Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от DigitalExile » 23 Сеп 2014, 1:10

Първо да кажа,че найстина харесвам iPhone, но не съм някакъв зомбиран фен и мога да си призная кое не е направено като хората и не може да бъде поради простата причина,че не може телефона ем да е тънък, ем да е красив, ем да е супер здрав

justboy написа:4ката ми(ябълка) дето е много стъклена е падала от метър, метър и половина, от два метра, всякак по лице, по гръб, настрани, така ли пък неможа да се счупи

За 4/4S не знам колко мм е дебел, но съм виждал пред очите ми как пада от 60-70см и дисплея се чупи.
на 5/5S знаеш ли колко е дебел дисплея? Ще ти покажа точно колко е защото ми стой в шкафа
(момчето което ми оправя телефоните ми е приятел от квартала и той ми е казвал, че iPhone е с най-тънкото стъкло.)

Изображение
Изображение

Нося си телефона без калъф (5S), падна докато си го слагах в джоба обаче си сложих крака и падна от крака ми на асфалта и се счупи, така че колко са здрави моля те не ми казвай :lol: Може да са красиви, стилни, с добре написана система и тн., но не и здрави ! Спокойно мога да кажа,че са едни от най-чупливите. И мога да гарантирам същото за 6/6+ само като гледам дебелината на телефона :yes:

justboy написа:За сравнение приятел изпусна HTC ONE X от нивото на джоба си, дисплея му ставаше за пилене на нокти само, но това значи ли, че ХТЦ правят боклуци?

И аз от личен опит мога да ти кажа,че на Samsung Galaxy Nexus дисплея със много зор му го счупих и е горе долу двойно по дебел от на 5/5S (снимите по горе)

justboy написа:Като сериозен минус за 5цата мога да кажа, че се "износи" прекалено бързо корпуса...

При 5S е оправен тоя гаден проблем :)

Не ми се слиза до гаража за шублера, ама е около 0,1см

Изображение
Изображение

Повече да не съм чул iPhone (след 3GS) и "много здрав" в едно изречение ! :lol: :paranoid:

Казвам след 3GS, защото имах едно 3G което е единствения смартфон който издържа цели 2 години в ръцете ми без да се счупи ! Найстина беше адски здрав по здрав от Galaxy Nexus-a ми.

----
Край на спора. ( лист хартия :lol: :lol: :lol: )

iPhone 4s Thickness: 1.00mm
iPhone 5 Thickness: 0.9mm

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от justboy » 23 Сеп 2014, 7:43

Възможно е, аз не се опитвам да убедя някого, просто казвам, че за 4 години е изпускан над 10-15 пъти, при това доста сериозно единия път от над 2 метра и ако сваля фолиата все едно е нов, пък незнам ти какво си виждал... За мен това е много здрав телефон, не съм чул от накъде или да съм видял някъде, ползвам го 4 години и е чук, незнам дали заради протекторите на дисплея и гърба, но е факт : -)
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Сеп 2014, 8:39

justboy написа:Възможно е, аз не се опитвам да убедя някого, просто казвам, че за 4 години е изпускан над 10-15 пъти, при това доста сериозно единия път от над 2 метра и ако сваля фолиата все едно е нов, пък незнам ти какво си виждал... За мен това е много здрав телефон, не съм чул от накъде или да съм видял някъде, ползвам го 4 години и е чук, незнам дали заради протекторите на дисплея и гърба, но е факт : -)

Колега как си го подкарал следващия път ще кажеш че си го мятал и от 3 метра ;) Айде стига глупости - в тубата има доста клипчета за сравнение между ябълка и гнусмас и се вижда кой е по здрав

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Сеп 2014, 9:29

Момчета, не си мерете паданията, щото е от огромно значение как точно е паднал телефона и на каква повърхност.
Имам лошия навик да говоря по телефона като го притискам с рамо, докато ръцете са ми заети с нещо друго.
Следствие на това имам два телефона падали на едно и също място /на плочките в кухнята/ от еднаква височина и вижте какви са последствията на двата:

Айфон 3гс:

DSC02379.JPG

Самсунг:

DSC02374.JPG

че даже и камерата е намазала:

DSC02373.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Сеп 2014, 9:31

Прясно прясно,колко да е прясно,но е от преди месец.
Сега се сетих и го снимах.
Колежката го изпуска от 30-40 см,докато се качва по стълбите,на последното стъпало го изпуска и пада на площадката
2014-09-23 09.24.11.jpg

Не казвам че другите са здрави,но този не е от най-здравите.
Колегата пък от своя страна има един LG Нексус 4,пред мен доста е летял ,самият той ми казва че многократно е блъскан,последният път с одеялото го изстрелва към стената и няма никакви поражения,самият апарат няма протектори,калъфи и тн,обича човека да му е натурален.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Сеп 2014, 9:36

^
:OT:
как точно от 30-40 сантиметра го е изпуснала?
тя да не е пълзяла по стълбите? :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Сеп 2014, 9:51

zazomazo написа:^
:OT:
как точно от 30-40 сантиметра го е изпуснала?
тя да не е пълзяла по стълбите? :mrgreen:

Хич нямаш въображение,нали?
Качва се по стълбите ,така да се каже се издига към горната площадка :mhihi:
остават и 2-3 стъпала до горната площадка и в тоя момент изпуска апарата,които е на ниво около 30-40 см от пода на най-горната площадка,телефона пада леко на ръб и ето резултата.
Надявам се този път да беше по-описателно че иначе ще трябва да правя видео възстановява :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 23 Сеп 2014, 9:59

:D Темата добре се развива, можем да я разделим на две - най-голям карък свързан с изпускането на телефон в вода или на твърда повърхност и втора - как влияе "закона на Мърфи" на смартфоните ни :D Да не е съвсем спам мнението- за "каръци" или тежки условия на работа има специализирани фирми произвеждащи много здрави и защитени телефони, но не "смарт".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Сеп 2014, 10:07

@Е.Димитров

с риск да ме упрекнеш в дребнавост, ама...
ако имаш три стъпала до площадката това означава, че си на около метър от нея /едно стъпало е поне 30 санта широко/
в случая телефона не е падал /щото падането се случва надолу/ а е полетял напред за да компенсира въпросния метър и да се стовари на площадката.
тук се намесва елементарната физика и мисля можеш да си представиш каква е разликата да падне вертикално от 30-40 сантиметра само следствие на гравитацията и собствената си тежест и съответно в другия случай да е засилен напред и надолу, където освен гравитация и маса се добавя и ускорение :mrgreen:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 23 Сеп 2014, 10:35

Яки подръжници на ябълките. Ама, как са с най-якия дисплей, като им го произвежда мръсната конкуренция, то и мощните им процесори, и памети май бяха от там.
Дали Самсунг и ЛГ са толкова прости?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 23 Сеп 2014, 13:25

Абе обърнахте темата на айфон и андроид. На айфона няма какво да му забие с опростената ios, и може да има 30 години подръжка. Какво и променят на ios-а? Добавят нови уиджети ли? Имах и айфон еми искам си анзроида, обичам да си човъркам телефона и да променям облика. Нека си забива, искам като отворя прогнозата за времето на целият екран да се появи мъгла,дъжд,слънце. Искам като дам наляво да ми изкара уиджет с календара,надясно уиджет с бързо набиране на близки приятели и т.н. и т.н. Автора е посочил 3 телефона с андроид, айфон феновете налазиха. И казват- ама андроид феновете как ни убеждават, че новият самсунг има 8 ядрен процесор и т.н. и да ги сменим.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 23 Сеп 2014, 13:27

adovet написа:
justboy написа:Възможно е, аз не се опитвам да убедя някого, просто казвам, че за 4 години е изпускан над 10-15 пъти, при това доста сериозно единия път от над 2 метра и ако сваля фолиата все едно е нов, пък незнам ти какво си виждал... За мен това е много здрав телефон, не съм чул от накъде или да съм видял някъде, ползвам го 4 години и е чук, незнам дали заради протекторите на дисплея и гърба, но е факт : -)

Колега как си го подкарал следващия път ще кажеш че си го мятал и от 3 метра ;) Айде стига глупости - в тубата има доста клипчета за сравнение между ябълка и гнусмас и се вижда кой е по здрав

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Колега, от ето такъв калъф изхвърча
Изображение
на Лукойла на Ахелой, в едната ръка държа телефона с този калъф, в другата кутийка кола, някаква пчела тръгна да ми каца по лицето и инстинктивно не посегнах да я гоня с ръката с колата, а с тази, в която е телефона в калъфа, който съм хванал отстрани при рязката смяна на посоките на ръката, телефона хвръкна от калъфа на височина над главата ми, падайки на страничната си лайсна, която е метална, аз съм висок 1.84 така че около 2 метра, над 2 метра, все тая... Факт е, че нито се пукна дисплея, нито нищо...
Айде да не ме изкарваш, че си измислям само...
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Сеп 2014, 13:55

вие да не би да си купувате телефоните така, че да издържат падания върху плочки от поне 2 метра..

и защо всички нападат цената на iPhone-ите като цената на нови самсунги и htc-та е идентична. на мен ми харесва, че като дам 1000лв за телефон след половин-една година цената все още е подобна.

другото, е че колата може и 1000лв да ти е ама кво значение има това.

някой хора си купуват нещата(не само телефоните) защото им харесват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Сеп 2014, 15:53

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 24 Сеп 2014, 18:04

adovet написа:http://offnews.bg/news/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8_18759/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-iPhone-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE_392717.html

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата