Най-добър Висок Клас SmartPhone ?
Модератор: Общи модератори
Най-добър Висок Клас SmartPhone ?
Здравейте,
Решил съм да си купя нов телефон до месец. Заглавието говори ясно , че съм се насочил към топ моделите на производителите.
Разглеждам основно 3 опции:
LG G3
Samsun Galaxy S5
HTC ONE M8
На този полезен сайт направих сравнение на тези 3 телефона ( 3 други в добавка към тях).
От сухата статистика Samsun Galaxy S5 става мой фаворит :
http://smartphones.findthebest.com/comp ... 8-vs-LG-G3
Нямам конкретна функция , която да ми трябва най-много от всичко , затова търся баланс между цялостна фунционалност , дизайн , технически характеристики.
Като оставим сухата статистика настрана , споделете впечатленията си от тези телефони ( ествено само , ако имате такива - кой какво чул или му каза ли ...) .
Визуално Samsun Galaxy S5 в "карбоновия варянт" ми харесва и HTC ONE M8 в "златен" .
До колкото знам новите версии на телефоните ще излизат пролетта на 2015. Не ми се чака до тогава , но ако някой следи пазара активно и има информация ,
че еди коя си следваща версия на някой от тези телефони сизаслужава чакането , нека да сподели.
Ако някой има фаворит еквивалетен по характеристики на тези изброени телефони и не присъства в сравнението от линк-а нека го спомене
Решил съм да си купя нов телефон до месец. Заглавието говори ясно , че съм се насочил към топ моделите на производителите.
Разглеждам основно 3 опции:
LG G3
Samsun Galaxy S5
HTC ONE M8
На този полезен сайт направих сравнение на тези 3 телефона ( 3 други в добавка към тях).
От сухата статистика Samsun Galaxy S5 става мой фаворит :
http://smartphones.findthebest.com/comp ... 8-vs-LG-G3
Нямам конкретна функция , която да ми трябва най-много от всичко , затова търся баланс между цялостна фунционалност , дизайн , технически характеристики.
Като оставим сухата статистика настрана , споделете впечатленията си от тези телефони ( ествено само , ако имате такива - кой какво чул или му каза ли ...) .
Визуално Samsun Galaxy S5 в "карбоновия варянт" ми харесва и HTC ONE M8 в "златен" .
До колкото знам новите версии на телефоните ще излизат пролетта на 2015. Не ми се чака до тогава , но ако някой следи пазара активно и има информация ,
че еди коя си следваща версия на някой от тези телефони сизаслужава чакането , нека да сподели.
Ако някой има фаворит еквивалетен по характеристики на тези изброени телефони и не присъства в сравнението от линк-а нека го спомене

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?
Имам познат, който се оплаква от G3. Каза, че батерията много трудно издържа един ден и също така, че след няколко месеца ползване телефона дори след фактори ресет продължава да си забива доволна.
Имам доста позанти с S5 и всички са доволни. Батерията, не е много впечатляваща, но то кой смартфон може да е похвали с такава? Може би ноут 3 държи маалко повече и тези новите леновота, който налазват пазара в момента.
Имам доста позанти с S5 и всички са доволни. Батерията, не е много впечатляваща, но то кой смартфон може да е похвали с такава? Може би ноут 3 държи маалко повече и тези новите леновота, който налазват пазара в момента.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Сони Z3 ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Nokia Lumia 930/1520 - Много добър performance, живот на батерия и качество на снимките.

Последна промяна skipper на 18 Сеп 2014, 21:28, променена общо 2 пъти
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
Доста телефони съм сменил , интересувам се от тях от дълги години , та моя опит показва че най-добре се избира телефон "на живо"
За какво говоря - набелязваш си няколко у-ва по характеристики и отиваш в магазина. Там един до друг ги хващаш и разцъкваш , сравняваш и каквото там щеш. Така най-добре се избира телефон за ТЕБ !
По форумите е пълно с заклети маняци и фенове , които си хвалят само тяхната марка и затова не мисля , че може да се вземе коректно мнение от тук.
Сега ще кажа и по 2 думи за конкретните телефони
G3 - добър дизайн , страхотен дисплей , добра камера
S5 - безличен дизайн , никакво усещане в ръката за премиум телефон , добра камера , добра софтуерна поддръжка
М8 - отличен и монолитен дизайн , усещане за наистина премиум телефон , малък дисплей за габаритите на телефон , кофти камера , отличен звук през говорителите , отличен дисплей (най-добър от 3те) , много бърз и красив UI , добра софтуерна поддръжка
Аз бих те посъветвал да погледнеш и Note III , в момента е на промоция в Германос или Виваком и на тази цена си заслужава определено.
Доста телефони съм сменил , интересувам се от тях от дълги години , та моя опит показва че най-добре се избира телефон "на живо"

За какво говоря - набелязваш си няколко у-ва по характеристики и отиваш в магазина. Там един до друг ги хващаш и разцъкваш , сравняваш и каквото там щеш. Така най-добре се избира телефон за ТЕБ !
По форумите е пълно с заклети маняци и фенове , които си хвалят само тяхната марка и затова не мисля , че може да се вземе коректно мнение от тук.
Сега ще кажа и по 2 думи за конкретните телефони

G3 - добър дизайн , страхотен дисплей , добра камера
S5 - безличен дизайн , никакво усещане в ръката за премиум телефон , добра камера , добра софтуерна поддръжка
М8 - отличен и монолитен дизайн , усещане за наистина премиум телефон , малък дисплей за габаритите на телефон , кофти камера , отличен звук през говорителите , отличен дисплей (най-добър от 3те) , много бърз и красив UI , добра софтуерна поддръжка
Аз бих те посъветвал да погледнеш и Note III , в момента е на промоция в Германос или Виваком и на тази цена си заслужава определено.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Имам LG G3 и батерията държи близо 5 дена с не много разговори и по малко сърфиране всеки ден. Дисплея на S5 по- ми харесва като контраст и по-топли цветове. Lg g3 на дизайн е по-добре според мен. Има много сравнения в нета. Но ако държиш на "красив екран" избери S5. Резолюцията няма никакво значение при тази големина на екрана.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Alek_SV написа:
Колега, понеже и аз съм в същия размисъл, и аз гледам почти същите телефони.
Но бих ти препоръчал да изчакаш и да вземеш Lenovo Vibe Z2 Pro. В nixanbal.com има кратко представяне на телефона. След време предполагам ще има и пълно ревю.
Аз лично съм се насочил към Леново-то.
П.П. - Ето и спецификациите на телефона http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_z2_pro-6396.php
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Аз взех преди няколко месеца на жената ей това Huawei Honor 3C 4G FDD LTE H30-L02 Smartphone Android 4.4 Quad Core 1.6GHz 5.0 inch HD 8.0MP Ram 1GB Rom 8GB https://www.google.bg/search?q=Huawei+Honor+3C+4G+FDD+LTE+H30-L02+Smartphone+Android+4.4+Quad+Core+1.6GHz+5.0+inch+HD+8.0MP+Ram+1GB+Rom+8GB&rlz=1C1ASRM_enBG606BG606&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5ysbVJ-HE4PcaOawgGA&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1440&bih=775#facrc=_&imgdii=_&imgrc=IrIyFNxGR_SKFM%253A%3BC_EaUInvMYioxM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wuna.ru%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252Fs%252Fk%252Fsku49398_5.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wuna.ru%252Fhuawei-honor-3c-4g-fdd-lte-h30-l02-smartphone-android-4-4-quad-core-1-6ghz-5-0-inch-hd-8-0mp-ram-1gb-rom-8gb.html%253F___store%253Den%3B500%3B500 за 270лв.Поръчах го и след 20дена имаше радост.....на неин роднина поръчах ей това Original Xiaomi Hongmi Note(Redmi Note) Enhanced Version WCDMA MTK6592 Octa Core 5.5'' 2GB RAM 8GB ROM Android 4.2 MIUI V5 https://www.google.bg/search?q=Original+Xiaomi+Hongmi+Note(Redmi+Note)+Enhanced+Version+WCDMA+MTK6592+Octa+Core+5.5''+2GB+RAM+8GB+ROM+Android+4.2+MIUI+V5&rlz=1C1ASRM_enBG606BG606&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WCwbVMGjEsaVauCZgbAC&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1440&bih=775#facrc=_&imgdii=_&imgrc=byxuFah0bhvGVM%253A%3BGL1ELDrXaPMPtM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ideaphone.hk%252Fimages%252Fupload%252FImage%252FIMG_1049.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ideaphone.hk%252Fgoods.php%253Fid%253D46%3B700%3B525 за 320лв.....няма топ модели няма нокии няма самсунги и тем подобни....чупят ги от всякъде и по цени и по-качество и по всичко.....батерията им кара при активно ползване по 2-3 дена,при не активно жена ми го е откарвала по 5-6 дена.......Преди кви ли не галаксита вземахме за по луди пари и все проблеми с софтове или с хардуер.....
И да замине след година пак ще поръчам,че идват за без пари.....
И да замине след година пак ще поръчам,че идват за без пари.....

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ако си говорим за НАЙ-висок клас телефон, смятам, че на всички е ясно, че това е киселият 5S, а не S5
... и то просто, защото "6" е прекалено кисел все още
Иначе GNUSMAS, реално това е названието и само трябва да прочетеш търговската марка наобратно, е доста добър имитатор на 5S ама изостава де... бая... Но поне не е толкова кисел... като онова грозде...

Иначе GNUSMAS, реално това е названието и само трябва да прочетеш търговската марка наобратно, е доста добър имитатор на 5S ама изостава де... бая... Но поне не е толкова кисел... като онова грозде...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Щом и Huawei се предлага като висок клас телефони, няма какво да говорим повече.... 

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
alekangg написа:Щом и Huawei се предлага като висок клас телефони, няма какво да говорим повече....
Не го предлагам,като висок клас....давам пример,че не е задължително да е висок...щото до миналата година си купувахме само високи класове от бг и все дърва...и Huawei произведен за нашия пазар и Huawei произведен за Азия има разлика от земята до небето........

5s е хубав, но ако си свикнал с андроид може да ти се стори доста странен. Иначе е невероятно бърз и стабилен като работа, с отлична камера
За киселост няма грешка
За киселост няма грешка

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
don_gori написа:Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
... най-добре се избира телефон "на живо"![]()
.....
Погледни на живо SONY Z2 или NOKIA 930, изглеждат скучни, но стилни.
Киселяците, малко се сдържайте, кофти, че сте изръсили толкова пари, но любимия Ви 5с, две години по-късно, изглежда, като излязъл от пакет зрънчо, пред някой от днешните флагмани.
Lenco написа:don_gori написа:Колега няма такова понятие като "най-добър" телефон в еди кой си клас. Всеки телефон си има свойте характерни черти , които останалите ги нямат.
... най-добре се избира телефон "на живо"![]()
.....
Погледни на живо SONY Z2 или NOKIA 930, изглеждат скучни, но стилни.
Киселяците, малко се сдържайте, кофти, че сте изръсили толкова пари, но любимия Ви 5с, две години по-късно, изглежда, като излязъл от пакет зрънчо, пред някой от днешните флагмани.
Sony ми изгубиха интереса още след Z1 , отначало бяха с различен дизайн интересен , но в момента бълват както Samsung едни и същи телефони с един и същ дизайн. Аз разлика м/у Z/Z1/Z2/Z3 не мога да уловя като за 4 поколения

930 в бяло изглежда наистина уникално , хардуера е на ниво , а с WP 8.1 отвътре си е истинска машинка.
Нарочно не тръгнах да предлагам на автора Уиндоус , защото попита за 3 модела андроиди.
Мерси за мненията колеги. Помагате ми да не се ровя безкрайно в нета . Определено ще разгледам на място телефоните преди да купя нещо , въпроса е да знам точно какво да гледам не да се "шлая" в магазина сред море от телефони и да се чудя там на място за основни неща.
Ябълките не ги споменавам като варянт ,защотот не са за мен . Няма да изпадам в подробности защо не ги харесвам и не ми се иска темата да се превърне в "за и против" дадена марка.
don_gori какви са ти впечатленията от Windows телефоните. Има ли висок клас телефон при тях , който да е по-добър от еквивалетните андроиди.
Аз лично изтръпвам като чуя името Windows след години на използването на версиите му на компове.
На HTC ONE M8 не мога да му преживея некадърната камера ... пробвах я туко що на тела на един приятел и съм доста разочарован , защото всичко друго ми харесва по телефона.
Samsun Galaxy S5 - изглежда , че изостава с малко от конкурентите към момента и може би Note III ще е по-добре , ама ще трябва да го разлгедам и него.
Nokia Lumia 930 -изглежда като потенциален варянт.
Ябълките не ги споменавам като варянт ,защотот не са за мен . Няма да изпадам в подробности защо не ги харесвам и не ми се иска темата да се превърне в "за и против" дадена марка.
don_gori какви са ти впечатленията от Windows телефоните. Има ли висок клас телефон при тях , който да е по-добър от еквивалетните андроиди.
Аз лично изтръпвам като чуя името Windows след години на използването на версиите му на компове.

На HTC ONE M8 не мога да му преживея некадърната камера ... пробвах я туко що на тела на един приятел и съм доста разочарован , защото всичко друго ми харесва по телефона.
Samsun Galaxy S5 - изглежда , че изостава с малко от конкурентите към момента и може би Note III ще е по-добре , ама ще трябва да го разлгедам и него.
Nokia Lumia 930 -изглежда като потенциален варянт.