Преместване от ГИ от кола с 6 цилиндъра на кола с 4?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Преместване от ГИ от кола с 6 цилиндъра на кола с 4?
Обмислям вариант ако е възможно да прехвърля мойто ГИ на колата на приятелката ми, обаче тя е с 4 цилиндъра, а БМВ-то е шестак и се чудех дали ако просто не се монтират две дюзи компютъра ще си работи нормално или няма да я бъде тая? 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Преместване от ГИ от кола с 6 цилиндъра на кола с 4?
Преди няколко години сложих ГИ от 320-ката на А4-ката на майка ми и до сега няма никакъв проблем. Фобос е марката ако изобщо има значение.
П.П.: Обаче винаги се намира някой майстор да отвори капака и да започне да и обяснява как са я преебали и са и сложили по-скъпа ГИ от необходимото.
П.П.: Обаче винаги се намира някой майстор да отвори капака и да започне да и обяснява как са я преебали и са и сложили по-скъпа ГИ от необходимото.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Няма да има никакъв проблем...
Дай да правим бартер, че на мен ми предстои обратната операция

Аз продължавам да проучвам за да видя как седят нещата и дали и компютрите за 4 и за 6 цилиндъра са различни комплектите са еднакви и цената се оскъпява просто заради двата инжектора в повече. Междувременно всякаква информация за присаждането на газта на 4 цилиндъра би ми била от полза. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е само заради двата инжектора и кабелите .6 цилиндровия комплект има 2 бр управляващи инжекторите крайни IGBT транзистори в повече на платката ,а те не са евтини .Отделно че може версията на софтуера да подържа само инсталирания брой инжектори .На 4 цилиндровия няма възможнаст само с кабели да стане 6 цилиндров .Така че в твоя случай няма никакъв проблем но без настройка през софтуера на ГИ няма да мине на новия двигател .Това са два различни мотора и бензиновите времена съответно коефициентите в таблиците едва ли ще съвпаднат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Не е само заради двата инжектора и кабелите .6 цилиндровия комплект има 2 бр управляващи инжекторите крайни IGBT транзистори в повече на платката ,а те не са евтини .Отделно че може версията на софтуера да подържа само инсталирания брой инжектори .На 4 цилиндровия няма възможнаст само с кабели да стане 6 цилиндров .Така че в твоя случай няма никакъв проблем но без настройка през софтуера на ГИ няма да мине на новия двигател .Това са два различни мотора и бензиновите времена съответно коефициентите в таблиците едва ли ще съвпаднат .
Значи само трябва да намеря някой, който може да я инсталира на другата кола и да направи настройки и съм аз? Няма да имам никакви проблеми и драми свързани с това, че първоначално газта е била за 6 цилиндров мотор?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Няма да има гижи .Те така или иначе са закачени да четат от ЕКУ то 3х2 тоест нямаш секвенциално пръскане ,сега ще бъдат 2х2 и двата просто отпадат .Рейката можеш да си я ползваш старата .Зависи пак от колата но не виждам проблем да се монтира на 4 цилиндров мотор .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Супер! Сега някой ако предложи и майстор в София, който би се наел да прехвърли газта кадърно на друга кола, която никога не е имала газ и то без да е на принципа "ден година храни" ще съм много благодарен.? 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bokrael написа:Супер! Сега някой ако предложи и майстор в София, който би се наел да прехвърли газта кадърно на друга кола, която никога не е имала газ и то без да е на принципа "ден година храни" ще съм много благодарен.?
На мен ми я прехвърлиха ето тук:
https://www.google.bg/maps/@42.6805541, ... !2e0?hl=en
Срещу 230 лв., понеже купували нови тръби или накрайник, не помня вече. Първоначално ми бяха казали 200, като това включваше демонтаж от едната кола и монтаж на другата.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
9 мнения
• Страница 1 от 1