, но се оказа нормално.

Почти съм готов със свиването! Малко ми остава до задника, но предполагам когато мускула се възстанови и това ще е ОК.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 17 Сеп 2014, 11:43

speeder88 написа: Почна да ме наболява здравия крак - предеполагам е нормално, защото два месеца само на него се лючкам, но да питам патилата те имали ли са го това като драма.

Почти съм готов със свиването! Малко ми остава до задника, но предполагам когато мускула се възстанови и това ще е ОК.

Мен не ме е болял, ама аз явно съм и лежал повече от теб :D Не се напъвай толкова.

Ми аз го свих до два пръста от задника за месец и останалото до година се мъчих баш с тия два пръста разстояние :)

Ама щом си намерил начин да се справиш с атрофията и се раздвижваш, всичко звучи да е 6.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Сеп 2014, 15:43

В болница Св.София има много добра рехабилитационна база и специалисти, а и не е безобразно скъпо.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 19 Окт 2014, 10:32

Преди месец и малко доктора за пореден път ме видя и каза че не е небоходима рехабилитация предвид състоянието на костта и мускула. Тогава ми даде да започна да натоварвам леко, а след 15 дни да махна едната патерица. На 20 септмври я махнах и започнах още повече да го товаря. Преди седмижа направих 10км преход в ройона на Боженци. Преди три дни ходих пак на преглед и след една седмица доктора ми каза да махам и другата патерица. Започнах да тренирам по малко вървене без нея и се получава. Малко е странно, но като свикна мисля че няма и да ми личи че съм претърпял такава травма.

Благодаря на всички колеги за мненията и препоръките. Не се наложи да ползвам контактите, които ми дадохте, но все пак съм ви признателен!

:bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Окт 2014, 18:47

© написа: Дори не ми я дадоха за спомен, а бях платил за нея около 700лв.

Слави, направил си ужасна грешка и аз патих точно заради невърната пластина, като твоята. И даже платих 1650 лв, но понеже имам допълнителна здравна застраховка ми възстановиха сумата. Оказа се, че в Пирогов са ми поставили почти сигурно втора ръка, която е била некачествено обеззаразена. Това ми костваше страхотно ходене по мъките. Два пъти в гнойно-септична хирургия и операция и яко антибиотици и то скъпи, като най-накрая намерих един истински човек - доктор Явор Григоров от Правителствена болница "Лозенец", който по своя методика ме отърва от заразата. Нарича се остеомелит.
Към пострадалия колега - автор на темата: Извади непременно пирона и то навреме защото закъснееш ли става лошо. До мен беше един закъснял и след това 3 дни не можеше да ходи и го болеше много. Казаха, че ще се оправи, но ще бъде дълго време в болнични, а аз на втория ден ходех нормално вече. Освен това зад банята Овча купел има специализирана болница за рехабилитация, която работи със здравната каса. Аз там проведох курс и съм доволен със забележката, че моя съседка работи там и съответно ми беше обърнато по-специално внимание.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 19 Окт 2014, 22:13

100% я махам! До 2 години ми казаха докторите! След това било зорно и мъчно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 21 Окт 2014, 17:35

Привет колега,

Бих препоръчал Михаил Илиев.

[url]http://zdravenspravochnik.com/д-р-михаил-илиев-здравно-възстановите/[/url]
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 06 Ное 2015, 9:23

Update на темата!

Минах без рехабилитация. Кракът е чук, възсанивх си масата! Карам колело, скачам, ходя, еб@, абе общо взето пълна програма. Интересно нещо забелязвам заради пирона обаче, ако се зтичам по-бързо или реша да подритна или избутам нещо с крака сякаш усещам пирона вътре. Явно самите кости имат някаква степен на огъване, а пирона не и се получава това неприятно чувство.

Update 2!

На 11.11 отивам да го вадят. Според докторите вече костта е доста добре заздравяла и нищо не им пречи да го извадят. Като се съвзема от упойката ще update-вам пак! :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 06 Ное 2015, 10:47

Имах една приятелка , завърши рехаблитация, обиколила е всички софийски болници и мястото е само едно - Токуда ! Пировгов са перфектни да те закърпят и дори да те върнат от оня свят, но просто рехабилитацията не им е от силните страни. Лошото е, че повечето лекари гледат на рехабилитацията като нещо безмислено и обикновено за по-леките случаи въобще пропускат да пращат хората на рехабилитация.
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 06 Ное 2015, 12:10

stefanoff написа:Имах една приятелка , завърши рехаблитация, обиколила е всички софийски болници и мястото е само едно - Токуда ! Пировгов са перфектни да те закърпят и дори да те върнат от оня свят, но просто рехабилитацията не им е от силните страни. Лошото е, че повечето лекари гледат на рехабилитацията като нещо безмислено и обикновено за по-леките случаи въобще пропускат да пращат хората на рехабилитация.

:OT:
Да много добре казано за Пирогов . Много са добри ! Специално за апандисит предлагат разходка до оня свят и обратно хотел 100 дни + още много други екстри... :) .
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Ное 2015, 15:16

Фидел Кастро написа:
© написа: Дори не ми я дадоха за спомен, а бях платил за нея около 700лв.

Слави, направил си ужасна грешка и аз патих точно заради невърната пластина, като твоята. И даже платих 1650 лв, но понеже имам допълнителна здравна застраховка ми възстановиха сумата. Оказа се, че в Пирогов са ми поставили почти сигурно втора ръка, която е била некачествено обеззаразена. Това ми костваше страхотно ходене по мъките. Два пъти в гнойно-септична хирургия и операция и яко антибиотици и то скъпи, като най-накрая намерих един истински човек - доктор Явор Григоров от Правителствена болница "Лозенец", който по своя методика ме отърва от заразата. Нарича се остеомелит.

Това съм го пропуснал, но ми звучи невероятно . Защо ли пък трябва да се учудвам, след като всичко ни е такова, втора трета употреба, а се продава за ново

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 12 Ное 2015, 20:02

Още update:

Вчера измъкнахме шилото от мен. Понеже беше фиксиран с два винта първо трявбаше да отсранят тях. Първия беше ОК и бързо го намериха, втория малко го озори. Накрая дойде ред и на самия пирон. На рентгеновите снимки се виждаше натрупване на калции върху самия пирон и се наложи докторите да почоплят докато го изкопаят. Накрая обче с няколко бързи и груби удра с топуза излезна. Заради цялото забавяне с търсенето на желязо в мен спиралната упойка беше почнала да ме отпуска млко към края и шевовете си ги поусетих малко или много. Въпреки това обаче самото излизане от упойка беше доста добро. Нямах го напрежението от предния път, когато над два часа ме отпуска и не знаех къде се намирам, а пикочния ми мехур щеше да гръмне. Не ми сложиха дренаж, което го определям като грешка, защото час след като ме изкараха бяха напоил превръзките с кръв. Направиха ми надвръзка и ми сложиха памперс, за да попива. Вечерта ми поставиха болкоуспокоително, което идеално ми пасна и ме приспа до днес сутринта. Сутринта след като станах да пробвам да се разтъпча ми прилоша - причерня ми и дори да се спрях за малко не ми поотмина докато не легнах. Взеха ми кръв за проверка н хемоглобина, зщото ги озадачих, как вечерта съм бил в добро състояние, а сутринт рухнах. Истината беше че ня бях ял, а през нощта имах още кръвозагуба. Нова порция обезболяващи, смяна на превръзката с уговорката ако до час новата не е напоена да ме изписват. В крайна сметка ме изписаха.

По пвъпроса за импланта - веднага след операцията попитах за него, отговрът беше: "Айде сега и пирона си искаш...", Днес на обяд попитах и друг доктор, отоговорът: "Ще проверя, ако не са го изхвърлили ще ти го върнем, но трябваша да кажеш по-рано". След като бях убеден, че и той няма да свърши работа обработих едната сестра, тя звънна в операционната и 5 минути по-късно в стаята ми дойде сестра от екипа на операцията с пирона в ръка и думите: "Ето ти го, макар че идея си нямам какво ще го правиш!" Мислено си казах, че няма нищо да го правя, ама и вие няма да натоварите някой с 2200 за втора ръка пирон.

Общо взето е това! Доста по-добре се чувствам след операцията по поставянето му. До две седмици предполгам ще ми зарастнат раните и ще ми махнат конците и след това ще мога да почна нова възстановяване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 12 Ное 2015, 20:57

speeder88 написа: Мислено си казах, че няма нищо да го правя, ама и вие няма да натоварите някой с 2200 за втора ръка пирон.

Браво!!! :yes: :bowdown:
Поне няма да има друг някой потърпевш, като мен.
При теб е започнало калцирането и това е създало проблемите.
Доколкото си спомням трябва в случаи, като твоя зъдължително да имат подготвен специален инструмент-приспособление, който е много скъп и дори в Пирогов го заявяват предварително.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Ное 2015, 21:56

При мен само отвиха болтовете и бях готов :mhihi: На аз бях с пълна упойка

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата