Разход на гориво (газ)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на гориво (газ)
Аз съм карал с Романо и съм адски доволен и от разхода и от върежда и от всичко. С 5 години гаранция е, не съм имал никакви проблеми и за шестак струва 1700лв. Вносители са им едни момчета от Надежда, до Шкода е сервиза.  

- turbo
- старши ентусиаст
- 

- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
 Колега, или това масло е замръзнало, или нещо в цялата схема на "M" таблото не е вързано, както трябва...
 Колега, или това масло е замръзнало, или нещо в цялата схема на "M" таблото не е вързано, както трябва... zAcK написа:P.S. Така си карам на темпомат с 3000 оборота

Иначе по темата - аз не можах да разбера при това каране колко е разходът на колата и на бензин ли е или на газ. По мое наблюдение, магистралата НЕ Е по-иконимична от междуградските пътища... Не знам вашето мнение.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!  552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
		 552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Маслото си има причина да е така. Всичко останало работи коректно   

Разхода ми показва 11.5-12 с моето каране на бензин. Понякога обаче и под 10 точно извънградско, не магистрала 

Утре ще пътувам повече, та ще покарам на темпомат с 3000 оборота и ще докладвам
Сега оствям колата и показва 97 км. изминати в София 17.6 литра средно 

Забравих да видя средната скорост. Беше към 18.5 ама ходих сега вечерта от НДК до Младост и обратно, та падна доста
----------- Добавено ---------------
Това при средна скорост 22.4 км/ч

Разхода ми показва 11.5-12 с моето каране на бензин. Понякога обаче и под 10 точно извънградско, не магистрала

Утре ще пътувам повече, та ще покарам на темпомат с 3000 оборота и ще докладвам

Сега оствям колата и показва 97 км. изминати в София 17.6 литра средно

Забравих да видя средната скорост. Беше към 18.5 ама ходих сега вечерта от НДК до Младост и обратно, та падна доста

----------- Добавено ---------------
Това при средна скорост 22.4 км/ч

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
- 

- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Да си похваля майсторчето дето ми оправи разхода на BMWто (пипна електронната дозировка и наново центрова плочката на помпата)  

Ето новите показания на моя TDS след последното ми дълго шофиране:
София - Будапеща - Виена = 5.6 (по борд компютър), 6.3 по колонка (БГ нафта)
Виена - Птуй - Загреб - София = 5.4 (по борд компютър), 6.01 по колонка (Австрийска нафта, обикновенна).
И в двете посоки каране малко под максимално разрешената скорост на магистралата, 5 човека и багаж до горе и навсякъде на темпомат, градско не съм карал изобщо като изключим влизане до хотела и излизане от градовете, които съм написал.
И да се включа в темата за разхода на големите мАтори: мойто W12 при закован круиз контрол на 130км/ч и изключен климатик сваля разхода на 11, с климатика вдига на 12,5-13.00 (зависи колко човека се глезят вътре ). При по-юнашко каране става страшно за джоба: преди 20дни тръгнах от Варна с пълен резервоар - газ колкото може на Обзор, в Бургас допълних 130лв а98, после на магистралата 180-200, като стигнах табелата София бях останал с под 1/4 бензин, до вкъщи светна лампата
 ). При по-юнашко каране става страшно за джоба: преди 20дни тръгнах от Варна с пълен резервоар - газ колкото може на Обзор, в Бургас допълних 130лв а98, после на магистралата 180-200, като стигнах табелата София бях останал с под 1/4 бензин, до вкъщи светна лампата   . резервоара е 90литра
 . резервоара е 90литра   

Извода е, че ако не ги юркате много - големите мотори могат да дават много приличен разход при шофиране извънграда

Ето новите показания на моя TDS след последното ми дълго шофиране:
София - Будапеща - Виена = 5.6 (по борд компютър), 6.3 по колонка (БГ нафта)
Виена - Птуй - Загреб - София = 5.4 (по борд компютър), 6.01 по колонка (Австрийска нафта, обикновенна).
И в двете посоки каране малко под максимално разрешената скорост на магистралата, 5 човека и багаж до горе и навсякъде на темпомат, градско не съм карал изобщо като изключим влизане до хотела и излизане от градовете, които съм написал.
И да се включа в темата за разхода на големите мАтори: мойто W12 при закован круиз контрол на 130км/ч и изключен климатик сваля разхода на 11, с климатика вдига на 12,5-13.00 (зависи колко човека се глезят вътре
 ). При по-юнашко каране става страшно за джоба: преди 20дни тръгнах от Варна с пълен резервоар - газ колкото може на Обзор, в Бургас допълних 130лв а98, после на магистралата 180-200, като стигнах табелата София бях останал с под 1/4 бензин, до вкъщи светна лампата
 ). При по-юнашко каране става страшно за джоба: преди 20дни тръгнах от Варна с пълен резервоар - газ колкото може на Обзор, в Бургас допълних 130лв а98, после на магистралата 180-200, като стигнах табелата София бях останал с под 1/4 бензин, до вкъщи светна лампата   . резервоара е 90литра
 . резервоара е 90литра   
 Извода е, че ако не ги юркате много - големите мотори могат да дават много приличен разход при шофиране извънграда
- turbo
- старши ентусиаст
- 

- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Don_Diego написа:Да си похваля майсторчето дето ми оправи разхода на BMWто (пипна електронната дозировка и наново ....
Може в мен да е проблемът, но не можах да видя някъде да си споменал, че някоя кола, която караш е изгорила дадено количество газ!?!?
 Сигурно не си обърнал внимание на заглавието на темата...
 Сигурно не си обърнал внимание на заглавието на темата...  
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!  552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
		 552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Don_Diego
- ентусиаст
- 

- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Темата е за разход на гориво - не мисля, че е проблем това, че давам резултати за други горива. Отделно все още ми проверяват мненията преди публикуване, та явно всичко с коментара ми е ОК

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Да споделя и аз първите се впечатления за ГИ Агис на 2.8 мотор слаган за 1300лв.
Разхода за градско ми е не повече от 15/100 а на бензин беше 13 при това с не икономично каране ; на магистрала 11 с нормално каране 120-130 - 10л , а на бензин около 8.Мисля ,че може да падне и още ама ще трябва да не превишавам скороста до 200 по гладките отсечки 

Факт е ,че съм имал и разход 7.4 бензин извънградско засичано за 700 км със скорост окол 100км/ч.
Като цяло съм доволен от вървежа и разхода на този мотор

Разхода за градско ми е не повече от 15/100 а на бензин беше 13 при това с не икономично каране ; на магистрала 11 с нормално каране 120-130 - 10л , а на бензин около 8.Мисля ,че може да падне и още ама ще трябва да не превишавам скороста до 200 по гладките отсечки

Факт е ,че съм имал и разход 7.4 бензин извънградско засичано за 700 км със скорост окол 100км/ч.
Като цяло съм доволен от вървежа и разхода на този мотор
- Morridin
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
540-ка, бензин/газ, Варна
Градско в момента: 18/~22 л./100 км. - средна скорост 24 км./ч
Извънградско: 10-10.5/13-14 л./100 км.
Извънградско рядко карам под 100-110, магистрала рядко под 150-160.
Тия легенди за 15+ извънградско за 40-ките малко са ми смешни. Засичал съм я със 130 на темпомат Бургас - Пловдив - газ около и под 12, пуснат климатик, фарове, музика, мусака и всички бонуси С жена и дете отзаде...
 С жена и дете отзаде...
Та така...

Градско в момента: 18/~22 л./100 км. - средна скорост 24 км./ч
Извънградско: 10-10.5/13-14 л./100 км.
Извънградско рядко карам под 100-110, магистрала рядко под 150-160.
Тия легенди за 15+ извънградско за 40-ките малко са ми смешни. Засичал съм я със 130 на темпомат Бургас - Пловдив - газ около и под 12, пуснат климатик, фарове, музика, мусака и всички бонуси
 С жена и дете отзаде...
 С жена и дете отзаде...Та така...
- dim_bl
- Потребител
- 

- Кара: E39 523i
- Мечтае да кара: E39
Здравейте, и аз реших да се включа по въпроса за разхода. Моето БМВ е 523i, 170к.с. двоен ванос, имам го от 4м., от 3месеца карам на газ. и с 35-36 литра изминавам 250 км. Мисля че това е много добре. (не че се хваля, много).

- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
- barty
- старши ентусиаст
- 

- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: при цена на газта 0.99лв/л, един литър нагоре или надолу..все тая   

99ст/л - кеф да го гледам

99ст/л - кеф да го гледам

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Колеги, нека се включа и аз в темата с нещо много важно.
Ако ламбда сондите са ви стари, сменете ги и ще видите тогава колко по-икономично ще върви баварчето.
Аз на моята 520-ка й смених миналата седмица ламбдичките с едни афтърмаркет (оригинални - Siemens, но не от дилър, щото са двойно по-скъпи там) и сега направо не мога да повярвам какво виждам на бензиностанцията!!!
Извънградско на таблото ми показва 6.0л./100км. бензин. (НЕ магистрала:))
Градско ми показа 10л/100км. бензин. (София по светофарите и задръстванията)
На газ я засекох смесено средно градско/извънградско 50%/50% => 11л./100км.
По принцип преди да сменя сондите ми харчеше толкова извънградско само :)
:)
Оказа се, че ламбда сондите са най-важния параметър за добър разход на гориво.
Обикновено на 150 хил. км. ламбдите умират и не вършат никаква работа.
Джоба ми олекна с едни 420лв, но определено си заслужава разхода.

Ако ламбда сондите са ви стари, сменете ги и ще видите тогава колко по-икономично ще върви баварчето.
Аз на моята 520-ка й смених миналата седмица ламбдичките с едни афтърмаркет (оригинални - Siemens, но не от дилър, щото са двойно по-скъпи там) и сега направо не мога да повярвам какво виждам на бензиностанцията!!!

Извънградско на таблото ми показва 6.0л./100км. бензин. (НЕ магистрала:))
Градско ми показа 10л/100км. бензин. (София по светофарите и задръстванията)
На газ я засекох смесено средно градско/извънградско 50%/50% => 11л./100км.
По принцип преди да сменя сондите ми харчеше толкова извънградско само
 :)
:)Оказа се, че ламбда сондите са най-важния параметър за добър разход на гориво.
Обикновено на 150 хил. км. ламбдите умират и не вършат никаква работа.
Джоба ми олекна с едни 420лв, но определено си заслужава разхода.
- gsi_leo
- младши ентусиаст
- 

- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Аз на мойта м52б20,под 14-15л градско не мога да я сваля,извън градско пада до към 10л и това с газ от Шел... 

-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
		...готов да помогне всекиму...
- kluna_
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 520i
и аз мойтаgsi_leo написа:Аз на мойта м52б20,под 14-15л градско не мога да я сваля,извън градско пада до към 10л и това с газ от Шел...

- TheRedOne
- Потребител
- 

- Кара: Комбита
- Мечтае да кара: Голе-е-еми комбита
- Детайли за колата: E46 330xi Touring
Чета тази тема покрай 540i, щото по ме радва музиката на немския октет и реших да споделя за разхода на моето комби Е36 320i M52B20, автомат, на газ. Газовото ми го слага едно приятелче, доверих му се тотално, излезе ми около 1350лв. Настройвана е в движение и след 5-600км още една проверка, пак в движение. Преди да сложа газовото сменях глава и ванос и със някаква доза сигурност мога да кажа, че мотора и другите джунджурии работят нормално (дано така и продължава). 
Във Варна имам два маршрута до работа - първия (13,4км в двете посоки) е по бул. "Сливница", много светофари и всякакви лебеди по кръстовищата, втория (20,8км в двете посоки) е по бул. "Република" до езерото и после по ул. "Девня" и бул. "Приморски", има два-три светофара и само един тегав, останалото са само кръгови. По принцип карам разумно, предпочитам да дам повечко газ при тръгване и като качи до трета-четвърта да върна газта. До последно рядко навивам масура, само като ми се оргазмира или ако съм отървал козите нещо. Климатик и други енергоемки сладости не съм изключвал, за да търся разлика в разхода.
По първият маршрут разходът ми е 17,2/17,5л, по втория - 15л. Разходът на бензин е около 2л/100км. Извънградско - 10л/100км при каране около ограниченията.
Веднъж си правих експеримент, магистрала, Варна-Шумен, със скорост 90-110км/ч - 8,6л/100км, но си изпилих нервите, втори път няма да опитам.
Само на бензин съм карал малко, но около 15л/100км градско и 9-10л/100км извънградско.
Три извода:
Първо, за всеки шофьор разхода в града, а и не само има различно значение. Аз по-често си избирам по-късия маршрут, щото с една бутилка газ изкарвам почти 13 отивания и връщания, нищо че разхода е по-висок. Като бързам си избирам дългия маршрут, щото ми отнема 11-13мин.
Второ, има ли светофари в един град - повечето цилиндърчета си смучат яко, но извън града, ако не дърпаш дявола за опашката или за други висящи неща, разхода е повече от приемлив. Налагаше ми се да карам преди доста време един 420SEL, 89г, като го помпех внимателно до 130км/ч ми дърпаше 11-12л бензин извън града. Оттам до 240км/ч и в града разхода почваше от 22л/100км и стигаше до 28л.
Трето, не смятам този разход за висок. До скоро имах Галант, 2.0л, пак комби, само че ръчка, в града ми гореше 13 бензин, извънградско - 10-11л бензин, щото си нямаше автомат и газ.

Във Варна имам два маршрута до работа - първия (13,4км в двете посоки) е по бул. "Сливница", много светофари и всякакви лебеди по кръстовищата, втория (20,8км в двете посоки) е по бул. "Република" до езерото и после по ул. "Девня" и бул. "Приморски", има два-три светофара и само един тегав, останалото са само кръгови. По принцип карам разумно, предпочитам да дам повечко газ при тръгване и като качи до трета-четвърта да върна газта. До последно рядко навивам масура, само като ми се оргазмира или ако съм отървал козите нещо. Климатик и други енергоемки сладости не съм изключвал, за да търся разлика в разхода.
По първият маршрут разходът ми е 17,2/17,5л, по втория - 15л. Разходът на бензин е около 2л/100км. Извънградско - 10л/100км при каране около ограниченията.
Веднъж си правих експеримент, магистрала, Варна-Шумен, със скорост 90-110км/ч - 8,6л/100км, но си изпилих нервите, втори път няма да опитам.
Само на бензин съм карал малко, но около 15л/100км градско и 9-10л/100км извънградско.
Три извода:
Първо, за всеки шофьор разхода в града, а и не само има различно значение. Аз по-често си избирам по-късия маршрут, щото с една бутилка газ изкарвам почти 13 отивания и връщания, нищо че разхода е по-висок. Като бързам си избирам дългия маршрут, щото ми отнема 11-13мин.
Второ, има ли светофари в един град - повечето цилиндърчета си смучат яко, но извън града, ако не дърпаш дявола за опашката или за други висящи неща, разхода е повече от приемлив. Налагаше ми се да карам преди доста време един 420SEL, 89г, като го помпех внимателно до 130км/ч ми дърпаше 11-12л бензин извън града. Оттам до 240км/ч и в града разхода почваше от 22л/100км и стигаше до 28л.
Трето, не смятам този разход за висок. До скоро имах Галант, 2.0л, пак комби, само че ръчка, в града ми гореше 13 бензин, извънградско - 10-11л бензин, щото си нямаше автомат и газ.