Покупка на озвучителна техника

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Re: Покупка на озвучителна техника

Мнение от vlado6669 » 20 Сеп 2014, 9:04

djvisage написа:Да хванах идеята. А има ли как да се намери добър нов усилвател за около 500 лв. за тези колони? Също така да ви питам понеже искам да свхржа всичко с телевизора а той е на стената има ли как тази връзка да се направи безжично? Понеже като окабелявах не помислих за това а не искам да виждам кабели.

От Темата разбрах, че трябва да се чете в Нета, защо: не съм аудиофил и все пак новото си е ново, като не оспорвам качествата на старата хи техника, но и липсват много неща - HDMI, оптични и безжични връзки, а и гаранций няма за втората употреба. Колега почети и ти, има доста ревчта и предложения в различните ценови диапазони, а по въпроса аз намерих този пример - A/V Receiver: Pioneer VSX-524-K, долу му е ревюто.

MSRP: $250

$250 is the entry level price point for A/V receivers from major brands like Pioneer and Denon. You’re not going to find preamplifier outputs, video upscaling, multiple HDMI outputs, etc. here. However, Pioneer’s VSX-524 does offer everything you need to get started with a basic surround system, including 5.2 channels of audio, with 80W of power per channel (20Hz-20kHz, 0.08% THD, 8 ohms). The VSX-524 includes 4 HDMI 2.0 inputs for compatibility with the latest displays and video formats, not to mention a USB input on the front panel with full support for iDevices. And then there’s the pièce de résistance: Pioneer’s MCACC auto-setup and calibration system, which makes getting everything up and running a snap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2014, 10:29

Към колегата пуснал темата .Съвета ми е задръж топката докато не си изясниш какво точно ти трябва .
Първото най важно нещо е да си изясниш стерео за музика ли искаш или ресивер за домашно кино който да свири чат-пат стерео .
Тия техники от линковете дето си дал не са нищо особено и ги пропускаш автоматично .Няма смисъл изобщо да се коментират .
Ако търсиш нещо универсално гледай ресивери с мрежови функции .Ямаха имат не лоши варианти RX серията например , или дори с вграден DAC за външен източник .Връзката с РС е голям бонус за такава техника .
За колоните е малко по сложно .Докато ресивера за 5-6 стотака може да се намери нещо читаво мидъл сегмента , за колони 4-5 стотака са прекалено малко .
Ако стерео аудиото не преставлява за теб интерес и не ти трябват парти колони ,моя съвет е насочи се към някой от комплектите домашно кино блурей ресивер на самсунг сони или някой от този тип .
За половината пари си решаваш проблема .Кабелите могат да се пуснат допълнително в первазите на пода и да се направят скрити .Отделно че там избора за безжични варианти и голям и се включваш в бюджета .Домашното кино без суб е нищо , за ресиверите които си гледал 1000 ще ти трябват само за колон и суб отделно събрани и то с неизвестен резултат .Докато комплектите всичко си е там ,може да се прослуша има безжични варианти и т.н.
Последна промяна Jordana на 20 Сеп 2014, 10:33, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 20 Сеп 2014, 10:30

Човек, зарежи и теми и четене. Отиди в Динакорд и кажи на Кирил Янев, че имаш 1000лв. за еди си каква си система и искаш да преслушаш няколко такива, за да си избереш. Когато ти препоръча нещо го послушай! Това ми е съвета. Иначе за това, което ти трябват и най- обикновено ново DVD 5+1 на Sony заедно с колоните ще ти свърши работа. Аз лично бих си купил нещо на Bowers&Wilkins ако ми е зор за Hifi. Успех! Съветвам те да ме послушаш, че разбирачи има много ама ти ще я слушаш системата после! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2014, 10:41

Иди и кажи че имаш 1000лв за музика ... ,най лесния вариант да си изхарчиш парите за някоя глупост .Такива гурута на аудиото особено търговци по добре ги избягвайте . Малко четене и питане не струва нищо но спестява много пари .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Сеп 2014, 10:47

Не разбирам много от тази техника, не знам и пишещите дали са чували описаните компоненти.
Преди година, купих на дъщерята подобна "музика" за около 3000лв, нямаше, как да се появя в новия им апартамент с "качествена", употребявана от продавалника.
Ресивъра -Pioneer vsx-527-k
Тонкоилонки 5бр. - Pioneer S-ES3TB
Някакъв плеар -Pioneer
Субуфер - Pioneer s51w
Сега идва и важното, децата са доволни, всичко си включват + външни дискове, блутуд телефони, интернет.....
На мен също ми хареса, как свирят мп-3-ки, а и ако си ги понастроиш правилно... Та ако няма да даваш луди пари за плочи и оригинални аудио дискове, посочените неща са задоволителни, но без допълнителен бас, който трябва да си има и усилвател, нещата няма да се случат.
Килограмите, далеч не са най-важното, и не е добре да се сравнява тежестта на техника от 80-те и наши дни.
Сега за да не си помисли някой, че съвсем няма, с какво да сравнявам, ползвам усилвател, еквалайзер, диск, видео, дек и грамофон на омразната фирма SONY от 90-те години на миналия век, 6 и 7-а серия и някакви моднати говорители Тонсил в домашно сковани сандъци.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 20 Сеп 2014, 14:55

Jordana написа:Иди и кажи че имаш 1000лв за музика ... ,най лесния вариант да си изхарчиш парите за някоя глупост .Такива гурута на аудиото особено търговци по добре ги избягвайте . Малко четене и питане не струва нищо но спестява много пари .

Ходи да четеш, като не разбираш от музикални системи да видиш сам какъв боклук ще си вземеш за 1000лв.

Варианта който предложих е добър с това, че професионалист ще ти представи 5-6 варианта за тези пари, ще ти ги пусне да ги чуеш качествено и следователно да си избереш, ама ти ако искаш чети 2 години за резистори, съотношение между материал на мембрана и нейното разтрептяване и специфика на крайни стъпала. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 20 Сеп 2014, 15:25

Много хора много мнения. Добре това ще го мисля,но като гледам за бюджета който имам и при положение,че искам всичко да ми е ново май ще е Pioneer. Колоните ще ги свържа с кабели,но остава въпроса как да свържа тв - то с ресивъра безжично. Някой може ли да помогне със съвет?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2014, 16:34

Нали се сещаш че и ТВто ти трябва да има мрежови функции .Май най добре в динакорд , там разбират от всичко .Пайнера от линка който така силно ти е харесал вероятно заради цената от 349лв също няма такива способности.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Сеп 2014, 22:36

cod-cdbp написа:Аз прекъсвам участието си в тая тема, гледам разбирачите се появиха :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Удари ги в земята с Амфитон-ките :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Сеп 2014, 19:12

DLVasilev написа:
cod-cdbp написа:Аз прекъсвам участието си в тая тема, гледам разбирачите се появиха :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Удари ги в земята с Амфитон-ките :mhihi:

Не си познал, готвя жокери :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 21 Сеп 2014, 19:25

Сигурен съм :D
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 23 Сеп 2014, 13:58

Колеги какво ще кажете за този сетъп: Ресиивър PIONEER VSX-323-K ( http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -VSX-323-K ), Комплект за домашно кино PIONEER S-ES3TB ( http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... ER-S-ES3TB ), Субуфер PIONEER S-21W ( http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... NEER-S-21W )

Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 23 Сеп 2014, 14:02

Като начало субуфъра е доста слаб, безсмислен е в тази конфигурация.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 23 Сеп 2014, 14:26

За буфера ще мисля,че другия вариант е над 500 лв. Сега се сетих и още нещо. Не е ли проблем,че ресиивъра е на 6 ohm а колоните на 8 ohm?

Изображение

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 23 Сеп 2014, 14:33

В случая, не.
Изображение

ПредишнаСледваща