Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от Alek_SV » 18 Сеп 2014, 19:48

Здравейте,

Решил съм да си купя нов телефон до месец. Заглавието говори ясно , че съм се насочил към топ моделите на производителите.
Разглеждам основно 3 опции:
LG G3
Samsun Galaxy S5
HTC ONE M8

На този полезен сайт направих сравнение на тези 3 телефона ( 3 други в добавка към тях).
От сухата статистика Samsun Galaxy S5 става мой фаворит :

http://smartphones.findthebest.com/comp ... 8-vs-LG-G3

Нямам конкретна функция , която да ми трябва най-много от всичко , затова търся баланс между цялостна фунционалност , дизайн , технически характеристики.
Като оставим сухата статистика настрана , споделете впечатленията си от тези телефони ( ествено само , ако имате такива - кой какво чул или му каза ли ...) .
Визуално Samsun Galaxy S5 в "карбоновия варянт" ми харесва и HTC ONE M8 в "златен" .

До колкото знам новите версии на телефоните ще излизат пролетта на 2015. Не ми се чака до тогава , но ако някой следи пазара активно и има информация ,
че еди коя си следваща версия на някой от тези телефони сизаслужава чакането , нека да сподели.
Ако някой има фаворит еквивалетен по характеристики на тези изброени телефони и не присъства в сравнението от линк-а нека го спомене :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от k.milanov » 18 Сеп 2014, 20:33

Имам познат, който се оплаква от G3. Каза, че батерията много трудно издържа един ден и също така, че след няколко месеца ползване телефона дори след фактори ресет продължава да си забива доволна.
Имам доста позанти с S5 и всички са доволни. Батерията, не е много впечатляваща, но то кой смартфон може да е похвали с такава? Може би ноут 3 държи маалко повече и тези новите леновота, който налазват пазара в момента.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Сеп 2014, 20:33

Сони Z3 ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 18 Сеп 2014, 21:02

Nokia Lumia 930/1520 - Много добър performance, живот на батерия и качество на снимките.
Изображение
Последна промяна skipper на 18 Сеп 2014, 21:28, променена общо 2 пъти
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Сеп 2014, 21:11

Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
Доста телефони съм сменил , интересувам се от тях от дълги години , та моя опит показва че най-добре се избира телефон "на живо" ;)
За какво говоря - набелязваш си няколко у-ва по характеристики и отиваш в магазина. Там един до друг ги хващаш и разцъкваш , сравняваш и каквото там щеш. Така най-добре се избира телефон за ТЕБ !
По форумите е пълно с заклети маняци и фенове , които си хвалят само тяхната марка и затова не мисля , че може да се вземе коректно мнение от тук.
Сега ще кажа и по 2 думи за конкретните телефони ;)
G3 - добър дизайн , страхотен дисплей , добра камера
S5 - безличен дизайн , никакво усещане в ръката за премиум телефон , добра камера , добра софтуерна поддръжка
М8 - отличен и монолитен дизайн , усещане за наистина премиум телефон , малък дисплей за габаритите на телефон , кофти камера , отличен звук през говорителите , отличен дисплей (най-добър от 3те) , много бърз и красив UI , добра софтуерна поддръжка

Аз бих те посъветвал да погледнеш и Note III , в момента е на промоция в Германос или Виваком и на тази цена си заслужава определено.

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 18 Сеп 2014, 21:30

Имам LG G3 и батерията държи близо 5 дена с не много разговори и по малко сърфиране всеки ден. Дисплея на S5 по- ми харесва като контраст и по-топли цветове. Lg g3 на дизайн е по-добре според мен. Има много сравнения в нета. Но ако държиш на "красив екран" избери S5. Резолюцията няма никакво значение при тази големина на екрана.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 18 Сеп 2014, 21:46

Alek_SV написа:

Колега, понеже и аз съм в същия размисъл, и аз гледам почти същите телефони.
Но бих ти препоръчал да изчакаш и да вземеш Lenovo Vibe Z2 Pro. В nixanbal.com има кратко представяне на телефона. След време предполагам ще има и пълно ревю.

Аз лично съм се насочил към Леново-то.

П.П. - Ето и спецификациите на телефона http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_z2_pro-6396.php

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 18 Сеп 2014, 22:02

Аз взех преди няколко месеца на жената ей това Huawei Honor 3C 4G FDD LTE H30-L02 Smartphone Android 4.4 Quad Core 1.6GHz 5.0 inch HD 8.0MP Ram 1GB Rom 8GB https://www.google.bg/search?q=Huawei+Honor+3C+4G+FDD+LTE+H30-L02+Smartphone+Android+4.4+Quad+Core+1.6GHz+5.0+inch+HD+8.0MP+Ram+1GB+Rom+8GB&rlz=1C1ASRM_enBG606BG606&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5ysbVJ-HE4PcaOawgGA&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1440&bih=775#facrc=_&imgdii=_&imgrc=IrIyFNxGR_SKFM%253A%3BC_EaUInvMYioxM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wuna.ru%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252Fs%252Fk%252Fsku49398_5.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wuna.ru%252Fhuawei-honor-3c-4g-fdd-lte-h30-l02-smartphone-android-4-4-quad-core-1-6ghz-5-0-inch-hd-8-0mp-ram-1gb-rom-8gb.html%253F___store%253Den%3B500%3B500 за 270лв.Поръчах го и след 20дена имаше радост.....на неин роднина поръчах ей това Original Xiaomi Hongmi Note(Redmi Note) Enhanced Version WCDMA MTK6592 Octa Core 5.5'' 2GB RAM 8GB ROM Android 4.2 MIUI V5 https://www.google.bg/search?q=Original+Xiaomi+Hongmi+Note(Redmi+Note)+Enhanced+Version+WCDMA+MTK6592+Octa+Core+5.5''+2GB+RAM+8GB+ROM+Android+4.2+MIUI+V5&rlz=1C1ASRM_enBG606BG606&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WCwbVMGjEsaVauCZgbAC&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1440&bih=775#facrc=_&imgdii=_&imgrc=byxuFah0bhvGVM%253A%3BGL1ELDrXaPMPtM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ideaphone.hk%252Fimages%252Fupload%252FImage%252FIMG_1049.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ideaphone.hk%252Fgoods.php%253Fid%253D46%3B700%3B525 за 320лв.....няма топ модели няма нокии няма самсунги и тем подобни....чупят ги от всякъде и по цени и по-качество и по всичко.....батерията им кара при активно ползване по 2-3 дена,при не активно жена ми го е откарвала по 5-6 дена.......Преди кви ли не галаксита вземахме за по луди пари и все проблеми с софтове или с хардуер.....
И да замине след година пак ще поръчам,че идват за без пари.....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Сеп 2014, 22:11

Ако си говорим за НАЙ-висок клас телефон, смятам, че на всички е ясно, че това е киселият 5S, а не S5 :mhihi: ... и то просто, защото "6" е прекалено кисел все още :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе GNUSMAS, реално това е названието и само трябва да прочетеш търговската марка наобратно, е доста добър имитатор на 5S ама изостава де... бая... Но поне не е толкова кисел... като онова грозде... :winky:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Сеп 2014, 22:18

Щом и Huawei се предлага като висок клас телефони, няма какво да говорим повече.... :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 18 Сеп 2014, 22:28

alekangg написа:Щом и Huawei се предлага като висок клас телефони, няма какво да говорим повече.... :banghead:

Не го предлагам,като висок клас....давам пример,че не е задължително да е висок...щото до миналата година си купувахме само високи класове от бг и все дърва...и Huawei произведен за нашия пазар и Huawei произведен за Азия има разлика от земята до небето........
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2014, 22:56

5s е хубав, но ако си свикнал с андроид може да ти се стори доста странен. Иначе е невероятно бърз и стабилен като работа, с отлична камера
За киселост няма грешка :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Сеп 2014, 23:20

don_gori написа:Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
... най-добре се избира телефон "на живо" ;)
.....

Погледни на живо SONY Z2 или NOKIA 930, изглеждат скучни, но стилни.
Киселяците, малко се сдържайте, кофти, че сте изръсили толкова пари, но любимия Ви 5с, две години по-късно, изглежда, като излязъл от пакет зрънчо, пред някой от днешните флагмани.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Сеп 2014, 0:36

Lenco написа:
don_gori написа:Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
... най-добре се избира телефон "на живо" ;)
.....

Погледни на живо SONY Z2 или NOKIA 930, изглеждат скучни, но стилни.
Киселяците, малко се сдържайте, кофти, че сте изръсили толкова пари, но любимия Ви 5с, две години по-късно, изглежда, като излязъл от пакет зрънчо, пред някой от днешните флагмани.

Sony ми изгубиха интереса още след Z1 , отначало бяха с различен дизайн интересен , но в момента бълват както Samsung едни и същи телефони с един и същ дизайн. Аз разлика м/у Z/Z1/Z2/Z3 не мога да уловя като за 4 поколения :roll:
930 в бяло изглежда наистина уникално , хардуера е на ниво , а с WP 8.1 отвътре си е истинска машинка.
Нарочно не тръгнах да предлагам на автора Уиндоус , защото попита за 3 модела андроиди.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 19 Сеп 2014, 8:53

Мерси за мненията колеги. Помагате ми да не се ровя безкрайно в нета . Определено ще разгледам на място телефоните преди да купя нещо , въпроса е да знам точно какво да гледам не да се "шлая" в магазина сред море от телефони и да се чудя там на място за основни неща.

Ябълките не ги споменавам като варянт ,защотот не са за мен . Няма да изпадам в подробности защо не ги харесвам и не ми се иска темата да се превърне в "за и против" дадена марка.
don_gori какви са ти впечатленията от Windows телефоните. Има ли висок клас телефон при тях , който да е по-добър от еквивалетните андроиди.
Аз лично изтръпвам като чуя името Windows след години на използването на версиите му на компове. :paranoid:

На HTC ONE M8 не мога да му преживея некадърната камера ... пробвах я туко що на тела на един приятел и съм доста разочарован , защото всичко друго ми харесва по телефона.
Samsun Galaxy S5 - изглежда , че изостава с малко от конкурентите към момента и може би Note III ще е по-добре , ама ще трябва да го разлгедам и него.
Nokia Lumia 930 -изглежда като потенциален варянт.

Следваща

Назад към Извън Темата