Тресене на колата и менене на обороти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тресене на колата и менене на обороти

Мнение от ukito86 » 25 Сеп 2014, 1:49

Здравейте колеги , изчетох доста теми ,но като моя проблем не намерих.Колата е 520и 2002 г. мотор 2.2 170 коня. Значи проблема е следния, сутрин на студен мотор като запаля първите 5 10 сек. работи на по-високи обороти което е нормално когато е студена колата но, след това падат и колата започва да тресе докато не позагрее 3 4 мин. или гася , паля пак и се оправя ,но ми трупа грешка на компа и ми святка чека. Диагностиката показва миссфаяр на 4-ти и 6-ти цилиндър. След смяна местата на бобините изкара грешка на 2-ри и 6-ти цилиндър. Майстора замери бобините и каза че работят. Свещите са сменени . Майстора каза че се съмнява за повдигачи, но на мен нещо не ми се връзва.Някой ако е имал същия проблем, или знае как може да се реши проблема моля да помогне.... Благодаря ви колеги предварително..

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Тресене на колата и менене на обороти

Мнение от dbanchev » 26 Сеп 2014, 13:11

Лулите сменял ли си колега, ако не си добре е да ги смениш, че се напукват и одървят. Щом със смяна на местата на бобините се проявява и на другите цилиндри, значи бобините са аут. Бобина не се хваща с мерене (от опит), а със проба с работеща не мястото на тая в която се съмняваш.

Потребител
Аватар
Кара: E 39 520i
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: фейс 2002 год 170 кс

Мнение от toshkoy » 27 Сеп 2014, 11:13

Колега аз имах същия проблем и смених всичко свещи и бобини.Та четох доста и това май си е фабричен прпблем при М54 ,четох че като запалиш колата трябва да държиш 2-3 мни на 1200-1300 оборота докато позагрее и не се получава това претрисане ,но като цяло е неприятно и особено в студа моята още си го прави и светка чека но си гасне и сам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 29 Сеп 2014, 0:56

Газ? Някой?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Сеп 2014, 9:19

ukito86 написа:Здравейте колеги , изчетох доста теми ,но като моя проблем не намерих.Колата е 520и 2002 г. мотор 2.2 170 коня. Значи проблема е следния, сутрин на студен мотор като запаля първите 5 10 сек. работи на по-високи обороти което е нормално когато е студена колата но, след това падат и колата започва да тресе докато не позагрее 3 4 мин. или гася , паля пак и се оправя ,но ми трупа грешка на компа и ми святка чека. Диагностиката показва миссфаяр на 4-ти и 6-ти цилиндър. След смяна местата на бобините изкара грешка на 2-ри и 6-ти цилиндър. Майстора замери бобините и каза че работят. Свещите са сменени . Майстора каза че се съмнява за повдигачи, но на мен нещо не ми се връзва.Някой ако е имал същия проблем, или знае как може да се реши проблема моля да помогне.... Благодаря ви колеги предварително..

Колега, трябва да се провери на какво се дължи този миссфаяр на 4-ти и 6-ти цилиндър. Ако са премерили съпротивлението на бобините и въз основа на това са ти казали, че са наред, трябва да знаеш, че извода е недостоверен- бобините се проверяват по-друг начин.

Та четох доста и това май си е фабричен прпблем при М54

Колега, не е фабричен проблем- някакъв друг е. ;)

Назад към E39